Progonjeni mučenici

dragomir-antonic-BWDragomir Antonić 

Stigli su strani novci. Ko bestidnije pljune po Srbima, SPC, Svetom Savi, krsnoj slavi, rodoljublju, legendama, bajkama, tradiciji, običajima i naravno Dobrici Ćosiću – više će dobiti

Uznemirila se čaršija. Šuška se: stigli strani novci petoj koloni pod imenom nevladine organizacije. Stigli i pojedincima. Njima više – organizaciji manje. Takva su evroatlantska pravila. Po beogradskim ugostiteljskim objektima drugarska se pesma ori koja slavi darodavca. Doduše, nisu svi petokolonaši dobili novce. Neki su zaobiđeni, pa veoma utučeni. Toliko su se drali protiv Srba i Srbije, a sad su ih zaboravili. Nema kod Nemaca i ostalih stranih investitora uravnilovke. Nije ovo socijalizam već gazdinski liberalni kapitalizam.

[restrictedarea]

ZELENA BOJA DOMA MOG Svakom prema sopstvenom bezobrazluku. Ko bestidnije pljune po Srbima, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Svetom Savi, krsnoj slavi, rodoljublju, legendama, bajkama, tradiciji, običajima i naravno Dobrici Ćosiću – više će dobiti. Sve se mora obaviti brzo i tajanstveno, ali kako zapisa narodni pesnik: Zaklela se zemlja raju da se tajne sve doznaju! Tako se i desi. O tajanstvenoj pojavi para počeli su da pričaju oni koji novac nisu dobili, a zatim su otpočeli da deluju oni koji su ga dobili.

Ovako sam pisao  u „Pečatu“ (broj 206, 2. mart 2012). „Danas se više ne šuška. Sve je obelodanjeno, zahvaljujući gđi Jeleni Popadić, novinaru Politike. Nema više laži. Naveden je izvor, navedene su adrese 39 američkih fondacija i 295 adresa u Srbiji na koje je uplaćen novac. Nema demantija.“

Svi koji su primali pare o njima ćute. Jedino je odlazeći Kirbi izjavio da „ne razume zašto Srbi imaju nešto protiv Amerike, kad su oni u Srbiju uložili skoro milijardu dolara, a Rusija nula“. Iz kasnije objavljenih izveštaja vidi se da je preko 700 miliona dolara uplaćeno preko USAID i sličnih organizacija odabranim udruženjima i pojedincima. U pitanju su nevladine organizacije i razna udruženja, pre svega iz novinarskog esnafa, kojima je jedini zadatak bio i ostao da ponize sve što je srpsko, a sebe predstave kao prave borce za demokratiju. Vidimo da je njihova demokratija isključivo zelene boje – u skladu sa bojom dolarske novčanice.

 

U JEDNO NISAM VEROVAO Dok se samo šuškalo, zapisao sam: „Otkri se zašto su novci stigli i šta je potrebno uraditi da bi se otužne pare zaradile. Pljujte po krstu. Pljujte i bacajte kamenje po Kosovu i Metohiji. Krst više javno ne smete nositi, a Kosovo i Metohiju ni u srcu pominjati. O Kosovki Devojci, caru Lazaru, Gračanici, Bogorodici Ljeviškoj zabranjeno je i sanjati. Ako je potrebno i lobotomiju će vršiti ne bi li iz naših glava i duša Svetog Savu izvadili. Sve je dozvoljeno – zato su novci i dobijeni – samo da se sve što je srpsko zaboravi. Da se zaborave dede i babe koji su nas sačuvali. Da se ubije volja u Srbina. Da se, na kraju, sve srpsko uništi.“

Koliko sam pogrešio procenite sami. Sa neviđenim žarom su tad pisali u nemačkim novinama koje su štampane i prodavane jedino u Srbiji da „veronauka ispira mozak, a da je onima koji je slušaju jedino važno da nose krst na grudima i Kosovo u srcu“. Šta se promenilo od tad? Jedino vlasnik novina. Nije više neki koncern Ringier, nego fond poetičnog imena KKR. Doduše, ima jedna činjenica koja mi je tad bila nezamisliva. Nisam verovao da će doći vreme kad će se za ukidanje veronauke najviše zalagati državni činovnik koji prima platu iz državnog budžeta – ministar prosvete!! Izvinjavam se, ali to nisam mogao nikako da zamislim.

 

SMRT DEMOKRATIJI Zato danas malo šta može da me iznenadi. Peta kolona koja je dobila pare mora sad nekako da tu istinu zabašuri. Istinu ne mogu da poreknu, jer od stranih para žive više godina, počeće da arlauču na sav glas kako su oni  u opasnosti. U skladu sa narodnom poslovicom: Dršte lopova! Nije važno što smo radili protiv države u kojoj živimo; što smo sve što je sveto u srpskom narodu ismevali i blatili. Ne, to nije važno, jer mi takve stvari moramo da radimo i dalje ako želimo pare, već je strašno što se neko usudio da objavi podatke ko nas plaća i zašto. Zato ćemo da skrenemo pažnju sa naših nepodopština i učinjenog zločina prema sopstvenom narodu i prikažemo sebe kao progonjene mučenike od strane nenarodnog režima.

Krenućemo u akciju i ispljuvati sve koji se usude da nas upitaju: Zašto je vama slao novce kralj Boduen, Rokfeler, Čarls Stjuart Mot, Soroš… Šta su od vas tražili strani investitori da uradite za pare koje su vam slali?

Ova pitanja su svetogrđe, najcrnja diktatura, dokaz korumpiranosti režima i smrt demokratije. Ko vam ovo bude govorio pokazaće od čije plate živi. Živi bili pa videli.

Nažalost, oni koji su se za Srbiju borili čame u zatvorima. Mnogi su i život izgubili. Ima u tome udela i pomenutih stranih investitora.

[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. Sta reci? NEko je hteo kontrarevoluciju i liberalni kapitalizam u Srbiji – a za to se dobija novac na kapitalistickom zapadu – ako nista drugo, da se otarasi socijalizma. Zato petokolonasi nemaju veze s tim u smislu u kom su petokolonasi, jer je u pitanju samo revoluciju, koju su komunisti izveli od 1943. – od osnivanja DNRJ ili kako se zvala ta drzava. Kod nas je pobedila opcija slobodnih izbora i ukidanje drustvene svojine, a nju su izneli takozvani petokolonasi. U Hrvatskoj se te dve stvari razdvajaju, i svi su svesni da su dve stvari, iako se kod njih budi ustastvo, kao i kod nas nazovi petokolonastvo. A zar sve to da bude povezano sa pravoslavljem? JEdino preko ustastva ga je moguce povezati s pravoslavljem, jer je tgo stvar pojedinca (A crkva i sabornost?). Crkva nikog ne progoni ako ije vernik, ali ga izgoni iz crkve (ovaj tamo i ne ide).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *