Ruska Federacija će zaštititi svoje trupe u Siriji

Krstarica Moskva 660 x 330Moskva, 24. novembra, INTERFAX.RU – Generalštab Ruske Federacije odlučio da je će posle turskog napada na ruski SU-24 primeniti dopunske mere za unapređenje sigurnosti ruskih avio baza u Siriji, izjavio je načelnik operativne uprave Generalštaba oružanih snaga general Sergej Rudskoj.

Prema njegovoj izjavi naredna dejstva jurišne i bombarderske avijacije biće pokriveni pratnjom lovaca.

U skladu s tim, donete su i mere za pojačavanje protivvazdušne odbrane u regionu Latakije. U tu svrhu poslata je krstarica “Moskva” opremljena PVO sistemo “FORT”, mornaričkim analogom sistema  S-300.

“Upozoravam da će svi ciljevi koji predstavljaju potencijalnu opasnost za rusku avijaciju u Siriji biti uništeni” , izjavio je Rudskoj. Takođe je izjavio i da će svi vojni kontakti sa Turskom biti prekinuti.

Ruski Generalštab je saopštio je i da je jedan od pilota koji je upravljao ruskim vojnim avionom koji su Turci oborili, ubijen dok se spuštao padobranom.

Vыstuplenie načalьnika GOU GŠ VS RF Sergeя Rudskogo po faktu ataki VVS Turcii rossiйskogo Su-24M

 

SU – 30SM protiv turskih F-16?

Su 30 sm 660 x 330

4 komentara

  1. Šta traže ruske trupe u tudjoj zemlji- Siriji ? Zar im nije dostra istočna Ukrajina i Krim ?Gde je tu miroljubiva pregovaračka, politika predsednika Rusije Vladimira Putina ?

    • Sta traze? Odgovaraju na pomoc potrazenu od Sirijske vlade, odnosno neutralisu one koji ne prihvataju demokratska pravila izbora politicke elite. A sta traze drugi tamo, oni koji nemaju dozvolu boravka u zemlji?

    • Sa kime da pregovaraju lebati? Sa onim glavosecama? Kako li se u ogledalo gledate nije mi jasno!!!

  2. putin je za glibijo u siriji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *