Kulibali se dovodi u vezu sa još jednim napadom

Ahmed Kulibali, koji je ubio policajku i četiri taoca u jednoj jevrejskoj prodavnici, dovodi se u vezu sa još jednim napadom u pregrađu Pariza, u kome je teško ranjen jedan džoger, a koji se odigrao istog dana kada i masakr u nedeljniku “Šarli ebdo”, saopštio je danas pariski tužilac.

U kratkoj izjavi, tužilac je rekao da balistički testovi na čaurama iz napada koji se dogodio u sredu u pregrađu fontenej o Rose, pokazuju da one potiču iz automatskog oružja korišćenog u napadu na jevrejsku prodavnicu dva dana kasnije.

Tužilac je rekao da je džoger u napadu teško ranjen, preneo je AP.

Pre nego što je ubijen, u akciji elitnih policijskih jedinica na prodavnicu, Kulibali je rekao novinarima da je pripadnik džihadističke grupe Islamska država.

Kulibali i njegova partnerka Hajat Bumedijen, za kojom policija traga, glavni su osumnjičeni za ubistvo saobraćajne policajke u četvrtak u blizini francuske prestonice.

Taj napad dodatno je uzdrmao francusku, koja se još oporavlja od terorističkog napada na satirični nedeljnik “Šarli ebdo” u sredu kada su dvojica naoružanih napadača, braća Šerif i Said Kuaši, ubila 12 ljudi, uključujući neke od najpoznatijih karikaturista u zemlji, dok je 11 ljudi ranjeno.

Braća Kuaši, koji su držali taoce u jednoj štampariji, ubijeni su u petak u akciji francuskih snaga reda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *