Руска Федерација ће заштитити своје трупе у Сирији

Krstarica Moskva 660 x 330Москва, 24. новембра, INTERFAX.RU – Генералштаб Руске Федерације одлучио да је ће после турског напада на руски СУ-24 применити допунске мере за унапређење сигурности руских авио база у Сирији, изјавио је начелник оперативне управе Генералштаба оружаних снага генерал Сергеј Рудској.

Према његовој изјави наредна дејства јуришне и бомбардерске авијације биће покривени пратњом ловаца.

У складу с тим, донете су и мере за појачавање противваздушне одбране у региону Латакије. У ту сврху послата је крстарица “Москва” опремљена ПВО системо “ФОРТ”, морнаричким аналогом система  С-300.

“Упозоравам да ће сви циљеви који представљају потенцијалну опасност за руску авијацију у Сирији бити уништени” , изјавио је Рудској. Такође је изјавио и да ће сви војни контакти са Турском бити прекинути.

Руски Гeнeрaлштaб je сaoпштиo је и дa je jeдaн oд пилoтa кojи je упрaвљao руским вojним aвиoнoм кojи су Tурци oбoрили, убиjeн дoк сe спуштao пaдoбрaнoм.

Выступление начальника ГОУ ГШ ВС РФ Сергея Рудского по факту атаки ВВС Турции российского Су-24М

 

СУ – 30СМ против турских Ф-16?

Su 30 sm 660 x 330

4 коментара

  1. Šta traže ruske trupe u tudjoj zemlji- Siriji ? Zar im nije dostra istočna Ukrajina i Krim ?Gde je tu miroljubiva pregovaračka, politika predsednika Rusije Vladimira Putina ?

    • Sta traze? Odgovaraju na pomoc potrazenu od Sirijske vlade, odnosno neutralisu one koji ne prihvataju demokratska pravila izbora politicke elite. A sta traze drugi tamo, oni koji nemaju dozvolu boravka u zemlji?

    • Sa kime da pregovaraju lebati? Sa onim glavosecama? Kako li se u ogledalo gledate nije mi jasno!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *