Конвој “Солидарности за Косово” стигао до најугроженијих

После осам дана чекања на косовској царини, у српске енклаве је стигао традиционални божићни конвој хуманитарне организације “Солидарност за Косово”.

У овој француској организацији тврде да није било никаквог разлога за задржавање помоћи и да нису добили објашњење због чега је конвој чекао толико дуго на царини. Након пуштања са царине до најугроженијх породица је стигло дванаест тона помоћи.

Осам волентера и оснивач организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон уручили су помоћ породицама на источном и централном Косову.
„Наши волонтери нису заборавили старо француско-српско пријатељство. Оно што их мотивише да дођу овде су слике сиромашних породица које једва преживљавају у нехуманим условима по енклавама. Ипак, срећни смо што доносимо радост за најмлађе уочи нове године, и људску топлину за одрасле“, каже Арно Гујон.
Како је саопштено из организације, ово је 35 конвој који је стигао на Косово и Метохију од 2004. године када је у Француској основана хуманитарна организација “Солидарност за Косово”.

http://www.radiokim.net/

Један коментар

  1. i tako…humanitarna pomoc za ugrozene srbe ceka na administrativnoj liniji(sic?)dok se dobri, pravedni i ne tako davno izlozeni egzodusu od krvozednih srba, albanci ne odobrovolje i puste…humanitarce.
    pa kada ce vise ta demokratska eu ssssssssssda dozivi renesansu , odnosno preporodi se i spozna istinu
    o budnim amerima se sve zna…oni i ne spavaju…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *