Енглези без компаса

Да ли Борис Џонсон зна сопствену историју и историју краљевске породице која влада Великом Британијом када упоређује православног Руса с Хитлером?

Упамтите, Срби! Нисте криви! НАТО је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! Имајте стално ово на уму. Да се не заборави.

БЕРЛИН 1938. Богу хвала, Срби не заборављају. Анкете показују да је више од 80 одсто грађана Србије против НАТО лудака. Нормално. Ко би желео да буде у друштву са болесним злочинцима и психопатама? У Србији само добро плаћени НАТО стипендисти. Увек уз подршку млађаног тетреболога. Вреди изнова читати Андрићеву причу Лов на тетреба!

Године 1999, 30. марта, био је уторак, записао сам: „Коначно је стигао и Примаков. Народ се обрадовао. Можда ће се нешто решити, а ако се не реши, бар неће бомбардовати док је он ту. Као што је нагло дошао, Примаков је нагло и отишао. У Бон. Многи ово тумаче као добар знак: Има после разговора са Слободаном шта да понуди као мировно решење… Касно увече чуо сам на Радио Панчеву, јединој озбиљној станици, да је ствар у Бону пропала и да предлог који је донео Примаков нико од ‘натоваца’ није озбиљно схватио“ (Драгомир Антонић, Бомбардовање се наставља, Београд, 1999, стр. 15).

У данашњем свету Енглези, познати у историји – ко у историју још верује – као поморска сила, изгледа да су негде затурили или скроз изгубили компас. Њихово понашање и призивање опште катастрофе тешко је разумљиво и образованој особи (мада се чини да би волели да пониште брегзит) а камоли обичном човеку. Из чиста мира, или то само нама неукима изгледа, прогласише Русе највећим злотворима, а све друге који се са њима не сложише, злим људима. Ко није с нама, рекла би Тереза Меј, онда је он зли непријатељ. Борис Џонсон, са породичним педигреом, упореди председника Русије са Хитлером. Енглез који ваљда зна сопствену историју и историју краљевске породице која влада Великом Британијом и Комонвелтом, покуша да упореди православног Руса с Хитлером? Да човек не поверује!

Богу хвала те постоји интернет. Прво се појавише фотографије фудбалера енглеске репрезентације како у Берлину 1938. године поздрављају Хитлеровим поздравом са испруженом руком немачке навијаче који одушевљено отпоздрављају са: Зиг Хајл!

У БРИСЕЛУ РАЗГОВАРАЈУ, У МИТРОВИЦИ БИЈУ Уз мноштво сличних фотографија на интернету се поново појави казивање Бориса А. Урбана који се присетио догађаја са протеста одржаног у Лондону 1999. против НАТО бомбардовања. Прича Борис:  „Током протеста пришла ми је Енглескиња и замолила да јој објасним шта се тачно догађа у мојој земљи, пошто мисли да није све онако како се приказује на нашој ТВ. Упитао сам: Шта вас буни? Збунио ме је разговор с мојом ћеркицом од пре пет минута. Питала ме је зашто се бомбардују Срби? Рекла сам јој зато што су зли. А моја ћерка је само кратко рекла: Па, ако су зли, зашто они нас не бомбардују?“

Мале речи велике истине откривају!

У Србији ништа ново. Шиптари су сад почели да млате и хапсе државне чиновнике. С њима разговарају у Бриселу, а у Митровици их бију. Наводно нису смели да без њиховог одобрења дођу на Косово и Метохију и разговарају са Србима. Евроунијати ћуте, Енглези, који и јесу и нису међ евроунијатима, воде своју политику, Американци не знају шта хоће, али наводно знају шта неће. У сваком случају сви ћуте кад се Срби пребијају, убијају, пљачкају, хапсе. Није више важно ни ко си ни шта си. Ни да ли желиш да разговараш, правиш компромис, нудиш чоколаде. Важно је само да си Србин и сваком је дозвољен одстрел. Нема ловостаја. Ниси тетреб већ си Србин. Крајње је време да власт, док је још на слободи (могу да почну да хапсе у Бриселу као што су урадили у Митровици) прихвати оно што српски народ одавно зна: Нема вере у евроунијату. Њихов циљ је уништити Србе једном засвагда. Покушавају то већ хиљаду година. Многи су се Срби уплашили те су од страха постали: Далматинци, Хрвати, Македонци, Бошњаци, Црногорци, Босанци, Славонци. Многе је двоглави Ватикан заклао и у јаме бацио, ал’ опет остаде Срба. Чува нас Господ и срце јуначко. Таман кад помисле да су нас све поништили ми, Срби, поново запевамо. Васкрснемо и ником од злотвора зло не учинимо. Снажни смо. Вера нам је јака. Све непријатеље смо надживели. Надживећемо и ове. У се, у своје кљусе и уз православну браћу Русе. С вером у Господа.

Идуће године је 800 година од како је објављено Законоправило или Крмчија Светога Саве. Ваља достојно прославити.

А што Енглези прете. Нека их. Завршиће у казану, као у песмици Душка Радовића: „Ухватили црнци ученог Енглеза, па га воде казану, њега хвата језа!“           

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *