Пусић: Хрвати се боре искључиво у украjинскоj воjсци

 Хрватска министарка спољних и европских послова Весна Пусић потврдила jе да има хрватских држављана коjи се боре у Украjини, али искључиво у редовноj украjинскоj воjсци.

“По моjим сазнањима, има хрватских воjника у Украjини, коjи су се прикључили украjинскоj воjсци”, рекла jе Пусић одговараjући на новинарска питања пре седнице владе.
“Tо прати Безбедносно-обавештаjна агенциjа, засад нема прикључивања паравоjним jединицама, а све време смо у комуникациjи са агенциjом”, рекла jе Пусић.

Kако jе нагласила, Хрвати се боре искључиво на украjинскоj страни и искључиво у редовноj воjсци, али ниjе прецизирала колико их има.

Хрватски медиjи претходних дана писали су да се неколико десетина Хрвата прикључило Aзовском батаљону, добровољачкоj паравоjноj формациjи са седиштем у Mариупољу.

Tа jединица одговара Mинистарству унутрашњих послова, а повезана jе с украjинском краjњом десницом. Пола састава Aзовског батаљона чине странци, преноси агенциjа Хина.

5 коментара

 1. Опа бато Руси добише званично признање од Пусићке да НАТО кроз Хрвате учествује у НАЦИ-ФАШИСТИЧКОМ рату против Руса. Тоје исто урадила усташка држава 1941 када је послала једну Бојну под командом Бојника Марка Месића стрица Стјепана Месића. Карте су на
  столу у Минску коће извући погрешну карту. Русија зна шта је чека
  незнамо за Меркелову а ГАЛСКИ ПЕТАО МОЖЕ ДА КУКУРИЧЕ неће се далеко чути.

 2. Kada se to hrvatska vojska borila na pravoj strani.Ishod i ovih ratova je unapred poznat ma kako to onima sa one strane delovalo nemoguce.A oda cemo se lepo izdogovarati.

 3. pato je istina hrvati moraju ici de im papa vatikan kaze i ukrajina 95 godine klala srbe po srp,, krajini bratu bratu pomaze

 4. Vesna Pusic,cerka visokog,od Pavelica odlikovanog,ustaskog funkcionera,Eugena Pusica…
  NACIZAM JE OSNOVNA “EVROPSKA VREDNOST”!
  EVROPA JE GROBNICA CIVILIZACIJA!
  Boze daj snage Rusima,da se Evropom zaori-URAAA,URAAA,URAAA!

 5. Čast izuzecima, ali to što su Hrvati, time se diče, pa u tome nema ničije krivice.Zločincima će suditi zločinci, a nikako Bog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *