“Пруга од прворазредног значаjа за Србиjу, Kину, Mађарску”

Председник Србиjе Tомислав Николић нагласио jе у разговору са Си Сианпингом, замеником директора Државног комитета за развоj и реформе НР Kине, да jе проjекат изградње пруге Београд – Будимпешта од прворазредног значаjа за Србиjу, Kину и Mађарску.

“Tом пругом ће Kина повезати Србиjу са Eвропском униjом”, рекао jе председник Николић и додао да jе нашоj земљи сарадња са кинеским приjатељима драгоцена, саопштила jе Прес служба председника Србиjе.

Председник Србиjе jе нагласио да jе Kина добродошла да заврши инфраструктурне проjекте у Србиjи, да улаже у производњу и изразио спремност да се продубљивање приjатељских односа две земље и даље успешно настави у свим областима.
„Живимо у изузетно тешком времену, сукоби не jењаваjу, тероризам узима маха. Пример посвећености миру и сарадњи су наше две земље коjе дуги низ година остваруjу билатералне односе пуне разумевања и искреног приjатељства“.

Председник Николић jе подвукао да своjе искуство два народа баштине из историjе великих народа и зато не правимо грешке коjе неки други, нажалост, праве.
„Лично ћу се заложити да проjекат изградње пруге Београд -Будимпешта, у делу до мађарске границе буде изграђен у року“, подвукао jе председник Републике Србиjе и додао да уколико настане било какав проблем, он мора бити решен у самом старту.

Си Сианпинг заменик директора Државног комитета за развоj и реформе НР Kине jе захвалио председнику на добродошлици и искреноj посвећености развиjању приjатељства два народа.
„Ви сте са председником Kине Си Ђинпингом потисали споразум о продубљивању стратешке сарадње и то се високо цени“, нагласио jе заменик директора Државног комитета за развоj и реформе НР Kине.

Oн jе посебно истакао лично залагање и посвећеност председника Николића развоjу приjатељских односа две земље и изразио очекивање да ће се обим економских односа значаjно повећати у наредном периоду, наведено jе у саопштењу.

Циљ кинеске стране jе да радови на проjекту изградње пруге Београд -Будимпешта почну у 2015. години, а да се проjекат реализуjе за две године, подвукао jе Си.

Један коментар

  1. Madrid-Barcelona oko 600 km…(slicno kao Beograd-Bec ili Beograd-Solun),brzi voz AVE stize za 2 sata i 30 minuta,ako se na vreme uzme karta,cena je od 30 evra u jednom pravcu,prosecno je oko 65 evra…povratna karta uvek ima diskont 20%,penzioneri imaju popust 25% vikendom,a radnim danom 40%,deca od 4-13 godina imaju popust 40%…Restoran,TV,novine…konfor.
    Sve formalnosti se rade na stanicama,kao za avio prevoz…nema potrebe da policija seta kupeima i “budi” nogom usnule putnike…
    Pogledajte sami i otkucajte u ORIGEN -Madrid,DESTINO-Barcelona,i BUSCAR-traziti,izaci ce rute i vreme trajanje voznje(DURACION)-http://www.renfe.com/viajeros/index.html
    Ako Sutra neko iz Budimpeste ide preko Beograda za Solun,takvim brzim vozom,ne treba ni da vidi srpsku policiju…jer je u tranzitu,i ako ga niko ne maltretira po vozu od srpskih sluzbenika,a evidentno stigne za manje od 4 sata,naravno da nikome Srbija nece smetati…
    BITI NA TRANZITU JESTE I OBAVEZA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *