Kампања против ВС неће пољуљати поверење грађана у њу

Председник Србиjе Tомислав Николић и начелник Генералштаба Воjске Србиjе, генерал Љубиша Диковић разговарали су данас у Београду о спремности Воjске Србиjе и о даљим корацима у циљу њене модернизациjе, оценивши да кампања против Воjске Србиjе неће успети да пољуља поверење грађана у њу.

Tоком разговора констатовано jе да Воjска Србиjе своjе редовне активности обавља по наjвишим могућим стандардима, саопштила jе Служба за сарадњу с медиjима председника Србиjе.

Oсврћући се на недавне поновљене нападе на начелника Генералштаба, председник Републике jе рекао да jе генерал Диковић частан официр и да ти напади очигледно представљаjу покушаj да се дискредитуjе и дестабилизуjе Воjска Србиjе, али и да се понизи све што jе у Србиjи добро учињено у претходне две и по године.
“Воjска Србиjе jе дефинитивно институциjа коjа ужива огромно поверење грађана. Oна jе успоставила одличну сарадњу са свим воjскама у свету, њени припадници коjи су ангажовани у међународним мисиjама у броjним земљама остваруjу само врхунске резултате. Не смемо заборавити ни колико jе наша Воjска допринела да се спасу имовина и животи људи током прошлогодишњих катастрофалних поплава коjе су погодиле Србиjу”, рекао jе Николић.

Oн jе нагласио да jе управо због свега тога jасно “да ова подмукла кампања против Воjске Србиjе, коjа jе почела jош прошле године након велике параде поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, неће успети да пољуља поверење грађана у своjу Воjску“.

Председник jе додао да jе очигледно да постоjе поjедини кругови коjима ниjе у интересу да Србиjа буде модерна, развиjена држава и коjи жале за временима када су цветали корупциjа и самовлашће, jер су у таквом окружењу одлично пролазили, док су грађани живели све горе.
“Зато они желе по сваку цену да изазову нестабилност у Србиjи и да jе врате у хаос из коjег jе почела да израња. Управо томе служе оркестрирани напади на броjне државне институциjе, а ево, сада и на Воjску Србиjе”, додао jе Николић.

Председник jе, такође, истакао да грађани Србиjе могу да буду спокоjни, jер jе наша земља кренула путем реформи и да jе нико више, никаквим кампањама, ни из каквих себичних побуда, неће моћи у томе спречити, додаjе се у саопштењу.

Један коментар

  1. Poverenje u vojsku se ne moe narušiti jer poverenja nema. Uništili su ga oni koji upućuju vojsku u Afriku da “šire” mir a ista ta vojska nije u stanju da zaštiti srpske granice prema KiM gde Albanci masovno prelaze tu granicu i pljačkaju stoku, seku šumu i po nekad ubiju nekog žandara.Da ne govorimo o zaštiti Srba na KiM.
    Ne radi se o napadu na vojsku nego o disciplinovanju predsednika vlade i predsednika Srbije. Istina upravo su oni omogućili takvo ponašanje EU i SAD svojim nečinjenjem na funkcijama na kojima se nalaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *