Компанија „Дунав“ решила више од 2.200 осигураних случајева по пожарним полисама у овој години

Компанија „Дунав осигурање“ од почетка године, на нивоу земље, по пожарним полисама решила је укупно 2.214 осигураних случајева, од чега је 237 било случајева пожара, изјавио је директор Сектора за превентивни инжењеринг, преглед и контролу ризика у тој компанији Српко Адамовић.
По основу штетних догађаја по пожарним полисама, „Дунав“ је исплатио око 337 милиона динара, нагласио је он новинарима у Центру „Сава“, где је 17. октобра почео дводневни Међународни скуп Друштва инжењера и техничара за управљање ризицима на коме је, поред осталих, учествовало око 15 представника највеће националне осигуравајуће куће.
Адамовић је рекао да је њихово учешће на скупу добра прилика за стицање знања и светске праксе у области противпожарне заштите: „Овакви скупови су прилика да се информишемо о искуствима из Европе и света, али и да подигнемо лествицу знања. То доприноси и квалитетнијем обављању послова запослених у нашој компанији, али и конкурентности ’Дунава’ у поређењу са осталим осигуравајућим кућама на нашем тржишту.“
„Када је реч о управљању ризицима, ’Дунав осигурање’ је у тој области изнад приватних осигуравајућих кућа зато што Компанија велики значај придаје управо едукацији, много улаже у стицање знања, чиме се стиче конкурентност“, подвукао је Адамовић.
Председник Друштва инжењера и техничара за управљање ризицима Србије (ДИТУР) Милован Видаковић рекао је да је Међународни скуп Друштва инжењера и техничара за управљање ризицима важан скуп на коме учествују многобројни домаћи и инострани предавачи. Како је оценио, скуп је добра прилика за размену знања и искустава: „Данас нам долазе гости из целог света, који овде држе предавања. Ми у ствари покушавамо да пренесемо своја знања која се односе на заштиту и превентиву од пожара, на ватрогасну тактику и на осигурање, пошто је осигурање директно у вези са пожарним ризицима“, изјавио је Видаковић.
Наводећи да се ДИТУР налази у саставу Конфедерације асоцијација заштите од пожара Европе и света (CFPA), он је рекао да су представници ДИТУР-а држали предавања у многим земљама попут Немачке, Швајцарске, Француске… 
Говорећи о учешћу „Дунав осигурања“ на скупу, Видаковић је истакао да та компанија има одлично техничко управљање ризицима и да пажњу полаже директно на кориснике.
Међу ученицима скупа био је и директор „CFPA Europe“ Томи Ајвесон, који је одржао предавање управо о тој европској организацији која окупља пет асоцијација широм Европе, а унутар које је 19 земаља.
„Главна ствар на којој радимо јесте хармонизација – исте тренинге можете наћи у Шпанији и Шведској, али и у Немачкој. Такође, радимо и на упутствима о томе како бити сигуран у време пожара, покушавамо да смањимо број пожара и дајемо примере најбољих решења када је реч о сигурности од пожара“, истакао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *