Za tri dana više od četiri hiljade uhapšenih migranata

Oko 4.400 ljudi u protekla 72 sata uhapšeno je zbog ilegalnog pokušaja prelaska mađarske granice, saopštila je mađarska Glavna kapetanija policije. Juče privedeno 880 lažnih azilanata sa Kosova.U 80 odsto slučajeva reč je o kosovskim Albancima koji preko “zelene linije” pokušavaju da se domognu Evropske unije.

Na teritoriji Županije Čongrad tokom jučerašnjeg dana privedeno je 880 lažnih azilanata sa Kosova, 41 Avganistanac, osam državljana Konga, šest Sirijaca, po jedan stanovnik Gane i Nigerije. Najveća grupa ponovo je uhapšena na teritoriji pograničnog grada Ašothaloma.

U Županiji Bač-Kiškun juče je zaustavljen makedonski autobus na putu ka Budimpešti u kome su pronađena četiri kosovska Albanaca koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj i predati su u nadležnost Imigracione službe. Protiv makedonskog vozača podneta je krivična prijava zbog pokušaja krijumčarenja ljudi.

Proteklog vikenda, protiv još osam osoba mađarska policija podnela je krivičnu prijavu zbog krijumčarenja ljudi.

Prekršajni sud u Subotici proteklog vikenda radio je danonoćno, s obzirom na to da je pojačana kontrola srpsko-mađarske granice od strane nadležnih državnih organa, rekao je za RTS Ljubo Simić, predsednik Prekršajnog suda u Subotici.

Za protekla tri dana, oko 160 kosovskih Albanaca koji su ilegalno pokušali da pređu granicu policija je privela sudiji za prekršaje i oni su uglavnom novčano kažnjeni, dok je nekoliko povratnika dobilo zatvorske kazne do 30 dana.

Tokom januara ove godine, 550 lažnih azilanata sa Kosova kažnjeno je u Prekršajnom sudu u Subotici zbog nelegalnog prelaska granice.

 

4 komentara

  1. Sve ovo ukazuje da se KOSMET mogao i moze spasiti relativno jednostavno!!! Dovoljno je da ga VELEIZDAJNICI ” ne guraju ” izvan SRBIJE i ne priznaju ” na rate ” malo po malo !!
    Da su se zadrzale institucije SRBIJE na KOSMETU……………………….
    Bolja vremena su napokon dosla!!
    Nedostaju bolji ljudi, koji ce stvarno predstavljati SRBIJU i boriti se za interese DRZAVE I NARODA,!!!!

  2. … “spontano”, kao nekad “jednonacionalno trovanje” ?
    A srpski pasoš kao `adut` za “ugrožene” Šiptare ?

  3. boje se putina putin je zaista opasan covik i ja bi bezo bre znadu oni stace biti na kosovu svece drzave sveta ratovati za kosovo i met,,,,,,/

  4. Dušan Buković

    Jedna simbolična paralela povodom nedavnog odlaska izvesnih Albanaca sa Kosova i Metohije, koji su krenuli prema zapadnoj Evropi, Americi i Australiji da osnuju svoju dijasporu u poređenjju sa Brozovim “gastarbajterima” , koji su se spojili u izvesnoj meri sa milionskom političkom i starosedilačkom emigracijom 60-tih i 70-tih godina HH stoleća, za koje znamo da su velikim delom bili Srbi. Danas srpska dijaspora šalje u Srbiju “svake godine više od četiri milijarde evra doznaka iz inostranstva…” (Vidi: Od dijaspore s ljubavlju, “Glassrbije”, 8. februar 2014).
    Koliko je Brozov robovlasnički režim i kontra-revolucionarni prevrat 1948. godine bio po Srbe tragičan i koliko je bio ekonomski uspešan, vidi se najbolje po tome što je preko milion i pet stotina hiljada svojih najboljih radnika i stručnjaka morao prodati kapitalističkom zapadu ili ih rasturiti da argatuju za njihove multi korporacije po kolonijalnim državama u Africi i Aziji…
    Prema jednom izveštaju beogradske “Politike” broj “gostujućih” radnika iz Jugoslavije u zapadnim kapitalističkim državama popeo se na milion u toku 1970. godine. “Tako ćemo, kaže list, predstavljati jednog od glavnih izvoznika radne snage na celom evropskom kontinentu, s obzirom na ukupan broj stanovništva sposobnog za rad”.
    Odlaze na rad sve više i žene. Od 500,000 žena radnica u Nemačkoj su 110,000 iz Jugoslavije. Sve je veći broj odliva visoko kvalifikovanih radnika. Briga je i to što se najmanje Jugoslovena vraća kućama iz inostranstva. A najnovija je briga u tome što u poslednje vreme, radnici ne odlaze na rad nego se potpuno iseljavaju i napuštaju zemlju definitivno…” (Vidi: “Politika”, Beograd, 30. Jul 1970).
    Na ovom mestu vredno je pomenuti i pismo finskog političara Perti Hataja, koje je uputio u toku 1970. godine jugoslovenskom robovlasničkom i zapadno-evropskom i američkom imperijalističkom lakeju Josipu Brozu Titu, u kojem doslovno kaže:
    “… Već dugo vremena ja pratim situaciju u Jugoslaviji i dobro poznajem njenu istoriju. Sve informacije koje navodim proverene su sa više strana.
    Moram da priznam da sam poražen događajima u Jugoslaviji u toku poslednjih trideset godina, tim pre što imam mnogo prijatelja u Jugoslaviji…
    Ja sam po profesiji ekonomista i dobro mi je poznato da je prema komunističkim teorijama nezaposlenost fenomen kapitalizma. Ali sada 25 godina od kako ste uzeli vlast u Jugoslaviji postoji nezapamćena nezaposlenost. Preko 700. 000 radnika bilo je primorano da ode u zapadne zemlje u potrazi za poslom. Upravo su radnici najviše očekivali od vaše vlade.
    Nas ovde u Finskoj čudi da prema zvaničnim podacima još uvek ima dva miliona građana Jugoslavije koji ne mogu da čitaju i pišu. To dosta potseća na Španiju i Portugaliju…
    Mene je naročito porazilo da posle 1948. Jugoslavija nije postala slobodnijom zemljom. To je bilo moguće i poželjno u toj zemlji koja je toliko stradala i koja je okružena jedino slabim susedima…
    Svima je poznato da je Jugoslavija federalna država gde svi narodi imaju navodno zagarantovana prava. Kako da se objasni da Srbi izvan uže Srbije nemaju nikakva nacionalna prava ( na škole, srpsku ćirilicu, organizacije, štampu itd. ), iako su Srbi najveća nacija u Jugoslaviji? Za vreme rata Hitler je napravio veliku grešku kada se okrenuo protiv najvećeg naroda na Balkanu, tj. protiv Srba…” (Vidi: Finski političar – Josipu Brozu, “Sloboda”, 9. septembar 1970, Chicago, Illinois, U.S.A.).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *