Додељене награде победницима Олимпијада знања из физике, хемије и руског језика

Nis olimpijada znanjaУ пословном центру НИС-а у Новом Саду, свечано су проглашени победници Олимпијада знања из физике, хемије и руског језика, које се четврту годину заредом одржавају уз подршку компаније НИС.   
Свечаности су присуствовали Александар Чепурин, амбасадор Руске Федерације, генерални директор НИС-а Кирил Кравченко, проф. др Душан Николић, ректор Универзитета у Новом Саду, Надежда Кушенкова, директорка Руског дома, представници Друштва физичара,  Друштва хемичара Србије и Славистичког друштва Србије, као и менаџмент НИС-а. Олимпијски тим, који ће Србију представљати на Међународној физичкој олимпијади у Швајцарској чиниће Душан Новичић, Михајло Спорић, Душан Ђорђевић и Вук Радовић, из Математичке гимназије из Београда, и Милоје Ђукановић, из гимназије „Вук Караџић“ из Лознице.
На Међународној хемијској олимпијади која ће се одржати овог лета у Грузији, Србију ће представљати Павле Крављанац из Прве београдске гимназије, Андреј Кукурузар из гимназије „Вељко Петровић“ из Сомбора, Стефан Стојановић из Лесковачке гимназије, Јован Стојковић из гимназије „Бора Станковић“ из Врања и Милица Јауковић из Прве београдске гимназије.
Олимпијада из руског језика одржана је у четири категорије, а апсолутни победници такмичења су Ирена Маџгаљ из Основне школе „Ристо Ратковић“ из Бијелог Поља, Вања Крстивојевић из Четрнаесте београдске гимназије и Александар Балубџић из Треће гимназије из Београда.
Троје првопласираних такмичара награђени су златним, сребрним и бронзаним статуама „Енергије знања“.
Прошлог месеца, НИС је доделио награде победницима Српске математичке олимпијаде, који ће Србију представљати на 57. Међународној математичкој олимпијади у Хонг Конгу.
У оквиру корпоративног програма „Енергија знања“, компанија НИС четврту годину заредом подржава одржавање Олимпијада из области физике, хемије, математике и руског језика, као и одлазак олимпијских тимова Србије на међународна такмичења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *