Вулин: Mигранти неће моћи назад из Mађарске

Mигранти коjи не успеjу да пређу мађарску границу и остану на ничиjоj земљи моћи ће да се врате у Србиjу и бораве у прихватним центрима, док они коjи пређу у Mађарску, неће бити прихваћени у Србиjи, изjавио jе министар Aлександар Вулин.

Вулин jе обjаснио да они мигранти коjи пређу у Mађарску и буду евидентирани у тоj земљи, а након тога на силу враћени у Србиjу, неће бити прихваћени.

“Mи никога на силу нећемо задржавати на нашоj териториjи и самим тим нећемо дозволити ниjедноj земљи да на силу и без одговараjуће законске процедуре и реадмисиjе било кога врати на нашу териториjу”, рекао jе Вулин касно синоћ Танјугу.

Упитан шта ће бити са тим мигрантима, Вулин jе рекао да то више неће бити одговорност Србиjе.

“Tо више ниjе наша одговорност, они су на териториjи Mађарске и очекуjемо од мађарске државе да се према њима понаша како доликуjе”, рекао jе Вулин.

У Mађарскоj ће од поноћи ступити на снагу пакет амандмана коjима се поостраваjу закони о заштити границе и миграциjи, усвоjен у парламенту 4. септембра.

Новине коjе нове мере подразумеваjу су и учешће воjске у контроли границе, кривично гоњење оних коjи су jе илегално прешли, као и убрзани процеси разматрања захтева за азил.

2 коментара

  1. Izbeglicama moramo pomoći jer mi Srbi smo slobodarski narod ne ko neki. Moramo da im pomognemo i ka pravom putu ih usmerimo, a to je ka Republici Hrvatskoj. Tamo je najkraći put ka zidom ne zatvorenoj madđarskoj granici. U Hrvatsku, preko Šida i Srema to je vec EU, pa preko Međimurja, Zagorja i Podravine najkraci je put ka Austriji i Nemackoj. Humanost je naša vrlina i tako se trebamo i odnositi, pa dajte odštampajte letke sa takvim porukama i delite ih na prelazu kod Preševa.

  2. Лепа је идеја да се пошаљу у Хрватску, али питање свих питања јесте због чега “избеглице” након што уђу на територију ЕУ (Грчка и Бугарска) не продуже даље ка Румунији, Мађарској, па где већ желе? Границе у ЕУ не постоје. Они излазе из ЕУ, да би ушлу у Србију, а не би ли преко ње поново ушли на територију ЕУ. И ко је ту луд?

    “Избеглицама” није циљ ЕУ и нису их Британци и Американци покренули због ЕУ, него због Србије, да их овде населе. Потребна им је војска пред отцепљење Рашке области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *