Вучић:Да повећамо размену, очувамо добре политичке односе

sergej-lavrov-i-aleksandar-vucic-beogradПремиjер Србиjе Aлександар Вучић пожелео jе данас добродошлицу шефу руске дипломатиjе Сергеjу Лаврову, изразивши истовремено очекивање да ће сарадња између два народа и две земље увек бити добра и успешна.

“Пре свега желим да вам кажем – добро дошли у Србиjу, у Београд. Надам се да ћете се овде осећати као код куће. Лично сам уверен да ћемо заjедно остварити економске резултате на веома високом нивоу, повећати међусобну размену и истовремено очувати веома добре политичке односе”, рекао jе Вучић Лаврову на руском jезику.

Tо jе, како jе нагласио Вучић, “наш заjеднички задатак”.

“Уверен са да ће увек постоjати могућност да очувамо наше приjатељство и да на што виши ниво подигнемо нашу економску и политичку сарадњу”, поручио jе Вучић.

“Веома нам jе приjатно да поново посетимо приjатељску Србиjу и предивни Београд, коjи се обнавља, – ми то видимо – и коjи као и раниjе поново привлачи Русе и друге коjи воле и поштуjу српску културу и историjу. Пре свега желим да вам пренесем наjбоље жеље од председника Русиjе Владимира Путина, премиjера Дмитирjа Mедведева”, узвратио Лавров Вучићу на почетку састанка коjи jе био отворен за медиjе.

Oн jе рекао да Русиjа изузетно цени Вучићев лични допринос у развоjу односа између две земље, пажњу коjу лично на свакодневном нивоу посвећуjе свим аспектима сарадње две државе.

“Вашу убедљиву победу на изборима поцетком ове године доживљавамо као убедљиву подршку народа Србиjе курсу коjи спроводите, укључуjући и курс у правцу развоjа приjатељских односа са Русиjом”, рекао jе Лавров.

Наводећи да jе Вучић указао на неке позитивне тенденциjе у развоjу економских односа, Лавров jе рекао да се после прошлогдишњег пада ове године уочава не много велики али сталан раст.

“Надамо се да ће састанак Mеђувладине комисиjе одржан прошлог месеца у Русиjи и донете одлуке омогућити да те тенденциjе буду сталне и неповратне”, додао jе Лавров, истакавши и значаj сарадње две земље у хуманитарноj сфери, на плану спољне политике.

“Tо jе пример сарадње уз међусобно поштовање, спремности да се разумеjу ставови друге стране и увек изрази подршка и разумевање. Хвала на изузетном гостопримству, за пажњу према нашим односима. Рачунам да ће посета бити веома плодоносна “, закључио jе Лавров.

Вучић: фокус на економиjи, Лавров: Баланс у инетерсима

Jедан од фокуса сарадње Србиjе и Руске федерациjе требало би да буде привредна сарадња, истакао jе данас премиjер Aлександар Вучић у разговору са шефом руске дипломатиjе Сергеjом Лавровим, а руски министар jе нагласио да се Русиjа неће мешати у унутрашња питања Србиjе.

Kако jе саопштено из владе, министар Лавров пренео jе премиjеру Вучићу поздраве председника Руске федерациjе Владимира Путина и премиjера Дмитриjа Mедведева, посебно ценећи личне напоре српског премиjера за сарадњу са Русиjом, као и позитивне тенденциjе у економским везама у циљу даљег привредног раста и развоjа двеjу земаља.

„Русиjа се неће мешати у унутрашња питања Србиjе. Увек смо спремни да нађемо баланс у нашим интересима”, истакао jе министар Лавров.

Српски премиjер и руски министар разговарали су о сарадњи двеjу земаља и даљем развоjу односа на темељу стратешког партнерства и интереса двеjу земаља за његово продубљивање у свим правцима.

Премиjер Вучић jе истакао да би jедан од фокуса сарадње Србиjе и Руске федерациjе требало да буде привредна сарадња, имаjући у виду погодности коjе пружа Споразум о слободноj трговини.

Oн jе нагласио да jе Србиjа спремна за унапређење сарадње у области енергетике, пољопривреде и телекомуникациjа и додао да су руске инвестициjе у свим наведеним областима добродошле.

Премиjер Вучић обавестио jе министра Лаврова о економском напретку Србиjе и изразио интересовање Србиjе за проширење капацитета за складиштење гаса у Банатском двору, као и за извоз фиjат возила на руско, али и тржиште Eвроазиjске униjе.

Председник српске Владе захвалио jе на донациjи Руске федерациjе за унутрашње осликавање Храма Светог Саве у Београду, као и актуелне израде мозаика на куполи Храма.

Премиjер Вучић и министар Лавров разговарали су и о развоjу сарадње у области одбране, коjи ће бити тема наредног сусрета премиjера Вучића са руским министром одбране Сергеjем Шоjгуом у Mоскви.

Tема данашњег састанка била jе и наредна посета председника Владе Руске федерациjе Дмитриjа Mедведева Србиjи.

Један коментар

  1. Eu činovnik Vučić održao predstavu za lakoverni srpski narod. KOLIKO je Srbija učinila za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji od asfaltiranja cesta, financiranje hrvatskih propagandnih časopisa, itd. Međutim nije pito šta su rvati očinili za Srbe u Hrvatskoj onu šaćicu koju nisu proterali, ubili ili pokatoličili. Njega to ne brine šta Srbi u NDH u XXI veku žive bez struje, vode i puteva.. Kamo lepe srece da su oni delimicno ucinili za Srbe u Hrvatskoj. Brisel ćuti na ovo sramotno blokiranje poglavlja koje čini Hrvatska. To znači da su Vućićevi prujatelji a još veći prijatelji i saveznici rvata iz svih ratova protiv Srba umešani u to. No on je tu da Srbiju uništi i rasturi i mora mu se priznati da to odlično radi a naivni narod ćuti. A tako mi Srbi sve heroj do heroja a kako izgleda da će nas opet morati oslobađati braća Rusi kao i u I i II svetskom ratu iz zagrljaja rvata i nemaca. Štaviše rvati bestidno traže da se rvatskoj vrati blago Srba koje su proterali? Da vam vratimo nase ikone,pa da ih spalite kao sto ste nam spalili crkve,manastire,kuce……pobili decu,zene,muzeve,bake,deke…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *