Косово је наш Јерусалим

То је наша земља која је и раније а поготово у наше дане натопљена крвљу. Неки кажу да је то воља Божја, али није, никоме Бог не жели зло. То је Божје допуштење и он зна зашто је то допустио

Пише Његовa Светост Патријарх српски господин Иринеј

У последњих стотину година чини ми се као никада страдао је српски народ, па страдава и данас до Косова и преко Косова и Метохије. За српски народ је Косово не само географски појам, то је наш Јерусалим, наша светиња, све оно што се коренило у српској историји и култури.
[restrict]

То је наша земља која је и раније а поготово у наше дане натопљена крвљу. Неки кажу да је то воља Божја, али није, никоме Бог не жели зло. То је Божје допуштење и он зна зашто је то допустио, а допустио је да бисмо дошли себи и ценили вредности Косова и Метохије.

Наше највеће светиње су тамо и наш народ који је био бројан, али нажалост многи су морали да оду, не својом жељом и вољом него су били принуђени како би сачували живу главу, а светски моћници су стали на страну оних који су допринели данашњој ситуацији на том светом простору где су, тренутно, правда и истина закопани. Правда ће кад-тад победити јер зло ако закопате – умреће, а истину ако и закопате – васкрснуће. Ако ми не оставимо Господа, неће ни он оставити нас и оно што нам је најсветије и за што нико нема право да да сагласност за његово отуђење.

Нашем протераном народу треба обезбедити све услове за повратак, а српском народу који живи на Косову и Метохији треба обезбедити достојан живот.

Поводом јубилеја Печата желим да и даље истрајете у грађењу квалитетног националног магазина који треба да промовише српске традиционалне вредности.     
[/restrict]         

Један коментар

  1. A čiji je Jerusalim?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *