Vučić: Isti su nam interesi u budućnosti, moraćemo da razgovaramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Zagrebu da su u razovoru s njegovom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović ponuđene informacije koje će nekim porodicama značiti dosta u otkrivanju gde su njihovi nestali članovi, te najavio da će dve strane u naredne dve godine pokušati da rese problem granica, a ako ne dođu do rešenja o tome će morati da se ide na međunarodnu arbitražu.

Takođe, kako je rekao na zajedničkoj konfernciji za novinare, i Srbija i Hrvatska će ubuduće morati da razgovaraju i imaju bolje odnose, bez obzira koliko to ne žele svi u političkim sistemima i jedne i druge zemlje.

Vučić i Kitarović: Da se manjine osećaju dobro tamo gde žive

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija učiniti sve da se Hrvati u Srbiji osećaju dobro.

„Znamo da oni sada nisu zadovoljni sa svime. Treba još puno raditi da se osećaju bolje i to ćemo uraditi“, naglasio je on na zajedničkoj konfeercniji za štampu sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović…

Pitanje granice važno za nas,ne zbog bilo kojeg poglavlja

Za obe je zemlje mnogo važnije da se pitanje granice reši jednom zauvek, i mnogo je važnije od bilo kog poglavlja u pregovorima sa EU, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj pres konferenciji s hrvatskom predsedicom Kolindom Grabar Kitarović.

Upitan o napretku Srbije ka EU, poglavljima, o tome očekuje li hrvatsku blokadu… Vučić je rekao da pre svega razmislja o unaprađenju bilateralne saradnje i odnosa i da je to ključno za odnose dve zemlje…

Pomoći ćemo oko nestalih, Stepinac bolno pitanje za nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija sva dokumenta i sve što je potrebno pronaći i pomoći kako bi se rešavalo pitanje nestalih lica, a da je pitanje kanonizacije Alojzija Stepinca teško pitanje za Srbiju koje ne bi sada da otvara.

“Sve što može da pomogne za pronalaženje nestalih lica, sve ćemo da pronađemo i da pomognemo. Dakle, najotvorenije, i misilim da ćemo imati značajne pomake u narednom periodu, gotovo sam uveren u to”, rekao je Vucicć.

Vučić doneo gomilu dokumentacije na Pantovčak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je danas na Pantovčak gomilu dokumenata, koja su postavljena na sto uz salu u kojoj je razgovarao sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Nema zvaničnih informacija o kakvoj je dokumentaciji reč, a hrvatski mediji nezvanično saznaju da je to dokumentacija vezana za Opštinu Dvor na Uni…

Nisam nikakav četnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga nisu protesti u Hrvatskoj uznemirili i poručio hrvatskom narodu da nije nikakav četnik, i da to nije bio niko u njegovoj porodici, koja je stradala u oba prošla rata.

On je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, rekao da ne zna koliko je ljudi bilo na protestima, ali da je usput video neke ljude sa parolama na kojima je pisalo „Konju ne laži”, nešto o izvinjenju, kao i „četnik-početnik”, te „Barabo vrati se u Sbriju”…

 

Predsednici Hrvatske i Srbije „tet a tet“ više od sat vremena

Sastanak u četiri oka predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojim je započela dvodnevna poseta šefa srpske države Hrvatskoj, trajala je nešto više od sat vremena.

Vučić, koji se nalazi u poseti Hrvatskoj na poziv predecnice Grabar-Kitarović, dočekan je u Zagrebu uz vojne počasti…

Kitarović dočekala Vučića, uz sve državne počasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je danas sa najvišim državnim počastima.

Svečani doček predsednika Srbije, uz prisustvo Garde Vojske Hrvatske, te i intoniranjem himni dve zemlje, priređen je ispred sedišta hrvatske predsednice na Pantovčaku…

Poruka predsednice Kitarović na rukavu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred svoje rezidencije u kaputu na čijim rukavima, umesto manžetne, je zlatnim slovima na glagoljici izvezena reč “hrabrost”.

To je zabeležio i hrvatski Jutarnji list, koji se, poput drugih medija, bavi svim aspektima posete srpskog predsednika, i zvaničnim i onim koji se vide kao poruka i svojevrstan diplomatski “začin”…

Predsednik Srbije stigao u Zagreb, prvo susret s Kitarović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas oko 10.00 časova u Zagreb u dvodnevnu zvaničnu posetu na poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Predsednik se odmah sa aerodroma uputio ka služebnoj rezidenciji predsednice Hrvatske, na Pantovčaku, gde će u razgovorima, najpre u četiri oka, a potom i sa delegacijama, provesti celo pre podne.

Jedan komentar

  1. Ne mogu da verujem da neki Srbin na osnovu dosadasnjih iskustava spominje medjunarodnu arbitrazu.U prevodu ako hocemo dalje sva resenja moraju biti na nasu stetu.Put nam je stranputica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *