Раст путних осигурања у првих шест месеци ове године

Туристичка сезона и ниже премије повећале продају полиса „Дунав осигурања

Београд, 28. јул 2015 – Летња туристичка сезона за осигуранике Компаније „Дунав осигурање“ почела је већ 1. јуна, и то специјалном понудом пакета путног и путничког здравственог осигурања, повољнијим условима за осигурање помоћи на путу, нижим ценама за међународну карту и за осигурање стамбених објеката и ствари у њима током боравка у иностранству.

– У првих шест месеци ове године „Дунав осигурање“ закључило је с осигураницима око 93.000 полиса добровољног путничког осигурања (ПЗО), као и путног осигурања с асистенцијом и полиса помоћи на путу. То је раст од око 12 одсто у поређењу с истим периодом лане. Укупна премија само из ових врста осигурања, у периоду јануар–јун 2015. године, износи око 130 милиона динара, што је раст од 15,33 одсто у поређењу с првих шест месеци лане. Осигураници су за поменуте врсте осигурања у првих шест месеци 2015. пријавили 2.695 штета, по ком основу је Компанија исплатила више од 48 милиона динара. Број пријављених штета и износ исплаћених одштета такође су у порасту у поређењу с првим полугођем 2014. године. Број штета повећан је двоструко, а на име износа исплаћених одштета издвојен је два и по пута већи износ него лане, истакао је Звонко Зиндовић, директор Дирекције за продају неживотних осигурања у Компанији „Дунав осигурање“

Тржишно учешће Компаније „Дунав осигурање“ кад су посреди ПЗО, путно осигурање с асистенцијом те осигурање помоћи на путу у првом кварталу ове године достигло је 17,5 одсто.

„Дунав осигурање“ у свом пословању, каже Зиндовић, истрајава на максималној ажурности у решавању штета у свим врстама осигурања. Ажурност у решавању штета у првих шест месеци 2015. за поменуте врсте осигурања повећана је на 99,78 одсто, закључио је директор Дирекције за продају неживотних осигурања у „Дунав осигурању“.

Детаљне информације о понуди и свим погодностима заинтересовани грађани, поред неког од 600 продајних места Компаније, могу да добију и бесплатним позивањем Контакт центра Дунав осигурања на број 0800-386-286 или путем мобилне мреже позивањем бројева *386 286 или *800. Информације се могу добити и на сајту www.dunav.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *