НИС одржао 10. Форум извођача са фокусом на развој HSE културе

У Пословном центру НИС-а у Новом Саду одржан је 10. Форум извођача под слоганом „Безбедност је моја одговорност“

Јубиларном скупу који је посвећен управљању активностима извођача са фокусом на значај развоја HSE културе и свести о безбедности, одазвали су се гости из више од 100 компанија широм Србије и региона, а скупу је присуствовало више од 300 учесника. 

Безбедни услови рада за све запослене и пословне партнере су један од стратешких циљева НИС-а, јер се тежи сталном смањењу броја повреда на раду и професионалних обољења. Континуирано се примењују принципи превенијенције у циљу унапређења услова рада и смањења броја негативних HSE догађаја

Форум је био прилика да се са партнерима подели филозофијa управљања ризиком и подсети на заједничке циљеве, подручја примене и бенефите који се реализују применом стандарда безбедности на раду у циљу стварања безбедног радног окружења за све.

У име НИС-а, учесницима се обратио Владимир Гагић, директор Блока „Прерада“ који је истакао значај који компанија посвећује HSE-у.

„У НИС-у, као и самом „Газпромњефту“ лествица је дигнута веома високо. Ништа сем потпуне безбедности, очувања здравља и животне средине није довољно добро. То важи за сваки сегмент рада унутар компаније и веома нам је важно да то прихвате не само сви запослени, већ и они са којима сарађујемо, који учествују у појединачним процесима. Будно пратимо сва дешавања, из њих се извлаче искуства, али и нове мере и стандарди“, нагласио је Гагић.

У склопу форума одржана је панел дискусија на тему „Изазови комуникације компанија извођача и представника НИС“-а са циљем побољшања безбедносне културе. Посебну пажњу привукла су излагања о процесима управљања безбедношћу извођача, као и новим праксама у области HSE-а.

Сви учесници били су у прилици и да се упознају са напредним технологијама и новим производима у области безбедности и заштите на раду кроз изложбу под називом „Примена нових технологија у области HSE“. 

На пословном догађају који традиционално окупља највеће НИС-ове извођаче, према критеријумима поштовања правила безбедности и временских рокова извођења радова, изабрани су и награђени најбољи.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *