“Pruga od prvorazrednog značaja za Srbiju, Kinu, Mađarsku”

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naglasio je u razgovoru sa Si Sianpingom, zamenikom direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine, da je projekat izgradnje pruge Beograd – Budimpešta od prvorazrednog značaja za Srbiju, Kinu i Mađarsku.

“Tom prugom će Kina povezati Srbiju sa Evropskom unijom”, rekao je predsednik Nikolić i dodao da je našoj zemlji saradnja sa kineskim prijateljima dragocena, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je naglasio da je Kina dobrodošla da završi infrastrukturne projekte u Srbiji, da ulaže u proizvodnju i izrazio spremnost da se produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje i dalje uspešno nastavi u svim oblastima.
„Živimo u izuzetno teškom vremenu, sukobi ne jenjavaju, terorizam uzima maha. Primer posvećenosti miru i saradnji su naše dve zemlje koje dugi niz godina ostvaruju bilateralne odnose pune razumevanja i iskrenog prijateljstva“.

Predsednik Nikolić je podvukao da svoje iskustvo dva naroda baštine iz istorije velikih naroda i zato ne pravimo greške koje neki drugi, nažalost, prave.
„Lično ću se založiti da projekat izgradnje pruge Beograd -Budimpešta, u delu do mađarske granice bude izgrađen u roku“, podvukao je predsednik Republike Srbije i dodao da ukoliko nastane bilo kakav problem, on mora biti rešen u samom startu.

Si Sianping zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine je zahvalio predsedniku na dobrodošlici i iskrenoj posvećenosti razvijanju prijateljstva dva naroda.
„Vi ste sa predsednikom Kine Si Đinpingom potisali sporazum o produbljivanju strateške saradnje i to se visoko ceni“, naglasio je zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine.

On je posebno istakao lično zalaganje i posvećenost predsednika Nikolića razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje i izrazio očekivanje da će se obim ekonomskih odnosa značajno povećati u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Cilj kineske strane je da radovi na projektu izgradnje pruge Beograd -Budimpešta počnu u 2015. godini, a da se projekat realizuje za dve godine, podvukao je Si.

Jedan komentar

  1. Madrid-Barcelona oko 600 km…(slicno kao Beograd-Bec ili Beograd-Solun),brzi voz AVE stize za 2 sata i 30 minuta,ako se na vreme uzme karta,cena je od 30 evra u jednom pravcu,prosecno je oko 65 evra…povratna karta uvek ima diskont 20%,penzioneri imaju popust 25% vikendom,a radnim danom 40%,deca od 4-13 godina imaju popust 40%…Restoran,TV,novine…konfor.
    Sve formalnosti se rade na stanicama,kao za avio prevoz…nema potrebe da policija seta kupeima i “budi” nogom usnule putnike…
    Pogledajte sami i otkucajte u ORIGEN -Madrid,DESTINO-Barcelona,i BUSCAR-traziti,izaci ce rute i vreme trajanje voznje(DURACION)-http://www.renfe.com/viajeros/index.html
    Ako Sutra neko iz Budimpeste ide preko Beograda za Solun,takvim brzim vozom,ne treba ni da vidi srpsku policiju…jer je u tranzitu,i ako ga niko ne maltretira po vozu od srpskih sluzbenika,a evidentno stigne za manje od 4 sata,naravno da nikome Srbija nece smetati…
    BITI NA TRANZITU JESTE I OBAVEZA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *