Билдерберг 2016

Klub BilderbergПише Биљана Ђоровић

Једна од најмоћнијих и најтајнијих глобално утицајних организација – клуб Билдерберг, без било какве „пратње“ мејнстрим медија, одржала је од 9. до 12. јуна у Хотелу Taschenbergpalais у Дрездену (Немачка) свој годишњи ултраексклузиван и дубоко узнемиравајући састанак. Око 130 политичара, финансијера, индустријских магната присуствовало је овогодишњој конференцији. На званичној листи учесника нашли су се директор ММФ-а и бивши шефови ЦИА и МИ6

Ни минут се неће одузети. Ниједном репортеру неће бити дозвољен улаз. Неће бити конференције за новинаре на отварању, нити саопштења на затварању, а од учесника ће бити затражено да не цитирају једни друге. Добро дошли на 64. конференцију клуба Билдерберг – овим речима је британски „Индипендент“ пропратио почетак рада богаташке „елите“ која дубоко скривена од очију јавности креира свет (највише патње и ужаса) за милијарде људи на планети.

 

ИСТИНА И „ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ“ Мејнстрим корпоративни медији о овом ултраексклузивном догађању нису известили ниједну реч, као што то нису чинили од 1954. када је Билдерберг група основана, све до пре три године када се више није могла прикрити истина коју су временом откривали и обелодањивали најупорнији и најтемељнији истраживачи дешавања на овим састанцима, предвођени херојем борбе за истину о деловању клуба Билдерберг Џимом Такером, новинаром „Американ фри преса“. Он их је, наиме, последњих четрдесетак година пратио у стопу, па су билдерберговци Такера сматрали својим непријатељем број један. Велику улогу у раскринкавању ове организације одиграо је и Данијел Естулин, писац књиге „Клуб Билдерберг“, а последњих година истраживачима се придружио и новинар Чарли Скелтон, кога је током одржавања састанка ове групе у  Грчкој 2009, заједно са Џимом Такером, полиција прогањала и саслушавала, док их је строго контролисана медијска машина упорно исмевала орвелијанском кованицом „теоретичари завере“. Данас се више нико не смеје, а у међувремено је веома добро документовано и да је термин „теорија завере“ уведен као моћан алат, скован како би медијске дезинформације, лажи и политички дискурс могли неометано да лоботомизују популацију. ЦИА је најзаслужнија за претварање овог термина у врло моћно пропагандно-психолошко оружје. Наиме, у освит експлозије скептицизма јавности према налазима Воренове комисије о атентату на председника САД Џона Ф. Кенедија, ЦИА је послала детаљну директиву својим бироима под називом „Супротстављање критикама Извештаја Воренове комисије“. Меморандум је одиграо кључну улогу у томе да „теорија завере“ постане оружје за стварање когнитивне дисонанце, уперене против било ког појединца или групе који испитују тајне програме владе.

Преломни тренутак за истину о деловању клуба Билдерберг наступио је 1. новембра 2007. када је премијерно приказан документарни филм „Завршна игра – глобални пут у људско поробљавање“, по сценарију и у режији Алекса Џонса. Овај филм је изванредно документовао планове Новог светског поретка за које је успостављање светске владе значило тек почетак – стварање организационе основе за покретање стравичне машине геноцидног система како би се реализовао окултни план – елиминација 80 одсто људи на планети. „Елита“ ће, наравно, бити изузета од закона написаних по мери Римског клуба и ђаволових адвоката Глобалистана, твораца Агенде 21 и Агенде 30, споразума попут ТТИП-а, аутора митова о глобалном загревању, прекомерној популацији и осталих, помоћу којих мала група психопата одузима људима основна права на храну, ваздух и воду и здравље претварајући их у заглупљено стадо контролисано моћним полугама орвелијанско-хакслијевског система.

У „Завршној игри“ Џонс и његов тим прате неухватљиву Билдерберг групу у Отави и Истанбулу, документују њене тајне врхове, омогућавајући људима широм света да буду сведоци догађаја у којима глобални самопрокламовани краљеви успостављају агенду за управљање светом и покретањем Трећег светског рата. Филм показује и на који начин практиканти псеудонаучне еугенике контролишу владе широм света које им пак омогућавају да изведу депопулационе планове Новог светског поретка.

 

БРЕГЗИТ УГРОЖАВА „ЧЕДО“ Ове године Билдерберг је окупио 126 водећих политичара, индустријских и медијских магната, банкара, професора из области компјутерске науке и осталих како би установили агенду Светске владе за следећу годину.

Према извештају Пола Џозефа Вотсона, једног од коментатора „Инфоворса“, чији је тим пратио састанак Билдерберг групе и ове године, централне теме биле су: како спречити Доналда Трампа да постане председник САД, деловање у случају масовних побуна у свету услед огромног раста неједнакости у богатству, мигрантска криза, као и референдум у Британији о напуштању ЕУ. (Агенда, званично представљена на сајту клуба Билдерберг, по обичају је дата у замагљеној и уопштеној форми која ништа не открива.)

Стварни приоритети у агенди најбоље се могу сагледати, сматра Вотсон, из листе учесника на којој се налази име америчке сенаторке Линдси Грејам, шампионке антитрампизма. Њено присуство јасан је сигнал да Билдерберг прави тајне, подле планове за спречавање Трамповог тријумфа на изборима за председника САД против прошлогодишњег билдербершког избора за ову функцију – Хилари Клинтон, вампирски дирљиво преданој демонолошкој природи Новог светског поретка.

Билдерберг је расправљао о „брегзиту“, британском референдуму за излазак из Европске уније, који угрожава будућност њиховом чеду – ЕУ. Како је то током састанка ове групе одржаног од 6. до 9. јуна 2013. у Хотелу „Гроув“ у Херфордшајру, недалеко од Лондона, у интервјуу за „Инфоворс“ истакао Џерард Батен, члан УКИП партије и парламента ЕУ, стварање ЕУ реализација је Хитлеровог плана о покоравању Европе: „Чињенице говоре да је 1942. године директор Немачке централне банке заједно са водећим индустријалцима направио план руковођења Економским бироом после рата који је требало реализовати као Европску економску заједницу. ЦИА је дала новац за формирање ЕУ, ’Би-Би-Си’ је држао састанке свакога дана како би обезбедио пристанак, остали медији, иначе сви одреда у рукама људи који присуствују оваквим конференцијама попут састанка групе Билдерберг, одиграли су своју улогу у глобалистичком преузимању европских земаља како би уједињена Европа постала инструмент америчке политике, али Билдерберг је издао наредбу САД да покрену процес.“

 

АНГЕЛА У МИЛОСТИ ЛОБИСТА Укључивање „прекаријата и средње класе“ у агенду представља разраду и усвајање закључака на тему разматрану и у Давосу 2015. године. Под појмом „прекаријат“ подразумевају се они који се грчевито боре да свакодневно преживе и немају сигурне приходе. Елитисти до детаља праве план о искоришћавању потенцијала сукоба на Западу између осиромашене популације и средње класе након што су светска елита и супербогати изградили хај-тек склоништа и бункере у удаљеним земљама попут Новог Зеланда, како би себе и своје породице заштитили од будућих немира (Према статистичким подацима „Оксфама“ којима сада располажемо, 80 најбогатијих људи на свету има више богатства од три и по милијарде људи, а близу је тренутак у коме ће један одсто најбогатијих имати више новца него осталих 99 одсто.)

Последице преплављивања Европе таласима миграната са Блиског истока – што је гласаче природно усмерило ка националистичким партијама које се противе Билдербергу и његовим плановима за укидање држава – такође су разматране на овогодишњем састанку тајне „кабале“.

Иако се немачка канцеларка Ангела Меркел није налазила на званичној листи званица, према извештају „Хафингтон поста“ на немачком језику који се пак позива на Die Tageszeitung, била је на конференцији у Дрездену, где се састала са преко 100 глобалиста из пословног света, банкарства, медија и академске заједнице. Савезни министар одбране Немачке Урсула фон дер Лајен такође је присуствовала састанку Билдерберга заједно са савезним министром за специјалне послове Петером Алтмајером и Зигмаром Габријелом, вицеканцеларом Немачке. Њима се придружио и Франк Валтер Штајнмајер, министар спољних послова Немачке.

Састанак је оштро осудио немачки књижевник и публициста Јирген Елзесер, подржавши протесте против Билдерберга.

Левичарски настројен економиста Аксел Трост жестоко је критиковао учешће Ангеле Меркел, оптужујући је да је у милости лобиста и инсистирајући да је ствар принципа „забранити владиним званичницима да учествују“ у састанцима групе која заступа приватне и корпорацијске интересе.

Алтернатива за Немачку, тренутно трећа партија по снази у Немачкој, такође је реаговала, наглашавајући да Билдерберг гура „неолибералну глобализациону агенду поткопавајући позицију демократски изабраних националних парламената“.

ПОЛУГЕ УПРАВЉАЊА ПЛАНЕТОМ Међу занимљивим именима на листи званица је и Ричард Енгел, главни спољни дописник „Ен-Би-Си њуза“, који о полутајном састанку преко 100 најмоћнијих људи на планети није рекао ниједну реч. Разумљиво, будући да Билдерберг ради по правилима Чатам куће, која налажу да нико од учесника не сме да открије икакве информације.

Јасно је да је свет дубоко ишчашен из зглоба захваљујући деловању ове својеврсне кабале моћних интереса која ради у тајности. Одлукама које се доносе на приватним састанцима Билдерберг групе, којима присуствују неки од најмоћнијих људи на свету, у суштини се контролишу полуге управљања светом од стране земаља Запада (и њихових сателита), полуге са неограниченим утицајем на живот готово сваке особе на планети.

Будући да учесници заузимају најважније положаје у оквиру приватног сектора, државе и глобалног управљања, као и укупног геополитичког деловања у свету, чињеница да су детаљи састанка сакривени од јавности дубоко је узнемирујућа за сваког ко не жели да живи у глобалном гулагу.

Да би помогли својим читаоцима да боље разумеју компликовану мрежу контроле од врха ка дну, блог „Зеро хеџ“ је направио графикон повезаности присутних на овогодишњем састанку групе Билдербер. Графикон открива различите везе – јавне, приватне, финансијске, политичке, законске и друге – између мале групе појединаца у самом језгру Билдерберга и остатка света.

 

ДОБРОДОШЛИЦА КИСИНЏЕРУ Истраживачи, новинари од интегритета и савесни грађани и ове године су дочекали учеснике Билдерберга на одговарајући начин. „Кисинџеру – Учини нам услугу и умри! Кисинџеру – убицо, Кисинџеру убицо“, разлегало се на немачком и енглеском језику све док Хенри Кисинџер, миљеник легије елитних медија, влада, корпорација и осталих високопозиционираних обожаватеља зла, није нестао из видног поља демонстраната. Демонстранти испред хотела, места састанка групе Билдерберг, очигледно су знали за, рецимо, више од шест милиона његових жртава у Индокини. За његове незаконите и неуставне поступке, чије су реалне последице уништиле животе милиона људи. Можда су имали на уму и да је Хенри Кисинџер, у својству државног секретара, креирао „Меморандум за националну безбедност 200“ за тадашњег америчког председника Ричарда Никсона. У том, сада декласификованом документу подвлачи се: „Смањење становништва почевши од земаља тзв. Трећег света мора да буде примарни циљ америчке спољне политике.“

 

„КРУГ ПРИЈАТЕЉА“

Тајну глобалистичку организацију Билдерберг основао је 1954. холандски принц Бернхард, пореклом Немац, почасни официр СС коњичке дивизије тридесетих година 20. века био и секретар управног одбора „ИГ Фарбен“, хемијске корпорације која је током Другог светског рата производила бојне отрове. Бернхард је искористио своја искуства у управљању нацистичком корпорацијом, и познавање методологије и идеологије освајања света од стране Übermensch-а: Клуб Билдерберг је основан по угледу на иницијативу директора „ИГ Фарбен“ да организују Химлеров „круг пријатеља!“ – елитну групу богаташа којима је Химлер пружао заштиту од доласка Хитлера на власт до пораза нацистичке Немачке. Холандска краљевска породица је тај део биографије принца Бернхарда сакрила када је он након рата постао високи руководилац у холандско-британском нафтном конгломерату „Ројал дач шел“, који данас чини центар билдербершке елите.

 

УСПОСТАВЉАЊЕ ТОТАЛНЕ КОНТРОЛЕ ИНТЕРНЕТА

Дан пре почетка окупљања Билдерберг групе тајни извор „Инфоворса“ открио је да ће једна од централних тема овогодишњег састанка бити разрада планова за имплементацију интернет ИД, са циљем укидања анонимности на мрежи, као и увођења глобалног пореза на финансијске трансакције и авио-саобраћај.

Увођење интернет ИД одвијаће се под маском „сајбер сигурности“ и стварања погодних метода за приступ грађана државним сервисима, но јасно је да се заправо ради о процесу укидања приступа садржајима интернета и успостављању тоталне контроле. Сервиси попут Фејсбука, Јутјуба и Твитера, увођењем интернет идентификације, биће у прилици да укину могућност постављања он-лајн садржаја под изговором кршења уговора, чиме нестаје слободан проток информација.

О оваквој будућности интернета убедљиво говори присуство Стивена Карпа, директора одељења за претрагу података компаније „Палантир“, творца програма PRISM који се увелико бави профилисањем корисника на основу пресретнуте дигиталне комуникације. Бројни истраживачи су посумњали да се иза овог програма надзора налази фирма „Палантир“, имена које је савршена метафора за интернет уколико познајемо Толкинов роман „Господар прстенова“. У књизи је палантир кристална кугла која омогућава посетиоцима да комуницирају и виде различите ствари. Кугла на крају доспева у посед злих сила, тако да свако ко је користи постаје видљив господару таме Сарону, представљеном као свевидеће око, а он пак уз помоћ палантира може да сазна где сте били, шта сте радили, може да у потпуности сагледа ваш ум и вашу душу. Компанија „Палантир“, премда пориче ове тврдње, омогућава да људи који користе интернет у уобичајене, легитимне сврхе добију свој профил. „Палантир“ је креирао In-Q-Tel – компанија коју је створила ЦИА, финансирана од милијардера Питера Тила, оснивача „Пејпала“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *