Kompanija „Dunav“ rešila više od 2.200 osiguranih slučajeva po požarnim polisama u ovoj godini

Kompanija „Dunav osiguranje“ od početka godine, na nivou zemlje, po požarnim polisama rešila je ukupno 2.214 osiguranih slučajeva, od čega je 237 bilo slučajeva požara, izjavio je direktor Sektora za preventivni inženjering, pregled i kontrolu rizika u toj kompaniji Srpko Adamović.
Po osnovu štetnih događaja po požarnim polisama, „Dunav“ je isplatio oko 337 miliona dinara, naglasio je on novinarima u Centru „Sava“, gde je 17. oktobra počeo dvodnevni Međunarodni skup Društva inženjera i tehničara za upravljanje rizicima na kome je, pored ostalih, učestvovalo oko 15 predstavnika najveće nacionalne osiguravajuće kuće.
Adamović je rekao da je njihovo učešće na skupu dobra prilika za sticanje znanja i svetske prakse u oblasti protivpožarne zaštite: „Ovakvi skupovi su prilika da se informišemo o iskustvima iz Evrope i sveta, ali i da podignemo lestvicu znanja. To doprinosi i kvalitetnijem obavljanju poslova zaposlenih u našoj kompaniji, ali i konkurentnosti ’Dunava’ u poređenju sa ostalim osiguravajućim kućama na našem tržištu.“
„Kada je reč o upravljanju rizicima, ’Dunav osiguranje’ je u toj oblasti iznad privatnih osiguravajućih kuća zato što Kompanija veliki značaj pridaje upravo edukaciji, mnogo ulaže u sticanje znanja, čime se stiče konkurentnost“, podvukao je Adamović.
Predsednik Društva inženjera i tehničara za upravljanje rizicima Srbije (DITUR) Milovan Vidaković rekao je da je Međunarodni skup Društva inženjera i tehničara za upravljanje rizicima važan skup na kome učestvuju mnogobrojni domaći i inostrani predavači. Kako je ocenio, skup je dobra prilika za razmenu znanja i iskustava: „Danas nam dolaze gosti iz celog sveta, koji ovde drže predavanja. Mi u stvari pokušavamo da prenesemo svoja znanja koja se odnose na zaštitu i preventivu od požara, na vatrogasnu taktiku i na osiguranje, pošto je osiguranje direktno u vezi sa požarnim rizicima“, izjavio je Vidaković.
Navodeći da se DITUR nalazi u sastavu Konfederacije asocijacija zaštite od požara Evrope i sveta (CFPA), on je rekao da su predstavnici DITUR-a držali predavanja u mnogim zemljama poput Nemačke, Švajcarske, Francuske… 
Govoreći o učešću „Dunav osiguranja“ na skupu, Vidaković je istakao da ta kompanija ima odlično tehničko upravljanje rizicima i da pažnju polaže direktno na korisnike.
Među učenicima skupa bio je i direktor „CFPA Europe“ Tomi Ajveson, koji je održao predavanje upravo o toj evropskoj organizaciji koja okuplja pet asocijacija širom Evrope, a unutar koje je 19 zemalja.
„Glavna stvar na kojoj radimo jeste harmonizacija – iste treninge možete naći u Španiji i Švedskoj, ali i u Nemačkoj. Takođe, radimo i na uputstvima o tome kako biti siguran u vreme požara, pokušavamo da smanjimo broj požara i dajemo primere najboljih rešenja kada je reč o sigurnosti od požara“, istakao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *