Прогоњени мученици

dragomir-antonic-BWДрагомир Антонић 

Стигли су страни новци. Ко бестидније пљуне по Србима, СПЦ, Светом Сави, крсној слави, родољубљу, легендама, бајкама, традицији, обичајима и наравно Добрици Ћосићу – више ће добити

Узнемирила се чаршија. Шушка се: стигли страни новци петој колони под именом невладине организације. Стигли и појединцима. Њима више – организацији мање. Таква су евроатлантска правила. По београдским угоститељским објектима другарска се песма ори која слави дародавца. Додуше, нису сви петоколонаши добили новце. Неки су заобиђени, па веома утучени. Толико су се драли против Срба и Србије, а сад су их заборавили. Нема код Немаца и осталих страних инвеститора уравниловке. Није ово социјализам већ газдински либерални капитализам.

[restrictedarea]

ЗЕЛЕНА БОЈА ДОМА МОГ Сваком према сопственом безобразлуку. Ко бестидније пљуне по Србима, Српској православној цркви, Светом Сави, крсној слави, родољубљу, легендама, бајкама, традицији, обичајима и наравно Добрици Ћосићу – више ће добити. Све се мора обавити брзо и тајанствено, али како записа народни песник: Заклела се земља рају да се тајне све дознају! Тако се и деси. О тајанственој појави пара почели су да причају они који новац нису добили, а затим су отпочели да делују они који су га добили.

Овако сам писао  у „Печату“ (број 206, 2. март 2012). „Данас се више не шушка. Све је обелодањено, захваљујући гђи Јелени Попадић, новинару Политике. Нема више лажи. Наведен је извор, наведене су адресе 39 америчких фондација и 295 адреса у Србији на које је уплаћен новац. Нема демантија.“

Сви који су примали паре о њима ћуте. Једино је одлазећи Кирби изјавио да „не разуме зашто Срби имају нешто против Америке, кад су они у Србију уложили скоро милијарду долара, а Русија нула“. Из касније објављених извештаја види се да је преко 700 милиона долара уплаћено преко УСАИД и сличних организација одабраним удружењима и појединцима. У питању су невладине организације и разна удружења, пре свега из новинарског еснафа, којима је једини задатак био и остао да понизе све што је српско, а себе представе као праве борце за демократију. Видимо да је њихова демократија искључиво зелене боје – у складу са бојом доларске новчанице.

 

У ЈЕДНО НИСАМ ВЕРОВАО Док се само шушкало, записао сам: „Откри се зашто су новци стигли и шта је потребно урадити да би се отужне паре зарадиле. Пљујте по крсту. Пљујте и бацајте камење по Косову и Метохији. Крст више јавно не смете носити, а Косово и Метохију ни у срцу помињати. О Косовки Девојци, цару Лазару, Грачаници, Богородици Љевишкој забрањено је и сањати. Ако је потребно и лоботомију ће вршити не би ли из наших глава и душа Светог Саву извадили. Све је дозвољено – зато су новци и добијени – само да се све што је српско заборави. Да се забораве деде и бабе који су нас сачували. Да се убије воља у Србина. Да се, на крају, све српско уништи.“

Колико сам погрешио процените сами. Са невиђеним жаром су тад писали у немачким новинама које су штампане и продаване једино у Србији да „веронаука испира мозак, а да је онима који је слушају једино важно да носе крст на грудима и Косово у срцу“. Шта се променило од тад? Једино власник новина. Није више неки концерн Рингиер, него фонд поетичног имена ККР. Додуше, има једна чињеница која ми је тад била незамислива. Нисам веровао да ће доћи време кад ће се за укидање веронауке највише залагати државни чиновник који прима плату из државног буџета – министар просвете!! Извињавам се, али то нисам могао никако да замислим.

 

СМРТ ДЕМОКРАТИЈИ Зато данас мало шта може да ме изненади. Пета колона која је добила паре мора сад некако да ту истину забашури. Истину не могу да порекну, јер од страних пара живе више година, почеће да арлаучу на сав глас како су они  у опасности. У складу са народном пословицом: Дрште лопова! Није важно што смо радили против државе у којој живимо; што смо све што је свето у српском народу исмевали и блатили. Не, то није важно, јер ми такве ствари морамо да радимо и даље ако желимо паре, већ је страшно што се неко усудио да објави податке ко нас плаћа и зашто. Зато ћемо да скренемо пажњу са наших неподопштина и учињеног злочина према сопственом народу и прикажемо себе као прогоњене мученике од стране ненародног режима.

Кренућемо у акцију и испљувати све који се усуде да нас упитају: Зашто је вама слао новце краљ Бодуен, Рокфелер, Чарлс Стјуарт Мот, Сорош… Шта су од вас тражили страни инвеститори да урадите за паре које су вам слали?

Ова питања су светогрђе, најцрња диктатура, доказ корумпираности режима и смрт демократије. Ко вам ово буде говорио показаће од чије плате живи. Живи били па видели.

Нажалост, они који су се за Србију борили чаме у затворима. Многи су и живот изгубили. Има у томе удела и поменутих страних инвеститора.

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Sta reci? NEko je hteo kontrarevoluciju i liberalni kapitalizam u Srbiji – a za to se dobija novac na kapitalistickom zapadu – ako nista drugo, da se otarasi socijalizma. Zato petokolonasi nemaju veze s tim u smislu u kom su petokolonasi, jer je u pitanju samo revoluciju, koju su komunisti izveli od 1943. – od osnivanja DNRJ ili kako se zvala ta drzava. Kod nas je pobedila opcija slobodnih izbora i ukidanje drustvene svojine, a nju su izneli takozvani petokolonasi. U Hrvatskoj se te dve stvari razdvajaju, i svi su svesni da su dve stvari, iako se kod njih budi ustastvo, kao i kod nas nazovi petokolonastvo. A zar sve to da bude povezano sa pravoslavljem? JEdino preko ustastva ga je moguce povezati s pravoslavljem, jer je tgo stvar pojedinca (A crkva i sabornost?). Crkva nikog ne progoni ako ije vernik, ali ga izgoni iz crkve (ovaj tamo i ne ide).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *