Kулибали се доводи у везу са jош jедним нападом

Aхмед Kулибали, коjи jе убио полицаjку и четири таоца у jедноj jевреjскоj продавници, доводи се у везу са jош jедним нападом у преграђу Париза, у коме jе тешко рањен jедан џогер, а коjи се одиграо истог дана када и масакр у недељнику “Шарли ебдо”, саопштио jе данас париски тужилац.

У краткоj изjави, тужилац jе рекао да балистички тестови на чаурама из напада коjи се догодио у среду у преграђу фонтенеj о Росе, показуjу да оне потичу из аутоматског оружjа коришћеног у нападу на jевреjску продавницу два дана касниjе.

Tужилац jе рекао да jе џогер у нападу тешко рањен, пренео jе AП.

Пре него што jе убиjен, у акциjи елитних полициjских jединица на продавницу, Kулибали jе рекао новинарима да jе припадник џихадистичке групе Исламска држава.

Kулибали и његова партнерка Хаjат Бумедиjен, за коjом полициjа трага, главни су осумњичени за убиство саобраћаjне полицаjке у четвртак у близини француске престонице.

Tаj напад додатно jе уздрмао француску, коjа се jош опоравља од терористичког напада на сатирични недељник “Шарли ебдо” у среду када су двоjица наоружаних нападача, браћа Шериф и Саид Kуаши, убила 12 људи, укључуjући неке од наjпознатиjих карикатуриста у земљи, док jе 11 људи рањено.

Браћа Kуаши, коjи су држали таоце у jедноj штампариjи, убиjени су у петак у акциjи француских снага реда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *