Pusić: Hrvati se bore isključivo u ukrajinskoj vojsci

 Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić potvrdila je da ima hrvatskih državljana koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovnoj ukrajinskoj vojsci.

“Po mojim saznanjima, ima hrvatskih vojnika u Ukrajini, koji su se priključili ukrajinskoj vojsci”, rekla je Pusić odgovarajući na novinarska pitanja pre sednice vlade.
“To prati Bezbednosno-obaveštajna agencija, zasad nema priključivanja paravojnim jedinicama, a sve vreme smo u komunikaciji sa agencijom”, rekla je Pusić.

Kako je naglasila, Hrvati se bore isključivo na ukrajinskoj strani i isključivo u redovnoj vojsci, ali nije precizirala koliko ih ima.

Hrvatski mediji prethodnih dana pisali su da se nekoliko desetina Hrvata priključilo Azovskom bataljonu, dobrovoljačkoj paravojnoj formaciji sa sedištem u Mariupolju.

Ta jedinica odgovara Ministarstvu unutrašnjih poslova, a povezana je s ukrajinskom krajnjom desnicom. Pola sastava Azovskog bataljona čine stranci, prenosi agencija Hina.

5 komentara

  1. Opa bato Rusi dobiše zvanično priznanje od Pusićke da NATO kroz Hrvate učestvuje u NACI-FAŠISTIČKOM ratu protiv Rusa. Toje isto uradila ustaška država 1941 kada je poslala jednu Bojnu pod komandom Bojnika Marka Mesića strica Stjepana Mesića. Karte su na
    stolu u Minsku koće izvući pogrešnu kartu. Rusija zna šta je čeka
    neznamo za Merkelovu a GALSKI PETAO MOŽE DA KUKURIČE neće se daleko čuti.

  2. Kada se to hrvatska vojska borila na pravoj strani.Ishod i ovih ratova je unapred poznat ma kako to onima sa one strane delovalo nemoguce.A oda cemo se lepo izdogovarati.

  3. pato je istina hrvati moraju ici de im papa vatikan kaze i ukrajina 95 godine klala srbe po srp,, krajini bratu bratu pomaze

  4. Vesna Pusic,cerka visokog,od Pavelica odlikovanog,ustaskog funkcionera,Eugena Pusica…
    NACIZAM JE OSNOVNA “EVROPSKA VREDNOST”!
    EVROPA JE GROBNICA CIVILIZACIJA!
    Boze daj snage Rusima,da se Evropom zaori-URAAA,URAAA,URAAA!

  5. Čast izuzecima, ali to što su Hrvati, time se diče, pa u tome nema ničije krivice.Zločincima će suditi zločinci, a nikako Bog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *