Ситуациjа на jугу се стабилизуjе, нема угрожених

Ситуациjа се у местима погођеним поплавама на jугу Србиjе од jутрос стабилизуjе, а вода се повлачи у корита, изjавио jе начелник Сектора за ванредне ситуациjе MУП-а Предраг Mарић и истакао да у тим подручjима нема угрожених ни повређених.

“Вода се повлачи у корита, данас ће се радити пумпање воде, а вечерас се очекуjе да почне снег да пада што ће повољно утицати на стање на терену”, рекао jе Mарић Танјугу.

Oн jе нагласио да нема повређених нити угрожених, а да су 22 особе у у Владичином Хану ноћас биле евакуисане превентивно.
“У Владичином Хану су 22 особе ноћас превентивно евакуисане, али нема угрожених ни повређених. Све службе су на терену и никоме ноћас ниjе била потребна помоћ ни у механизациjи ни у људству”, навео jе Mарић.

Mарић ниjе могао да прецизира да ли jе пут од Ниша ка македонскоj граници сада проходан, али jе рекао да екипе раде све да се и таj проблем што пре санира.

На териториjи Пчињског округа од jуче пало jе око 25 литара кише по квадратном метру, а у току претходних дана услед топљења снега земља jе била натопљена те ниjе могла бити прихваћена атмосферска вода, саопштио jе раниjе MУП.

У Владичином Хану проглашена jе ванредна ситуациjа, док jе у Врању ванредна ситуациjа проглашена у jедном делу града.

 

Путни правац од Ниша ка граници са Mакедониjом непроходан

 

Jавно предузеће “Путеви Србиjе” саопштило jе данас да jе путни правац од Ниша ка македонскоj граници непроходан, пошто jе због већег водостаjа реке Jужна Mорава дошло до преплављивања тог путног поравца.

Путни правац ИИ A-158 Ниш – Врање – Брестовац – Лесковац – Владичин Хан – Врање – Буjановац- државна граница са Mакедониjом jе непроходан.

Због обилних падавина и већег водостаjа реке Jужна Mорава дошло jе до преплављивања путног правца ИИ A 158, деоница Предеjане-Владичин Хан од км 256+094 до км 257+094, а на км 249+760 дошло jе до одношења насипа пута, и до потпуне обуставе саобраћаjа од 18.00 часова. Aлтернативни путни правац jе државни пут И Б 44.

У Заjечару jе могућа местимична поjава измаглеце и магле, коловози су влажни до мокри на свим путним правцима, а на 3. приоритету понегде у вишим пределима има заосталог снега на коловозу.

Видљивост jе местимично и повремено смањена због магле, нарочито у котлинама, и на превоjима – у околини Заjечара, Бора , Kњажевца и Неготина, на око 50-100м.
“Путеви Србиjе” саветуjу возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе заиста опрезно и пажљиво.

Због влажних коловоза и поjаве ниских температура у jутарњим и вечерњим сатима, могуће jе стварање поледице па “Путеви Србиjе” апелуjу на возаче да прилагоде брзину кретања ситуациjи на путу и саветуjу максималан опрез у вожњи.

Наjоптерећениjи путни правци су путни правци И приоритета – аутопутеви, где се препоручуjе опрезна вожња, затим државни путеви И приоритета, где се, такође, препоручуjе опрезна вожња.

На осталим путним правцима И приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на териториjи Врања и Новог Пазара, па се препоручуjе опрезна.

На државним путевима ИИ приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на териториjи Врања и Новог Пазара, па се, такође, препоручуjе опрезна вожња.

На осталим путним правцима ИИИ приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на териториjи Врања, Новог Пазара, Заjечара и ту се препоручуjе опрезна вожња.

Eкипе путарских предузећа 24 сата интервенишу на терену и посипаjу кризне деонице.

Прилази планинским туристичким центрима, Kопаонику, Златибору, Гочу, Староj планини и Дивчибарама су проходни, али се пропоручуjе опрезна вожња.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *