За три дана више од четири хиљаде ухапшених миграната

Око 4.400 људи у протекла 72 сата ухапшено је због илегалног покушаја преласка мађарске границе, саопштила је мађарска Главна капетанија полиције. Јуче приведено 880 лажних азиланата са Косова.У 80 одсто случајева реч је о косовским Албанцима који преко “зелене линије” покушавају да се домогну Европске уније.

На територији Жупаније Чонград током јучерашњег дана приведено је 880 лажних азиланата са Косова, 41 Авганистанац, осам држављана Конга, шест Сиријаца, по један становник Гане и Нигерије. Највећа група поново је ухапшена на територији пограничног града Ашотхалома.

У Жупанији Бач-Кишкун јуче је заустављен македонски аутобус на путу ка Будимпешти у коме су пронађена четири косовска Албанаца који нису могли да докажу легалан боравак у Мађарској и предати су у надлежност Имиграционе службе. Против македонског возача поднета је кривична пријава због покушаја кријумчарења људи.

Протеклог викенда, против још осам особа мађарска полиција поднела је кривичну пријаву због кријумчарења људи.

Прекршајни суд у Суботици протеклог викенда радио је даноноћно, с обзиром на то да је појачана контрола српско-мађарске границе од стране надлежних државних органа, рекао је за РТС Љубо Симић, председник Прекршајног суда у Суботици.

За протекла три дана, око 160 косовских Албанаца који су илегално покушали да пређу границу полиција је привела судији за прекршаје и они су углавном новчано кажњени, док је неколико повратника добило затворске казне до 30 дана.

Током јануара ове године, 550 лажних азиланата са Косова кажњено је у Прекршајном суду у Суботици због нелегалног преласка границе.

 

4 коментара

 1. Sve ovo ukazuje da se KOSMET mogao i moze spasiti relativno jednostavno!!! Dovoljno je da ga VELEIZDAJNICI ” ne guraju ” izvan SRBIJE i ne priznaju ” na rate ” malo po malo !!
  Da su se zadrzale institucije SRBIJE na KOSMETU……………………….
  Bolja vremena su napokon dosla!!
  Nedostaju bolji ljudi, koji ce stvarno predstavljati SRBIJU i boriti se za interese DRZAVE I NARODA,!!!!

 2. … “спонтано”, као некад “једнонационално тровање” ?
  А српски пасош као `адут` за “угрожене” Шиптаре ?

 3. boje se putina putin je zaista opasan covik i ja bi bezo bre znadu oni stace biti na kosovu svece drzave sveta ratovati za kosovo i met,,,,,,/

 4. Душан Буковић

  Једна симболична паралела поводом недавног одласка извесних Албанаца са Косова и Метохије, који су кренули према западној Европи, Америци и Аустралији да оснују своју дијаспору у поређењју са Брозовим “гастарбајтерима” , који су се спојили у извесној мери са милионском политичком и староседилачком емиграцијом 60-тих и 70-тих година ХХ столећа, за које знамо да су великим делом били Срби. Данас српска дијаспора шаље у Србију “сваке године више од четири милијарде евра дознака из иностранства…” (Види: Од дијаспоре с љубављу, “Глассрбије”, 8. фебруар 2014).
  Колико је Брозов робовласнички режим и контра-револуционарни преврат 1948. године био по Србе трагичан и колико је био економски успешан, види се најбоље по томе што је преко милион и пет стотина хиљада својих најбољих радника и стручњака морао продати капиталистичком западу или их растурити да аргaтују за њихове мулти корпорације по колонијалним државама у Африци и Азији…
  Према једном извештају београдске “Политике” број “гостујућих” радника из Југославије у западним капиталистичким државама попео се на милион у току 1970. године. “Тако ћемо, каже лист, представљати једног од главних извозника радне снаге на целом европском континенту, с обзиром на укупан број становништва способног за рад”.
  Одлазе на рад све више и жене. Од 500,000 жена радница у Немачкој су 110,000 из Југославије. Све је већи број одлива високо квалификованих радника. Брига је и то што се најмање Југословена враћа кућама из иностранства. А најновија је брига у томе што у последње време, радници не одлазе на рад него се потпуно исељавају и напуштају земљу дефинитивно…” (Види: “Политика”, Београд, 30. Јул 1970).
  На овом месту вредно је поменути и писмо финског политичара Перти Хатаја, које је упутио у току 1970. године југословенском робовласничком и западно-европском и америчком империјалистичком лакеју Јосипу Брозу Титу, у којем дословно каже:
  “… Већ дуго времена ја пратим ситуацију у Југославији и добро познајем њену историју. Све информације које наводим проверене су са више страна.
  Морам да признам да сам поражен догађајима у Југославији у току последњих тридесет година, тим пре што имам много пријатеља у Југославији…
  Ја сам по професији економиста и добро ми је познато да је према комунистичким теоријама незапосленост феномен капитализма. Али сада 25 година од како сте узели власт у Југославији постоји незапамћена незапосленост. Преко 700. 000 радника било је приморано да оде у западне земље у потрази за послом. Управо су радници највише очекивали од ваше владе.
  Нас овде у Финској чуди да према званичним подацима још увек има два милиона грађана Југославије који не могу да читају и пишу. То доста потсећа на Шпанију и Португалију…
  Мене је нарочито поразило да после 1948. Југославија није постала слободнијом земљом. То је било могуће и пожељно у тој земљи која је толико страдала и која је окружена једино слабим суседима…
  Свима је познато да је Југославија федерална држава где сви народи имају наводно загарантована права. Како да се објасни да Срби изван уже Србије немају никаква национална права ( на школе, српску ћирилицу, организације, штампу итд. ), иако су Срби највећа нација у Југославији? За време рата Хитлер је направио велику грешку када се окренуо против највећег народа на Балкану, тј. против Срба…” (Види: Фински политичар – Јосипу Брозу, “Слобода”, 9. септембар 1970, Chicago, Illinois, U.S.A.).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *