Убиjени нападачи, спасени таоци у музеjу “Бардо” у Tунису

Драма у музеjу “Бардо” у Tунису, током коjе jе убиjено осам особа, окончана jе пошто су убиjена двоjица наоружаних нападача, а око 200 талаца ослобођено.

У тоj акциjи убиjен jе и jедан полицаjац, саопштио jе данас портпарол министарства унутрашњих послова Tуниса.
Наоружани нападачи претходно су убили наjмање осам, од коjих седам страних туриста и jедног Tунишанина, пренела jе агенциjа Роjтерс. Сви таоци су ослобођени и операциjе спасавања окончана.

Нешто раниjе, агенциjа Спутњик jе пренела да jе одговорност за напад преузела екстремистичка организациjа Исламска држава.

Лукић: Mеђу убиjенима и таоцима у нападу на музеj нема Срба

Mеђу туристима коjи су убиjени и узети за таоце у данашњем нападу на музеj Бардо у престоници Tуниса нема Срба, рекао jе Танјугу амбасадор Србиjе у Tунису Никола Лукић.

“Према свим подацима коjе смо добили од Mинистарства унутрашњих послова, туристичких агенциjа и jедног од водича коjи jе био у музеjу у време напада, али jе успео да побегне, српских туриста у музеjу нема”, рекао jе он.

Aмбасадор Лукић jе навео да се у Tунису тренутно налазе само двоjе туриста коjи бораве на jугу земље, код Суса.

Лукић jе у изjави Танјугу рекао да jе међу туристима коjи су се налазили у музеjу Бардо у тренутку напада било италиjанских, британских, француских и шпанских туриста.

Oн jе потврдио да jе у том нападу осам особа убиjено, од коjих седам туриста и jедан туниски држављанин.
“За сада има и осам повређених, међу коjима се за четворо зна да су пољски држављани, док се за четворо не зна коjе су националности”, прецизирао jе Лукић.

Kаже да се тачан броj талаца не зна и да варира између 100 и 200.
“Добар део тих људи jе успео да побегне, jедан броj jе евакуисан, jер jе полициjа успела да уђе у jедан део музеjа и неке људи су спасли, а претпоставља се да jе jедна група талаца и даље у музеjу, али се не зна тачно колико их jе остало унутра, а колико их jе евакуисано и изашло”, казао jе Лукић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *