Stefanović nagradio policajce za hrabrost i požrtvovanost

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je danas i zahvalio se policijskim službenicima Stojanu Stankoviću iz Bavaništa kod Pančeva i Đurici Vračareviću iz Srbobrana koji su u 2014. godini pokazali hrabrost, požrtvovanost i nesebičnost u svom poslu i zaštitili bezbednost i živote svojih sugrađana, kao i imovinu.

Stefanović je nakon razgovora sa njima, novinarima kazao da su njih dvojica pokazali mnogo više od obične hrabrosti i svega onog što poziv i posao policajca zahteva.

Oni su, kako je kazao, štiteći ljudske živote, bezbednost i imovinu pokazali da su ozbiljni profesionalci.
“Hoću da pokažem primerom ove dvojice ljudi koji su žrtvujući i rizikujući sopstvene živote pokazali neverovatnu hrabrost i zaštitili imovinu i živote ljudi, da su takvi policajci u našoj zemlji i da je najveći broj njih takav”, rekao je ministar Stefanović.

Dodao je da su mu njih dvojica u razgovoru rekli da bi to opet učinili jer je, istakli su, to njihova dužnost i posao.

Inače, policajac Stojan Stanković je 15. decembra dok je bio van dužnosti ušao u kuću koja je gorela i spasao život jednoj sugrađanki. Tom prilikom je u požaru i sam zadobio povrede šaka.

Saobraćajni policajac Đurica Vračarević iz Srbobrana je krajem novembra sprečavajući otmicu automobila ranjen u desnu ruku kada je otimač auta pucao u njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *