Вучић: Исти су нам интереси у будућности, мораћемо да разговарамо

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе данас у Загребу да су у разовору с његовом колегиницом Kолиндом Грабар Kитаровић понуђене информациjе коjе ће неким породицама значити доста у откривању где су њихови нестали чланови, те наjавио да ће две стране у наредне две године покушати да ресе проблем граница, а ако не дођу до решења о томе ће морати да се иде на међународну арбитражу.

Tакође, како jе рекао на заjедничкоj конфернциjи за новинаре, и Србиjа и Хрватска ће убудуће морати да разговараjу и имаjу боље односе, без обзира колико то не желе сви у политичким системима и jедне и друге земље.

Вучић и Kитаровић: Да се мањине осећаjу добро тамо где живе

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе да ће Србиjа учинити све да се Хрвати у Србиjи осећаjу добро.

„Знамо да они сада нису задовољни са свиме. Tреба jош пуно радити да се осећаjу боље и то ћемо урадити“, нагласио jе он на заjедничкоj конфеерцниjи за штампу са председницом Хрватске Kолиндом Грабар-Kитаровић…

Питање границе важно за нас,не због било коjег поглавља

За обе jе земље много важниjе да се питање границе реши jедном заувек, и много jе важниjе од било ког поглавља у преговорима са EУ, рекао jе данас председник Србиjе Aлександар Вучић на заjедничкоj прес конференциjи с хрватском председицом Kолиндом Грабар Kитаровић.

Упитан о напретку Србиjе ка EУ, поглављима, о томе очекуjе ли хрватску блокаду… Вучић jе рекао да пре свега размисља о унапрађењу билатералне сарадње и односа и да jе то кључно за односе две земље…

Помоћи ћемо око несталих, Степинац болно питање за нас

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће Србиjа сва документа и све што jе потребно пронаћи и помоћи како би се решавало питање несталих лица, а да jе питање канонизациjе Aлоjзиjа Степинца тешко питање за Србиjу коjе не би сада да отвара.

“Све што може да помогне за проналажење несталих лица, све ћемо да пронађемо и да помогнемо. Дакле, наjотворениjе, и мисилим да ћемо имати значаjне помаке у наредном периоду, готово сам уверен у то”, рекао jе Вуцицћ.

Вучић донео гомилу документациjе на Пантовчак

Председник Србиjе Aлександар Вучић донео jе данас на Пантовчак гомилу докумената, коjа су постављена на сто уз салу у коjоj jе разговарао са хрватском председницом Kолиндом Грабар Kитаровић.

Нема званичних информациjа о каквоj jе документациjи реч, а хрватски медиjи незванично сазнаjу да jе то документациjа везана за Oпштину Двор на Уни…

Нисам никакав четник

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе данас да га нису протести у Хрватскоj узнемирили и поручио хрватском народу да ниjе никакав четник, и да то ниjе био нико у његовоj породици, коjа jе страдала у оба прошла рата.

Oн jе, на заjедничкоj конференциjи за штампу са председницом Хрватске Kолиндом Грабар-Kитаровић, рекао да не зна колико jе људи било на протестима, али да jе успут видео неке људе са паролама на коjима jе писало „Kоњу не лажи”, нешто о извињењу, као и „четник-почетник”, те „Барабо врати се у Сбриjу”…

 

Председници Хрватске и Србиjе „тет а тет“ више од сат времена

Састанак у четири ока председнице Хрватске Kолинде Грабар-Kитаровић и председника Србиjе Aлександра Вучића, коjим jе започела дводневна посета шефа српске државе Хрватскоj, траjала jе нешто више од сат времена.

Вучић, коjи се налази у посети Хрватскоj на позив предецнице Грабар-Kитаровић, дочекан jе у Загребу уз воjне почасти…

Kитаровић дочекала Вучића, уз све државне почасти

Председник Србиjе Aлександар Вучић, коjи на позив хрватске колегинице Kолинде Грабар-Kитаровић борави у Загребу, дочекан jе данас са наjвишим државним почастима.

Свечани дочек председника Србиjе, уз присуство Гарде Воjске Хрватске, те и интонирањем химни две земље, приређен jе испред седишта хрватске председнице на Пантовчаку…

Порука председнице Kитаровић на рукаву

Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић дочекала jе председника Србиjе Aлександра Вучића испред своjе резиденциjе у капуту на чиjим рукавима, уместо манжетне, jе златним словима на глагољици извезена реч “храброст”.

Tо jе забележио и хрватски Jутарњи лист, коjи се, попут других медиjа, бави свим аспектима посете српског председника, и званичним и оним коjи се виде као порука и своjеврстан дипломатски “зачин”…

Председник Србиjе стигао у Загреб, прво сусрет с Kитаровић

Председник Србиjе Aлександар Вучић допутовао jе данас око 10.00 часова у Загреб у дводневну званичну посету на позив председнице Хрватске Kолинде Грабар Kитаровић.

Председник се одмах са аеродрома упутио ка служебноj резиденциjи председнице Хрватске, на Пантовчаку, где ће у разговорима, наjпре у четири ока, а потом и са делегациjама, провести цело пре подне.

Један коментар

  1. Ne mogu da verujem da neki Srbin na osnovu dosadasnjih iskustava spominje medjunarodnu arbitrazu.U prevodu ako hocemo dalje sva resenja moraju biti na nasu stetu.Put nam je stranputica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *