Englezi bez kompasa

Da li Boris Džonson zna sopstvenu istoriju i istoriju kraljevske porodice koja vlada Velikom Britanijom kada upoređuje pravoslavnog Rusa s Hitlerom?

Upamtite, Srbi! Niste krivi! NATO je zločinac. Mi Srbi smo žrtve. Ko vam drugačije kaže – laže! Imajte stalno ovo na umu. Da se ne zaboravi.

BERLIN 1938. Bogu hvala, Srbi ne zaboravljaju. Ankete pokazuju da je više od 80 odsto građana Srbije protiv NATO ludaka. Normalno. Ko bi želeo da bude u društvu sa bolesnim zločincima i psihopatama? U Srbiji samo dobro plaćeni NATO stipendisti. Uvek uz podršku mlađanog tetrebologa. Vredi iznova čitati Andrićevu priču Lov na tetreba!

Godine 1999, 30. marta, bio je utorak, zapisao sam: „Konačno je stigao i Primakov. Narod se obradovao. Možda će se nešto rešiti, a ako se ne reši, bar neće bombardovati dok je on tu. Kao što je naglo došao, Primakov je naglo i otišao. U Bon. Mnogi ovo tumače kao dobar znak: Ima posle razgovora sa Slobodanom šta da ponudi kao mirovno rešenje… Kasno uveče čuo sam na Radio Pančevu, jedinoj ozbiljnoj stanici, da je stvar u Bonu propala i da predlog koji je doneo Primakov niko od ‘natovaca’ nije ozbiljno shvatio“ (Dragomir Antonić, Bombardovanje se nastavlja, Beograd, 1999, str. 15).

U današnjem svetu Englezi, poznati u istoriji – ko u istoriju još veruje – kao pomorska sila, izgleda da su negde zaturili ili skroz izgubili kompas. Njihovo ponašanje i prizivanje opšte katastrofe teško je razumljivo i obrazovanoj osobi (mada se čini da bi voleli da ponište bregzit) a kamoli običnom čoveku. Iz čista mira, ili to samo nama neukima izgleda, proglasiše Ruse najvećim zlotvorima, a sve druge koji se sa njima ne složiše, zlim ljudima. Ko nije s nama, rekla bi Tereza Mej, onda je on zli neprijatelj. Boris Džonson, sa porodičnim pedigreom, uporedi predsednika Rusije sa Hitlerom. Englez koji valjda zna sopstvenu istoriju i istoriju kraljevske porodice koja vlada Velikom Britanijom i Komonveltom, pokuša da uporedi pravoslavnog Rusa s Hitlerom? Da čovek ne poveruje!

Bogu hvala te postoji internet. Prvo se pojaviše fotografije fudbalera engleske reprezentacije kako u Berlinu 1938. godine pozdravljaju Hitlerovim pozdravom sa ispruženom rukom nemačke navijače koji oduševljeno otpozdravljaju sa: Zig Hajl!

U BRISELU RAZGOVARAJU, U MITROVICI BIJU Uz mnoštvo sličnih fotografija na internetu se ponovo pojavi kazivanje Borisa A. Urbana koji se prisetio događaja sa protesta održanog u Londonu 1999. protiv NATO bombardovanja. Priča Boris:  „Tokom protesta prišla mi je Engleskinja i zamolila da joj objasnim šta se tačno događa u mojoj zemlji, pošto misli da nije sve onako kako se prikazuje na našoj TV. Upitao sam: Šta vas buni? Zbunio me je razgovor s mojom ćerkicom od pre pet minuta. Pitala me je zašto se bombarduju Srbi? Rekla sam joj zato što su zli. A moja ćerka je samo kratko rekla: Pa, ako su zli, zašto oni nas ne bombarduju?“

Male reči velike istine otkrivaju!

U Srbiji ništa novo. Šiptari su sad počeli da mlate i hapse državne činovnike. S njima razgovaraju u Briselu, a u Mitrovici ih biju. Navodno nisu smeli da bez njihovog odobrenja dođu na Kosovo i Metohiju i razgovaraju sa Srbima. Evrounijati ćute, Englezi, koji i jesu i nisu međ evrounijatima, vode svoju politiku, Amerikanci ne znaju šta hoće, ali navodno znaju šta neće. U svakom slučaju svi ćute kad se Srbi prebijaju, ubijaju, pljačkaju, hapse. Nije više važno ni ko si ni šta si. Ni da li želiš da razgovaraš, praviš kompromis, nudiš čokolade. Važno je samo da si Srbin i svakom je dozvoljen odstrel. Nema lovostaja. Nisi tetreb već si Srbin. Krajnje je vreme da vlast, dok je još na slobodi (mogu da počnu da hapse u Briselu kao što su uradili u Mitrovici) prihvati ono što srpski narod odavno zna: Nema vere u evrounijatu. Njihov cilj je uništiti Srbe jednom zasvagda. Pokušavaju to već hiljadu godina. Mnogi su se Srbi uplašili te su od straha postali: Dalmatinci, Hrvati, Makedonci, Bošnjaci, Crnogorci, Bosanci, Slavonci. Mnoge je dvoglavi Vatikan zaklao i u jame bacio, al’ opet ostade Srba. Čuva nas Gospod i srce junačko. Taman kad pomisle da su nas sve poništili mi, Srbi, ponovo zapevamo. Vaskrsnemo i nikom od zlotvora zlo ne učinimo. Snažni smo. Vera nam je jaka. Sve neprijatelje smo nadživeli. Nadživećemo i ove. U se, u svoje kljuse i uz pravoslavnu braću Ruse. S verom u Gospoda.

Iduće godine je 800 godina od kako je objavljeno Zakonopravilo ili Krmčija Svetoga Save. Valja dostojno proslaviti.

A što Englezi prete. Neka ih. Završiće u kazanu, kao u pesmici Duška Radovića: „Uhvatili crnci učenog Engleza, pa ga vode kazanu, njega hvata jeza!“           

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *