ПОКРОВИТЕЉ ЗЛОЧИНА

dragomir-antonic-BWДрагомир Антонић 

Рехабилитација злочинца Степинца оправдава усташке злочине над милионима православних Срба. Зато, држимо се ми наше пословице: Ко ми је оца био, никад ми није мио!

У данашњи дан, 1054. године, остајући упорно у свом погрешном ставу у великом догматском спору између Римске и Источне цркве, и у немоћи да наметну своја мишљења у Цариграду, папски легати метнуше на свету трпезу у цркви Свете Софије декрет о изопштењу цариградског патријарха Михаила Керуларија, и при изласку из Цркве гордо отресоше, на вратима њеним, прах са својих ногу, вичући ’Нека види Бог, и суди!’ Овим чином Римска црква је себе изузела из Заједнице, из Једне Свете Апостолске Саборне цркве. Од тад је Римокатоличка црква у расколу са Православном, и тај раскол траје и данас. Јер је Западна црква до сада битно изменила неке догме које се, у том новом виду, никако не могу назвати ортодоксним“ (Јеромонах Хризостом Столић Хиландарац, Православни светачник за јул–август, Београд, 1989, стр. 567).

Ово је записао православни теолог, који је овоземаљски живот окончао као епископ жички.

[restrictedarea]

ПОКОРИТИ ПРАВОСЛАВНЕ Папски представници, на данашњи дан пре 962 године, са ниподаштавањем су отресли прашину са обуће и тим гестом показали шта мисле о хришћанској вери, о Господу, сину Божјем, Пресветој Богородици и Светом Духу животворном.

Нису, истине ради, сочно опсовали као кочијаши или Викторија Нуланд, али данашња двојица живих и здравих непогрешивих римских папа – Како је то могуће? Који ли мање греши? – не одустају од намере да покоре православне.

Бахата, као њени представници у 11. веку, Римска курија не одступа од насилног понашања. Рехабилитује злочинца Степинца, оправдава усташке злочине над милионима православних Срба. Убијани зато што су Срби. Злочинци нису показали ни трунке кајања за злочине које су чинили и које су спремни да понове чим им се укаже прилика. То Срби морају увек да имају на уму. Неће се ниједан од двојице папа смирити док не уклони православне са кугле земаљске. Они који тврде да се са римокатолицима могу савези екуменски или било који други склапати или лажу, или су незналице, или то причају ради сопствене користи. Мора се истина говорити и наши потомци морају знати да иза стравичних злочина које су Хрвати учинили над Србима са жељом да их поново чине увек је исти покровитељ. Ватикан. Зато, држимо се ми наше пословице: Ко ми је оца био, никад ми није мио! Памтимо, да њихова деца не би нас била или убила.

Скуп на Криту је показао да је Ватикан идејни творац православног окупљања и шта је био основни циљ. Изопштити Руску православну цркве из Једне Свете Апостолске Саборне цркве. Није се успело, али удари на Руску цркву, Русију, Русе и православље ће ојачати.

Прво се држави Русији уведу санкције. Напад на материјално биће државе! Нападне се црква. Удар на духовно биће народа! Затим на ред дођу спорт, култура, уметност и тако редом. Спортистима из Русије селективно се брани учешће на олимпијским играма. Покушај да се посеје семе раздора међу руским спортистима и њиховим савезима.

ОПКОЉАВАЊЕ РУСИЈЕ Шта је следеће видећемо убрзо. Нападни православну Русију са свих страна. Ово што наша браћа Руси сад преживљавају ми смо већ преживели: сатанизације, лажи, санкције, забране спортистима да се такмиче, погроме, протеривање пола милиона Срба са својих станишта, отимање Косова и Метохије, убијање Срба само зато што су Срби. Све то чека нашу браћу Русе. Верујем да ће умети да се одбране, као што верујем да један злочин који смо ми Срби преживели – бомбардовање НАТО ратних злочинаца, геноцид у континуитету који је над Србима извршен, чије последице ће трпети и наши још нерођени потомци – Руси неће доживети. Не зато да би НАТО монструми показали милосрђе према Русима већ што Русија има чиме, за разлику од ондашње Србије, да узврати.

Дружећи се са српским домаћинима из гружанских села, вредним домаћином из Орашца, пријатељима из Кучева који дођоше на Сабор фрулаша у Прислоницу, причасмо о свему. Сталној сеоској муци да се произведе, прода, наплати и ако може нешто и заради. О олујама, граду, псима што кољу стоку, поплавама које за трен однесу оно што је годинама стварано и наравно: Шта ће бити с нама и са целим светом ако НАТО убице крену на Русију. Даће Бог да до тога не дође, једнодушна је жеља сваког домаћина кога сам срео. Ником није до рата, али ако до тога дође зна се ко је кривац – НАТО лешинари! Што рече један човек који се враћао из манастира Вујан: Никад није било да кривда победи правду, нити да злочинац однесе на крају победу. Не да Бог, а јачи од њега нико није.

 

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. U svim državama koje sam posećivao redovno me je policija pregledavajući pasoš pitala da li sam ortodoksni Srbin, izuzev Švedske.Meni je to sasvim dovoljan pokazatelj koliko nas žele u EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *