24. i 27. MART

milorad vucelic 660x330Milorad Vučelić / glavni urednik

I vi i mi znamo da je Radovan Karadžić nevin. I da je u haškom kazamatu na pravdi Boga, kako kaže u ovom broju „Pečata“ Dragomir Antonić. To je istina. Koliko će ta istina obavezivati ne samo Haški tribunal nego i one koji će komentarisati njegovu presudu, u vreme kada zaključujemo ovaj broj našeg lista, još uvek ne znamo. Sa Karadžićem smo saglasni da „ne postoji razuman sud koji bi ga osudio“.

Da li će se iko u svetskim centrima moći i antisrpske i antiruske propagande u trenutku islamskog terorističkog napada na Brisel setiti da je islamsko terorističko zlo krenulo u Evropu sa bosanskog tla i iz bosanskog rata i da se Karadžić na čelu srpskog naroda protiv njega borio. Obavezno treba pročitati tekst Filipa Rodića „Kako se terorizam vratio kući“ u ovom broju „Pečata“. S jedne strane borio se protiv tog zla, a s druge protiv ustašije kojom se danas legalno kiti hrvatska država pripremajući se za proslavu 75. godišnjice NDH, i to kao punopravna članica Evropske unije. One iste briselske EU, tobože veoma zabrinute zbog jačanja desnog ekstremizma u Evropi, a nesposobne da vidi da se u gradskim kvartovima na desetak minuta od njenog administrativnog središta nalazi i nesmetano razvija prava pravcata baza i kasarna islamskih terorista.

EU je, inače, između terorističkih napada na svoje prestonice Pariz i Brisel najviše koncentrisana na pojačavanja sankcija prema Rusiji u kojoj, po nalogu Amerike, vidi svog najvećeg protivnika. Obaveštajne službe, mediji i političari, a naročito javni intelektualci u Evropi prosto se utrkuju u napadima na Vladimira Putina, pogotovo na njegovu borbu protiv Islamske države u odbrani ne samo Sirije nego i celog civilizovanog sveta. Nemaju, izgleda, kad da se posvete drugim opasnostima jer su, kao pravi hrišćani, posebno usredsređeni na opasnosti koje izaziva jačanje pravoslavlja.

[restrictedarea]

Još 1990. godine sovjetski prognanik, pesnik, Nobelovac Josif Brodski izgovorio je za njega neočekivane i nekarakteristične reči koje danas zvuče proročki:

„Naš svet postaje potpuno paganski. I razmišljam hoće li to paganstvo dovesti do sudara – strašno se toga plašim – do vrlo žestokog religioznog sudara… između islamskog sveta i sveta u kom su na hrišćanstvo ostala samo nejasna sećanja. Hrišćanski svet se neće moći odbraniti, a islamski će ga ozbiljno pritiskati. To se objašnjava jednostavnim odnosom broja stanovnika, čisto demografski. I meni se taj sudar čini sasvim realnim… To je budućnost koju razdire konflikt duha tolerancije i duha netolerancije… Pragmatičari tvrde da razlika između ta dva sveta i nije tako velika. Ja u to ne verujem ni na sekund. I mislim da s islamskim shvatanjem sveta treba okončati. Na kraju krajeva, naš svet je šest vekova stariji od islama. Zato smatram da imamo pravo da sudimo šta je dobro, a šta je rđavo.“

Današnje priče u medijima i među političarima u EU uopšte ne dobacuju do problema sa kojima se svet stvarno suočava. To frazersko praznoslovlje dokazuje i to da je integrativna moć evropske zapadne civilizacije iščilela. Prazno deklarativna je ostala konstatacija nemačke kancelarke Angele Merkel da je politika multikulturalizma doživela krah i da je mrtva. Nisu u ovim slučajevima objave terorističkog rata Evropi podbacile samo tajne obaveštajne i kontraobaveštajne službe, podbacila je ukupna globalistička i liberalna ideologija demokratije, koja je inače koketirala sa islamskim fundamentalizmom, sve sa oveštalim retoričkim figurama o suživotu. Zajednički život u bilo kojoj stvarno evropskoj državi nije održavanje i favorizovanje paralelnih i oštro suprotstavljenih načina života gde za svaku etničku i versku zajednicu vladaju potpuno različiti svetovni zakoni i moralne norme koje lako prerastaju u bitku ko će koga. Nespremnost da se poštuju institucije države i zakoni koji njom vladaju vodi u propast ili u situaciju koju je tako proročki opisao Uelbek u romanu „Pokoravanje“.

Primer je s obzirom na ono što se dešava trenutno u Belgiji i Francuskoj bezazlen, ali kako je moguće da se na čelu jedne izborne liste na predstojećim izborima u Srbiji nalazi neko poput Muamera Zukorlića, neko ko bi inače, po članu 187 Krivičnog zakonika, morao da bude optužen za dvobračnost (bigamiju)?

Odakle takva i tolika potreba da se na silu vrši potpuno poravnavanje i izjednačavanje najgorih već neposredno počinjenih zločina, s jedne, i mogućih ekstremnih političkih uverenja, s druge strane. Pri tome se relativni porast desnice u Evropi, na silu i krajnje licemerno, povezuje sa Rusijom i Vladimirom Putinom, pa i pravoslavljem!

Starije generacije su se ponosile 27. martom 1941. godine kada smo ustali protiv potpisivanja Trojnog pakta i Hitleru pred celim svetom rekli „Bolje grob nego rob“ i „Bolje rat nego pakt“. Vođe zapadnih demokratija – pisao je naš poznati i veliki istoričar Branko Petranović – Vinston Čerčil i Frenklin Ruzvelt patetično su pozdravili beogradski prevrat. Čerčil je poručivao da je Jugoslavija ponovo pronašla svoju dušu. Svetska štampa demokratskih i neutralnih država govorila je u zanosu o prevratu u Beogradu… pisalo se o beogradskom proleću, pozdravljana je „beogradska revolucija“; pisalo se da se Beograd otresao ministara koji su stavili na kocku čast Jugoslavije; da je Hitler doživeo najveći diplomatski neuspeh, a „jugoslovenski narod“ pokazao dostojan svoje prošlosti. Isticala se neprocenjiva vrednost promena u Jugoslaviji: da je 27. mart jedan od najznačajnijih dana u istoriji slobodnih ljudi; Srbi su oni koji su pokrenuli talase nezadovoljstva; radilo se o narodu koji se nije dao uplašiti niti je podlegao Hitlerovim trikovima.

Upotreba pojma „jugoslovenski narod“ priziva na podsećanje kako je u drugom delu tog „jugoslovenskog naroda“ primljen i opisan 27. mart 1941:

„Prevrat koji se zbio u Beogradu primio je intimno s indignacijom nadbiskup zagrebački Alojzije Stepinac. Za nadbiskupa je u pitanju bio državni udar iz koga probija činjenica da su Srbi i Hrvati dva sveta koja se nikada neće ujediniti dok je jedan od njih u životu. ’Duh bizantizma je nešto tako grozno da je samo Svemogući, a Sveznajući bog u stanju parirati intrigama i podvalama tih ljudi. Za nas je to nešto nepojmljivo, da se ugovori i obaveze kidaju bez ikakvih skrupula.’ Za Stepinca 27. marta 1941. na ulicama Beograda nije bilo nijednog poštenog čoveka već je delovala ’samo razularena masa željna krvi, užitka i para’. I opet: ’Sve u svemu Hrvati i Srbi dva su svijeta, sjeverni i južni pol koji se nikada neće približiti, osim čudom božijim. Šizma je najveće prokletstvo Evrope, skoro veće nego protestantizam. Tu nema morala, nema načela, nema istine, nema pravde, nema poštenja’“ (B. Petranović).

Neumitnom logikom stvari ovakvi stavovi su se otelotvorili i realizovali u onome što zbirno zovemo – Jasenovac. A pre toga u tvorevini NDH-a koju u Zagrebu nazivaju državom čiji je dan 10. april.

Za razliku od nadbiskupa Alojzija Stepinca, Sveti arhijerejski sabor SPC kojim je predsedavao patrijarh Gavrilo pozdravio je događaje od 27. marta 1941. A stav episkopa Nikolaja Velimirovića je sadržan u rečima da ono „što su primili 16 ljudi ne prima 16 miliona“. Možda je i time Velimirović zaslužio da ga, na negodovanje nekih drugosrbijanskih aktivista, u svom obraćanju u Narodnoj skupštini Srbije pomene britanski princ Čarls u prisustvu vojvotkinje od Kornvola. Prilikom njegove posete delić srpske elite nije propustio da pokaže da je pronašao svoju snishodljivu dušu našavši se pred junakom tabloida i svetskih džet-set rubrika koji je u Srbiji eto sišao u politički život. Gostoprimstvo i zvanična učtivost srpskog naroda je jedno, a provincijalna snishodljivost i fasciniranost drugosrbijanaca je nešto sasvim drugo. Kako bi više nego duhovito rekao komentator „Politike“ Aleksandar Apostolovski, „oni nama predlog rezolucije, mi njima jelek i opanke“. Zanimljivo je i to da se „veoma obrazovani Čarls“ „iskreno šokirao kada je čuo koliko su nas bombardovali“.

Pored ostalih princ je pomenuo i Ficroja Meklina i jugoslovenske partizane kod kojih je ovaj slavni Škot bio u štabu. Meklin je inače nadaleko poznat po tome što je Čerčila posle Drugog svetskog rata upozoravao da, ako Tito dođe na vlast u Jugoslaviji, u njoj neće biti demokratije, na šta ga je britanski premijer, poznati antikomunista, cinično upitao da li on namerava da živi u toj zemlji kada mu je toliko stalo do njenog društvenog uređenja i demokratije.

U poslednje dve decenije stupila je na javnu i istoriografsku scenu druga slika o 27. martu po kojoj se tu radilo isključivo o zaveri Britanaca i pomalo Amerikanaca koji su nas „namestili“ da izazovemo Hitlera da nas napadne i tako odvratimo njegovu pažnju od naših zapadnih saveznika. Razgnevili smo Nemačku i stravično postradali, a mogli smo proći bez žrtava jer bi Hitler poštovao zadatu reč kao što je to u bezbroj slučajeva pokazao. Bili smo izvesno je na boljoj strani sveta u tom ratu, ali smo bili funkcionalizovani i zloupotrebljavani od strane zapadnih saveznika i to na našu štetu i u njihovom interesu. Vremena i tumačenja ovih događaja svakako će se menjati, a najviše u skladu sa političkim prilikama.

Bilo kako bilo, pred nama je ponovo iskušenje obeležavanja 27. marta koje se neminovno mora povezati sa 24. martom, zvaničnim Danom žrtava NATO agresije i danom kada će nimalo slučajno biti pročitana haška presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Biće kako će biti, ali bilo bi najbolje da narednih dana na račun naše stabilnosti ne zaslužimo bilo kakav strani kompliment ili ciničnu opasku nekog Anglosaksonca nego da se sami sebi svojom odlučnošću i brigom za nacionalno dostojanstvo dopadnemo, imajući u vidu da je „nacionalni identitet poslednji imetak razbaštinjenih“ od koga se uvek može valjano krenuti.

[/restrictedarea]

6 komentara

  1. Dušan Buković

    Una salus victis nullam sperare salutem – Jedini je spas pobeđenima ne nadati se nikakvu spasu, glasi jedna latinska poslovica.

    Nije bez interesa da podestimo na to, da su danaps pod okupacijom agresivnog NATO pakta bivše jugoslovenske trockističko-komunističke republike i pokrajine, koje su oblikovali pripadnici crne i crvene internacionale britanskog fabijanskog Forinj ofisa, njujorško-moskovske bundističke Kominterne, vašingtonskog Stejt departmenta i rimskog katoličkog instituta Intermariuma. Zato nećemo nimalo posumnjati u pravi smisao tz. „Dejtonskog mirovnog sporazuma“, za koji je Zbignjev Bžežinski rekao američkoj javnosti u novembru 1995. godine, da je to privremeno rešenje i da će Republika srpska biti faktički likvidirana.

    Imajući u vidu koliku zakulisnu i ogromnu ulogu u svetu igra voćstvo zapadno-evropskog i američkog establišmena kojeg oličavaju trijalisti: idolatriska društva čarobnjaka međunarodne masonerije, rimskih katoličkih templara i kabalista-bundista, i koliko su samouvereni da su svemoćni i da će uspeti, da u tz. „Svetskoj vladi“ likvidiraju Republiku Srpsku, na osnovu njenog prihvatanja ili će to biti pobedom, kako je rekao američki senator Džems P. Varburg pred američkim senatom 1950. godine: „BEZ OBZIRA NA TO, DALI TO NEKO HOĆE ILI NEĆE, MI ĆEMO IMATI SVETSKU VLADU! JEDINO PITANJE KOJE SE POSTAVLJA JESTE: DA LI ĆE TA VLADA BITI USPOSTAVLJENA NA OSNOVU NJENOG PRIHVATANJA ILI PAK POBEDOM“ – „QUATRE ANS PLUS TARD, EN 1950, WARBOURG DECLARAIT DEVAN LE SENAT AMERICAIN: ‘QU’ON LE VEUILLE OU NON, NOUS AURONS UN GOUVERNEMENT MONDIAL. LA SEULE QUESTION QUI SE POSE EST DE SAVOIR SI POCE GOUVERNMENT MONDIAL SERA ETABLI PAR CONSENTEMENT OU PAR CONQUETE…“ ( Vidi: Pierre Virion, Biontot un gouvernement mondial – une super et contre-eglise, Paris, France, 1967, p. 27 – Pjer Virion, Uskoro jedna svetska vlada – jedna super, nad ili protiv-crkva, Paris, France, 1967, str. 27; William P. Hoar, Architects of conspiracy – An Intriguing History, Boston – Los Angeles, 1984, str. 317).

    Da bi se ovo moglo razumeti potrebno je imati u vidu program Džordža F. Kenona, koji se 90-tih godnina XX stoleća zalagao u zapadno-evropskom i američkom imperijalističkom – trijalističkom establišmentu za “ograničeni suvernitet za Srbiju”. Kenon je posebno poznat široj srpskoj javnosti od 1948. godine i kao jedan između ostalih Brozovih mentora i glavnih režisera i projektanata u jugoslovenskom trockističko- komunističkom rajhstagu. On je u poznatom tekstu kojeg je objavio pod naslovom ”Balkanska kriza 1913. i 1993,” doslovno rekao:

    “Turci su za vreme višestoletnog vladanja na Balkanu bili srazmerno snošljivi prema nemuslimanskim verskim ustanovama. Odnos turskih vlasti prema tim ustanovama u svakom slučaju, nije bio glavni prigovor protiv njih…

    Ne valja biti preoštar kada je reč o Turcima, zverstva koja im se pripisuju u izveštajima nisu veća od onih što su ih počinili hrišćani prema Turcima…

    Pre svega, jasno je da je situacija na Balkanu, prema kojoj Sjedinjene Države ne mogu ostati ravnodušne, u prvom redu problem Evropljana…

    Običaj da se takav status dodeljuje Balkanskim narodima nije novost. Takva praksa je usledila pre jednog stoleća, kad se prva od njih oslobodila turskog ropstva. Ni tada to nije bilo srećno rešenje, što je jasno naglašeno u Kernegi izveštaju 1914. Vrlo brzo, to je postalo jasno da su nove države imale velike teškoće u odnosima jednih prema drugima da sarađuju u mirnom i zrelom načinu. U izvesnom smislu, bilo je više mira dok su bili pod turskom vlašću, nego što su imali kada su stekli svoju nezavisnost…

    U vezi sa tim, postoji i dodatni problem zbog budućih odnosa pojedinih naroda, posebno Srba, da ih prikažemo kao vodeći primer kršenja jednog i temeljnog uslova za primanje u članstvo Ujedinjenih nacija…” ( Vidi: George F. Kennan, The Balkan crisis: 1913 and 1993, The New York review of books, Volume 40, Number 13, New York, July 15, 1993, str. 3-7).

    Engleski tekst glasi:

    “The Turk, for one thing, appear to have been, in the centuries of their one-time ascendancy in the Balkans, relatively tolerant in their treatment of non-Muslim religious institutions. Their treatment of such institutions was in any case not the leading grievance against them…

    One must not be too hard on the Turks. The atrocities attributed to them in this report were no worse than those that the Christian peoples were inflicting both on the Turks…

    First of all, let it be noted that while this Balkan situation is one to which the United States cannot be indifferent, it is primarily a problem for the Europeans…

    Now, the practice of conferring that status on Balkan people is not new. The same practice was followed more than a century ago when the first of them were liberated from Turkish rule. Even then, the result was not a happy one, as is so clearly shown in the Carnegie report of 1914. It very soon become evident that the new states had great difficulty in relating to one another in a mature and peaceful manner. In a sense, there was more peace when they were still under Turkish rule than there was after they gained their independence…

    A further complication exists, in that connection, in the question of the future relationship of certain of those peoples, and particularly the Serbs, to take them as the leading examples, have violated in every conceivable way the one and only requirement for membership in the United Nations…
    ( George F. Kennan, The Balkan crisis: 1913 and 1993, The New York review of books, Volume 40, Number 13, New York, July 15, 1993, p. 3-7).

    U ovom kontekstu valja ukazati na istorisku činjenicu, da su rat u Jugoslaviji planirali i izazvali zapadno-evropski i američki imperijalisti i da su kontrolisali, usmeravali, trenirali, pomagali, snabdevali i potpaljivali terorističke i separatističke antijugoslovenske frakcije, preko kojih su ostvarli svoje nacionalne i vitalne interese u okviru zavojevačke strategije NATO pakta, koja se sastojala u udruženom zločinačkom poduhvatu i trajnom čišćenju srpskog etničkog prostora u Republici Srpskoj Krajini, Hrvatskoj, delimično u Bosni i Hercegovini i na području srpske autonomne pokrajine Kosova i Metohije.

    Takođe, u ovom kontekstu vredno je ukazati i na vidljive i na “nevidljive” konspirativne ratnike na prostoru bivše Jugoslavije, koje pominju izvesni autori, među kojima posebno mesto zauzima i knjiga Spens-a Kemron-a, koja je objavljena pod naslovom “Sve neophodne mere – posle dve godine zverstava, 22 SAS-va jedinica tajno je odletela u bivšu Jugoslaviju” (Vidi: Spence, Cameron. All necessary measures – After two years of atrocities, a unit from 22 SAS secretly flies into the former Yugoslavia, London, 1999). Polazeći od činjenice da su na području bivše Jugoslavije između ostalih vidljivih i “nevidljivih” ratnika dejstvovali francuski i anglo-američki komandosi, postavlja se pitanje: kakva je bila njihova uloga u Bosni i Hercegovini, srebreničkom zločinu i Srebrenici, koja je bila pod okriljem Ujedinjenih Nacija, gde su delovale i izvesne muslimanske mudžahedinske oružane formacije?

  2. CUTANJE BEOGRADA najvise boli.
    I kada nesto saopste,NISTA NE KAZU!

    Beograd mora da kaze ,SLUZBENO I UVEK:
    -prvo,da Srbi nisu zapoceli rat,ni u Sloveniji,ni u Hrvatskoj ,ni u BIH,o tome vec pisu knjige oni koji su nam naneli zlo…citirajte nase dusmane,koji su to priznali,ako nemate oci da to vidite,
    -i drugo,da genocid nije ni planiran ni izvrsen…tim pre sto su zene i deca,sklonjeni…
    Recite da kada Srbe ubijaju,nema prezivelih.
    To se mora ponavljati svagde i uvek.I STAVITI ARGUMENTE NA STO.
    Ovako nas ne razumeju ni prijatelji ni neprijatelji.
    MI MORAMO SVIMA I STALNO PONAVLJATI DA SMO MI ZRTVE GENOCIDA,VEKOVIMA,JER NASI UNUCI VISE NECE TO ZNATI ,AKO MI CUTIMO.

    Beograd mora ovu situaciju iskoristiti za redefiniciju “evropskog puta” Srbije.
    TO JE LAZAN PUT,AKO NAS SMATRAJU KRIVIM ZA SVE NEDACE OVOGA SVETA.
    A smatraju…a Beograd cuti?
    ZASTO BEOGRAD CUTI?
    Vidimo da je ta “unija” jedna obicna skalamerija,vidimo da fasizam narasta na sve strane…
    Vidimo da se Hrvati sve vise obrusavaju na ovu NEMU SRBIJU…
    TO JEDNOSTAVNO MORA DA SE ZAUSTAVI.
    Zasto Beograd ne pita Hag,zasto nisu procitali presudu dan ranije a da se na dan pocetka bombardovanja,posvetimo nasim zrtvama?To nam ceo vek rade.
    MI ZNAMO ZASTO ALI,BEOGRAD CUTI,BEOGRAD NE UME I NECE DA POSTAVI SUSTINSKO PITANJE.
    Moraju se redefinisati odnosi sa Hrvatskom i sa Sarajevom,(kada konacno,ako ne sada,kada tuku po nasim temeljima?),nema blanko prijateljstva (koje Hrvati koriste za ekonomsku okupaciju Srbije),dok ubice Srba setaju ne samo njihovim ullicama,vec i njihovim parlamentima.

    Nije dovoljno reci “necemo da odgovaramo na (hrvatske) uvrede”…
    A ZASTO NECEMO?
    MOZDA NEMAMO ARGUMENTE…ILI IMAMO,ALI NECEMO…
    A ZASTO NECEMO?

    Hrvatima ,na svaku njihovu uvredu treba poslati demars ali,jos vaznije,i POSLATI PISMO DA SE “PRIVREMENO” PREKIDA,PRODAJA CIGARETA IZ ROVINJA…U SRBIJI.
    Sledeci put,kada nam blokiraju kamione na granici,opet demars,ali jos vaznije,POSLATI PISMO O “PRIVREMENOM” PREKIDU RADA TODORICEVIH MARKETA U SRBIJI…
    I STALNO TAKO SA HRVATSKOM.
    Shvatite da ce samo to da razumeju.
    SAMO CE TO DA RAZUMEJU.

    Beograd ce reci da je to nemoguce jer NE DOZVOLJAVA EU…A ZASTO JE NEMOGUCE,JESMO LI DRZAVA ILI LIVADA?
    Beograd nas plasi bankrotom,a to je ARGUMENT UCENE EU…pa ne samo da CUTIMO,nego se i ZADUZUJEMO.
    Pa sta ako proglasimo bankrot,PROGLASENJA BANKROTA JE PRAVNO STANJE…tada se stvari bar razjasne…TADA PRIJATELJI,KAO KINA I RUSIJA,NUDE ODREDJENA RESENJA,tada nema zavisnosti dnevne od EU.
    Beograd ne moze vise da se ponasa kao da je vlasnik nasih zivota ,nase imovine,nase dece,nase istorije…i kao NEMI IZVRSILAC VOLJE NASIH DUSMANA…cinjenjem ili necinjenjem.
    OVAKO VISE NE IDE.
    Beograd treba da se ponasa kao NAS SLUGA,da slusa narod,da respektuje sopstveni narod i drzavu koju predstavlja…po svim normalnim i uobicajenim principima organizacije jednog civilizovanog i demokratskog drustva.
    Beograd nema pravo u nase ime vise da nas bruka i ruinira.
    RAZUMEM ZAGREB,ALI NE RAZUMEM BEOGRAD.

  3. Čitam u novinama “briljantnu” premijerovu izjavu da to što sa NATO-m više nismo na suprotnim, već istim stranama nije dokaz naše slabosti nego snage. Šta reći?

  4. samo istina

    Blago nama s našim evropskim prijateljima Karađiću 40 godina, devetoricu vratili Srbiji u kovčezima. Dok su drugi narodi poput Hrvata, šiftara ili bošnjaka od svojih zločinaca napravili heroje srpski izdajnici na vlasti su od naših heroja uradili zločince. Umesto da se zahvale EU naši izdajnici, Tadić, Jovanović, Čanak, Drašković, Vučić, Dačić i ostali i dalje Srbe guraju u EU protiv volje naroda. Svi oni imaju istog gospodara sa zapada kojem služe za novac.Na ovim izborma odlučujemo dali ćemo opstati kao narod i Srbija kao država ili nas neće biti. Baš zato zapnimo svim snagama i glasajmo za stranke koje su za suradnju s bratskom Rusijom a ne za EU i NATO koji su nas danima zasipali osiromašenim uraniumom, podržali genocid nad Srbima iz Krajine, Hrvatske, Bosne i Kosova. I još im ni to nije dosta nego rade zločince od svih Srba koji su branili svoj narod. Isto tako u Srbiji treba pod hitno zabraniti rad stranih plaćenika tipa Sonja Biserko, Nataša Kandić i sličnih koji Srbiju urušavaju iznutra i to nekažnjeno u sprezi sa izdajnicima u nametnutoj i nameštenoj prozapadnoj kliki koja uništava Srbiju.

  5. Majk svaka cast.To je to.To je sustina.Problem je u tome sto ni jedna vlada od 2000 godine ne vodi PROSRBSKU politiku,vec neciju tudju,kao sto ni EU ne vodi svoju politiku,vec tudju pa se cude sto im se desava i sta ce im se desavati.Kad kazem tudju zna se na koga mislim.Kako da pariramo na napade kad nasParlament pod pritiscima usvaja ANTISRBSKE rezolucije i zakone.Propaganda koju vodi Premijer ove zemlje je nezapamcena.Sve u svemu katastrofa.Narod bolestan od nepravdi i nepruijatelja i sopstvene vlasti.Ratom i ubijanjem nemoze se postici cilj,to se skoro i fizicki moze dokazati.Nauka je daleko otisla.Shvatili su da se samo delovanjem na mozak,prevaspitavanjem,edukovanjem,ispiranjem,neznam kakvu sve rec da upotrebim,moze postici cilj.To bi naj prostije u fizickom smislu znacilo ovo.Energija koju poseduje svako zivo bice i koja je zacrtana(dobijena) rodjenjem ,delovanjem na mozak mora se prevesti u smer onih koji bi da zavladaju svetom.Smer energije svakog coveka na planeti je takav da doprinosi uravnotezenju sistema.Samo sistem u ravnotezi moze funkcionisati.Bolesni koji bi da zavladaju svetom,odakle samo takva ideja,politikom stapa i kanapa doveli su do toga da ovaj svet vise nije SISTEM vec skalamerija koja svakog trenutka preti da se raspadne i unisti sve.Mozda sam stur ali ne mogu dalje.Telo mogu da vam uzmu ali nedajte da vam uzmu mozak,pamet,razum,duh,Duh sveti.

    • Drago mi je SM,da imas snage da sagledas i suptilne aspekte unistenja Srba.
      Ne posustani i kada ti se cini da svrhe nema.
      IMA!
      Apsurdnost SRPSKE NEVERE SOPSTVENIM OCIMA,zelim da spomenem kroz povrsno poredjenje Srbije 2016 i Srbije 19916.g.
      STO GODINA JE PROSLO,A STANJE U SRBIJI JE ISTO.
      U prilogu je taksativno navedeno desavanje tokom ratne 1916.r.
      https://sh.wikipedia.org/wiki/1916
      gde se navodi,samo jedan od detaljajedan od srpskih problema,ISTIH POSLE 100 GODINA,citat:
      ##10. 2. – U Beogradu otvorena prva AU osnovna škola (ćirilica dozvoljena samo u verskom delu nastave).
      Danas,sto godina posle,dusmani razbijaju table sa cirilicom,pred nosom Beograda…SVE JE ISTO.
      Jedina razlika sto okupator nije vise AU-Austougarska,vec EU-Euroustaska!
      SVE OSTALO JE OSTO.
      Ako si skrenuo paznju na FILIGRANSKI ASPEKT UNISTAVANJA SRBA I SRBIJE,strasno smo se uvredili izjavom Tomislava Nikolica,kome je narod ,sticajem cudnih istorijskih okolnosti ,dao duznost predsednika Srbije…kada je Srbe iz BiH nazvao BOSANCIMA.
      Posle Pavelica,to je najbrutalniji “ispis” Srba,to je prosto neshvatljivo da srpska drzavna politika nema neke konstante,neke príncipe,MAKAR DA ZNA KAKO DA NAZIVA PRIPADNIKE SVOGA NARODA.
      Primera radi,poznajes tzv “veleizdajnicki proces” u okupiranoj Banja Luci, pre 100 godina.
      Naravno,VELEIZDAJNICI SU SRBI,A KO BI DRUGI,i to,pohapseno je sve sto valja,KAO DANAS,posle sto godina…
      Kada su trazili da se ne strelja 16 Srba osudjenih na smrt,NARAVNO,BEZ IKAKVOG RAZLOGA…bila je ziva prepiska sa beckim dvorom.
      Oni su PRE 100 GODINA,imali problem sa nazivanjem Srba,pa jedni kazu da su SRBI,drugi (BECKI DVOR),kazu da su oni BOSANCI,a zbog toga ne zele da se mesaju u unutrasnje stvari BIH…ali na insistiranje da su SRBI U BOSNI,JEDINO SRBI…na zahtev spanskog kralja Alfonsa XIII,Bec je popustio ,pomilovao osudjene Srbe,mada ih je nazvao BOSNJACIMA,kao kompromis,u svojoj noti…
      Taj deo se vidi u delu od slike Kralja Alfonsa XII pa do kraja priloga:
      https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81_(1915%E2%80%941916)

      Eto postovani SM,pre 100 godina su diplomatske prepiske definiisale suptilnost nazivanja srpskog naroda,pazili su da Srbe ne zovu nikako drugacije do Srbi…A POSLE 100 GODINA PREDSEDNIK SRBIJE,IZ BEOGRADA,NAZIVA SRBE U BOSNI,BOSANCIMA?
      Becki dvor pre 100 godina i Beogradski predsednik danas,ISTO IZGOVARAJU O SRBIMA U BOSNI,KAZU DA SU BOSANCI?!
      Kakva spektakularna mizerija,kakav politicki i intelektualni bezobrazluk.
      KAKVA RADOST ZA SRPSKE DUSMANE.
      Danas Spanija Srbe u Bosni UVEK naziva SERBO-BOSNIO,a predsednik Nikolic ih naziva BOSNIO,ili bosanac.(I siptare sa Kosova uvek nazivaju ALBANO-KOSOVARES,shvatajuci da tamo zive i Srbi…)
      DZABA,BEOGRAD SE NE DA,BEOGRAD NE POPUSTA…U SVOME ANTISRPSTVU.
      Kakav sunovrat drzavne politike,kakva sramota za svakog normalnog coveka,kakvo ponizenje,povrh svih nedaca koje su nas zadesile.
      GDE JE TACKA OSLONCA ZA SRBINA U ODBRANI GOLOG ZIVOTA?
      Oni sa zapada,zato,biraju glupe ,bezobrazne i bezobzirne Srbe da ovde vladaju,kako bi lakse realizovali svoj cilj,a on je jasan,konstantan i uzasavajuci:
      UNISTENJE SRPSKOG NARODA I SRPSKE DRZAVE.
      I tako vekovima…
      I tako zadnjih 100 godina…
      I tako i danas…
      I TAKO I SUTRA,AKO TO KONACNO NE UVIDIMO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *