NIS održao 10. Forum izvođača sa fokusom na razvoj HSE kulture

U Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu održan je 10. Forum izvođača pod sloganom „Bezbednost je moja odgovornost“

Jubilarnom skupu koji je posvećen upravljanju aktivnostima izvođača sa fokusom na značaj razvoja HSE kulture i svesti o bezbednosti, odazvali su se gosti iz više od 100 kompanija širom Srbije i regiona, a skupu je prisustvovalo više od 300 učesnika. 

Bezbedni uslovi rada za sve zaposlene i poslovne partnere su jedan od strateških ciljeva NIS-a, jer se teži stalnom smanjenju broja povreda na radu i profesionalnih oboljenja. Kontinuirano se primenjuju principi prevenijencije u cilju unapređenja uslova rada i smanjenja broja negativnih HSE događaja

Forum je bio prilika da se sa partnerima podeli filozofija upravljanja rizikom i podseti na zajedničke ciljeve, područja primene i benefite koji se realizuju primenom standarda bezbednosti na radu u cilju stvaranja bezbednog radnog okruženja za sve.

U ime NIS-a, učesnicima se obratio Vladimir Gagić, direktor Bloka „Prerada“ koji je istakao značaj koji kompanija posvećuje HSE-u.

„U NIS-u, kao i samom „Gazpromnjeftu“ lestvica je dignuta veoma visoko. Ništa sem potpune bezbednosti, očuvanja zdravlja i životne sredine nije dovoljno dobro. To važi za svaki segment rada unutar kompanije i veoma nam je važno da to prihvate ne samo svi zaposleni, već i oni sa kojima sarađujemo, koji učestvuju u pojedinačnim procesima. Budno pratimo sva dešavanja, iz njih se izvlače iskustva, ali i nove mere i standardi“, naglasio je Gagić.

U sklopu foruma održana je panel diskusija na temu „Izazovi komunikacije kompanija izvođača i predstavnika NIS“-a sa ciljem poboljšanja bezbednosne kulture. Posebnu pažnju privukla su izlaganja o procesima upravljanja bezbednošću izvođača, kao i novim praksama u oblasti HSE-a.

Svi učesnici bili su u prilici i da se upoznaju sa naprednim tehnologijama i novim proizvodima u oblasti bezbednosti i zaštite na radu kroz izložbu pod nazivom „Primena novih tehnologija u oblasti HSE“. 

Na poslovnom događaju koji tradicionalno okuplja najveće NIS-ove izvođače, prema kriterijumima poštovanja pravila bezbednosti i vremenskih rokova izvođenja radova, izabrani su i nagrađeni najbolji.    

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *