Mирослав Стоjчић нови генерални директор Железница Србиjе

Извршни одбор Железница Србиjе на данашњоj седници изабрао jе Mирослава Стоjчића за генералног директора компаниjе и то jе први пут да jе челни човек српских железница изабран на jавном конкурсу.

Претходно jе Скупштина Железница Србиjе, у складу са закључком Владе Србиjе, за троjицу извршних директора jедногласно изабрала Mирослава Стоjчића, Раjка Kовића и Ненада Kецмана, саопштила jе компаниjа и навела да сва троjица извршних директора имаjу вишегодишње искуство рада у Железницама.

“Ново пословодство српских железница има за циљ да се оваj саобраћаjно-транспортни систем технички и пословно модернизуjе, како би у догледно време постао пословно успешна компаниjа, коjа послуjе у зони профита и одржава конкурентну способност на дуги рок”, рекао jе нови генерални директор Стоjчић.

Oн jе у саопштењу истакао да у том послу очекуjе подршку свих запослених и синдикалних организациjа, захваливши на поверењу Скупштини и Mинистарству грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре.

Стоjчић jе дипломирани саобраћаjни инжењер, а током вишегодишњег рада на железници обављао jе, поред осталог, послове шефа железничке станице Београд, директора Сектора за превоз путника, заменика директора Сектора за саобраћаjне послове, шефа Секциjе за инфраструктуру чвора Београд, као и саветника директора Дирекциjе за инфраструктуру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *