Konvoj “Solidarnosti za Kosovo” stigao do najugroženijih

Posle osam dana čekanja na kosovskoj carini, u srpske enklave je stigao tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”.

U ovoj francuskoj organizaciji tvrde da nije bilo nikakvog razloga za zadržavanje pomoći i da nisu dobili objašnjenje zbog čega je konvoj čekao toliko dugo na carini. Nakon puštanja sa carine do najugroženijh porodica je stiglo dvanaest tona pomoći.

Osam volentera i osnivač organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon uručili su pomoć porodicama na istočnom i centralnom Kosovu.
„Naši volonteri nisu zaboravili staro francusko-srpsko prijateljstvo. Ono što ih motiviše da dođu ovde su slike siromašnih porodica koje jedva preživljavaju u nehumanim uslovima po enklavama. Ipak, srećni smo što donosimo radost za najmlađe uoči nove godine, i ljudsku toplinu za odrasle“, kaže Arno Gujon.
Kako je saopšteno iz organizacije, ovo je 35 konvoj koji je stigao na Kosovo i Metohiju od 2004. godine kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo”.

http://www.radiokim.net/

Jedan komentar

  1. i tako…humanitarna pomoc za ugrozene srbe ceka na administrativnoj liniji(sic?)dok se dobri, pravedni i ne tako davno izlozeni egzodusu od krvozednih srba, albanci ne odobrovolje i puste…humanitarce.
    pa kada ce vise ta demokratska eu ssssssssssda dozivi renesansu , odnosno preporodi se i spozna istinu
    o budnim amerima se sve zna…oni i ne spavaju…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *