POKROVITELJ ZLOČINA

dragomir-antonic-BWDragomir Antonić 

Rehabilitacija zločinca Stepinca opravdava ustaške zločine nad milionima pravoslavnih Srba. Zato, držimo se mi naše poslovice: Ko mi je oca bio, nikad mi nije mio!

U današnji dan, 1054. godine, ostajući uporno u svom pogrešnom stavu u velikom dogmatskom sporu između Rimske i Istočne crkve, i u nemoći da nametnu svoja mišljenja u Carigradu, papski legati metnuše na svetu trpezu u crkvi Svete Sofije dekret o izopštenju carigradskog patrijarha Mihaila Kerularija, i pri izlasku iz Crkve gordo otresoše, na vratima njenim, prah sa svojih nogu, vičući ’Neka vidi Bog, i sudi!’ Ovim činom Rimska crkva je sebe izuzela iz Zajednice, iz Jedne Svete Apostolske Saborne crkve. Od tad je Rimokatolička crkva u raskolu sa Pravoslavnom, i taj raskol traje i danas. Jer je Zapadna crkva do sada bitno izmenila neke dogme koje se, u tom novom vidu, nikako ne mogu nazvati ortodoksnim“ (Jeromonah Hrizostom Stolić Hilandarac, Pravoslavni svetačnik za jul–avgust, Beograd, 1989, str. 567).

Ovo je zapisao pravoslavni teolog, koji je ovozemaljski život okončao kao episkop žički.

[restrictedarea]

POKORITI PRAVOSLAVNE Papski predstavnici, na današnji dan pre 962 godine, sa nipodaštavanjem su otresli prašinu sa obuće i tim gestom pokazali šta misle o hrišćanskoj veri, o Gospodu, sinu Božjem, Presvetoj Bogorodici i Svetom Duhu životvornom.

Nisu, istine radi, sočno opsovali kao kočijaši ili Viktorija Nuland, ali današnja dvojica živih i zdravih nepogrešivih rimskih papa – Kako je to moguće? Koji li manje greši? – ne odustaju od namere da pokore pravoslavne.

Bahata, kao njeni predstavnici u 11. veku, Rimska kurija ne odstupa od nasilnog ponašanja. Rehabilituje zločinca Stepinca, opravdava ustaške zločine nad milionima pravoslavnih Srba. Ubijani zato što su Srbi. Zločinci nisu pokazali ni trunke kajanja za zločine koje su činili i koje su spremni da ponove čim im se ukaže prilika. To Srbi moraju uvek da imaju na umu. Neće se nijedan od dvojice papa smiriti dok ne ukloni pravoslavne sa kugle zemaljske. Oni koji tvrde da se sa rimokatolicima mogu savezi ekumenski ili bilo koji drugi sklapati ili lažu, ili su neznalice, ili to pričaju radi sopstvene koristi. Mora se istina govoriti i naši potomci moraju znati da iza stravičnih zločina koje su Hrvati učinili nad Srbima sa željom da ih ponovo čine uvek je isti pokrovitelj. Vatikan. Zato, držimo se mi naše poslovice: Ko mi je oca bio, nikad mi nije mio! Pamtimo, da njihova deca ne bi nas bila ili ubila.

Skup na Kritu je pokazao da je Vatikan idejni tvorac pravoslavnog okupljanja i šta je bio osnovni cilj. Izopštiti Rusku pravoslavnu crkve iz Jedne Svete Apostolske Saborne crkve. Nije se uspelo, ali udari na Rusku crkvu, Rusiju, Ruse i pravoslavlje će ojačati.

Prvo se državi Rusiji uvedu sankcije. Napad na materijalno biće države! Napadne se crkva. Udar na duhovno biće naroda! Zatim na red dođu sport, kultura, umetnost i tako redom. Sportistima iz Rusije selektivno se brani učešće na olimpijskim igrama. Pokušaj da se poseje seme razdora među ruskim sportistima i njihovim savezima.

OPKOLJAVANJE RUSIJE Šta je sledeće videćemo ubrzo. Napadni pravoslavnu Rusiju sa svih strana. Ovo što naša braća Rusi sad preživljavaju mi smo već preživeli: satanizacije, laži, sankcije, zabrane sportistima da se takmiče, pogrome, proterivanje pola miliona Srba sa svojih staništa, otimanje Kosova i Metohije, ubijanje Srba samo zato što su Srbi. Sve to čeka našu braću Ruse. Verujem da će umeti da se odbrane, kao što verujem da jedan zločin koji smo mi Srbi preživeli – bombardovanje NATO ratnih zločinaca, genocid u kontinuitetu koji je nad Srbima izvršen, čije posledice će trpeti i naši još nerođeni potomci – Rusi neće doživeti. Ne zato da bi NATO monstrumi pokazali milosrđe prema Rusima već što Rusija ima čime, za razliku od ondašnje Srbije, da uzvrati.

Družeći se sa srpskim domaćinima iz gružanskih sela, vrednim domaćinom iz Orašca, prijateljima iz Kučeva koji dođoše na Sabor frulaša u Prislonicu, pričasmo o svemu. Stalnoj seoskoj muci da se proizvede, proda, naplati i ako može nešto i zaradi. O olujama, gradu, psima što kolju stoku, poplavama koje za tren odnesu ono što je godinama stvarano i naravno: Šta će biti s nama i sa celim svetom ako NATO ubice krenu na Rusiju. Daće Bog da do toga ne dođe, jednodušna je želja svakog domaćina koga sam sreo. Nikom nije do rata, ali ako do toga dođe zna se ko je krivac – NATO lešinari! Što reče jedan čovek koji se vraćao iz manastira Vujan: Nikad nije bilo da krivda pobedi pravdu, niti da zločinac odnese na kraju pobedu. Ne da Bog, a jači od njega niko nije.

 

[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. U svim državama koje sam posećivao redovno me je policija pregledavajući pasoš pitala da li sam ortodoksni Srbin, izuzev Švedske.Meni je to sasvim dovoljan pokazatelj koliko nas žele u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *