Зло завлада целом Васељеном

Драгомир Антонић 

Преговори око Украјине одржавају се у Минску – како  се десило да у Белорусију иду и разговарају са председником они који су га до пре годину дана називали тиранином и диктатором

На све стране але арлаучу. Зло спремају. Из свег гласа наричу да Србима и Србији спаса нема ако се са НАТО зликовцима, убицама српске деце и жена не удруже, односно, како они воле да кажу – придруже. Саветовања усред Београда организују.

НИТ ЈЕ ШАЛА НИТ ЈЕ МАЛО ПАРА Власт после Другог светског рата качила је звучнике по бандерама у градовима Србије да би народ чуо њен глас, који је поручивао да са њеног пута нема скретања. Наследници неосуђеног ратног злочинца Броза поручују са огромних светлећих паноа да никад – сем ако неко понуди више – неће са евроунијатског и НАТО пута  скренути. Гомиле пара које су добили морају да потроше, нешто и за себе да зараде. Није шала нит су новци мали. Фондација браће Рокфелер саветовања финансира. Коначно је и нека инвестиција стигла у Србију. Данас ће се лепо друштво у Београду окупити. У марту такође. Затим се сви, а и многи други, селе у Загреб где ће одмах по Ђурђевдану доказивати српску кривицу за све могуће ратове на земаљској кугли, а НАТО малоумнике прогласити јединим чуварoм светског мира.

Колики су западни експерти лицемери, показује једна проста чињеница. Белорусији су увели санкције, њеном председнику забранили да путује, Србију и њеног председника хтели да разапну кад је председник Александар Лукашенко дошао у званичну посету држави Србији. У разапињању су се посебно истицале исте сподобе које данас држе саветовања да је НАТО љубичица бела коју воли невладина фела. Може да буде и плава јер се НАТО бори за лоповска права. Али само кад су њихови лопови у питању. За остале други закон важи.

[restrictedarea]

ГРДНИХ ЛИ ЛИЦЕМЕРА Ових дана се одржавају преговори око Украјине, у Минску, главном граду Белорусије!? Канцелару немачке државе, госпођи Меркел, пуна су уста разговора, преговора, договора у Минску?! Како сад одједном сви иду у Белорусију и разговарају са председником, кога су само до пре годину дана називали тиранином и диктатором који гуши демократију и мучи сопствени народ, а да му притом тај народ на изборима даје огромну већину гласова? Грдних ли лицемера, а себе називају лучоношама и носиоцима слободарских идеја. Лажу и на Бога не мисле.

У светом Јеванђељу о лицемерима је записано: „Тешко вама, књижевници и фарисеји, лицемери што затварате Царство небеско пред људима; јер ви не улазите, нити пуштате да уђу они који би хтели. Тешко вама, књижевници и фарисеји, лицемери што једете куће удовичке и лажно се молите дуго: зато ћете већма бити осуђени. Тешко вама, књижевници и фарисеји, лицемери што проходите море и копно да бисте добили једног следбеника и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе. Тешко вама, вођи слијепи, који говорите: ‚Ако се ко куне храмом, то није ништа: а ко се куне златом храмовним, крив је.‘ Безумници и слепци! Јер шта је веће: злато или храм који злато освећује?“ (Мат. 23, 13 – 17) Има о лицемерима код апостола Матеја још много опомена. Прочитајте. Неће вам шкодити.

Што наши љубитељи гурања Србије у НАТО не читају Јеванђеље, не значи да оно не постоји нити их непознавање ослобађа од последица. Давно је записано да непознавање закона и законских прописа никог не ослобађа.

Мало им је, изгледа, зла које су досад другима, слабијим од себе, нанели, него се спремају да на православну Русију насрну. Одрекли се правде, овоземаљских и Божјих закона, а народна песма каже да „Правда држи земље и градове“. Њих то не интересује. Верују да су снажни да свакога на овоме свету могу у роба претворити. Некад су зле вештице принчеве у жапца претварале, а у људско тело љубављу и пољупцем принцезе враћале.

ПРАВДА ЈАЧА ОД КРИВДЕ Љубав је некад од сваког зла била јача. Добро од рђавог. Вера од невере. Истина од лажи.  Правда од кривде. Увек је тако било, а верујте, биће и за наших живота. Не може зло победити. Не да Господ, а ту је и православна Русија у заједници са већином света. Спасићемо се ако уз њу будемо. Није у питању само православна веза, већ чињеница да ако се против ње окренемо, остаћемо сами. Хоће ли нам Хрвати, Шиптари руку пружити? Помоћ понудити или ће то можда учинити они који су, недавно, за једног свог стотину Срба стрељали?

Срби етички закон називају правдом, јер правда одређује награду за добро и казну за зло. Тихомир Илић,у студији „Српска народна етика“, каже: „Свакодневно искуство сведочи нам да је у друштву увек било мира, среће и благостања кад је у њему цветала правда, и обратно, да није било реда, мира и благостања кад се правда нарушавала“ (стр. 14).

Зато не би било лепо да они који предводе велике и мале државе забораве на похлепу, међусобну мржњу, лицемерје и послушају речи апостола Павла записане у његовој Посланици Римљанима?

„Зар ти, дакле, који учиш друге, себе не учиш? Ти који проповедаш да се не краде, крадеш? Који говориш да се не чини прељуба, чиниш прељубу? Ти који се гадиш на идоле крадеш светињу? Зар ти, који се хвалиш законом, преступањем закона вређаш Бога?“ ( Рим. 2, 21-23)

У супротном, може нам се десити оно што уз гусле отпева слепи гуслар: „Зло завлада целом Васељеном!“

[/restrictedarea]

 

3 коментара

  1. postovani gospodine antonicu postavio bih Vam jedno pitanje, Vamakao umnom coveku. zasto mi i u ime cega drzimo tog ratnog zlocinca jozefa broza tita.kakva je pozadina toga, cak se i njegov unuk neki joska zakoga ne znam sta radi u srbiji zgrazavao nad opelom gospodje/drugaice/ koji je obavio Njegovo Preosvestenstvo Mitropolit gospodin Amfilohije. mislim da dok doticnog ne sahranimo na jednom od beogradskih grobalja kao obicnog smrtnika, za nas srbe nema novog pocetka, naravno i njegove/dugarice jovanke/ i prekinemo taj zlikovacki kult. hvala naodgovoru g.Antonicu.

    • На власти су његови наследници.примају новце да разграђују Србију и понижавају Србе. Све је веома слично.Данас је у моди држе НАТО ми ти се кунемо, да са твога пута не скреном. А докле ће да траје? Неће дуго.Верујте у себе и не предајте се.

  2. Некако се заборавља, да је предходница овог православног сукоба у Украјини, унијаћење и прозелтизам православаца Украјинаца, и добили смо да они више мрзе Русе него немце.

    Код Срба је актуелан сличан сценарио.Погледајте текст Весне Кнежевић РТС, о манастиру Бањска, и приредби у Бечу.Које ружне фразе, речи, оптужбе…

    http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1830881/%22%D0%91%D0%B0%D1%9A%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%22+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *