Aмфилохиjе: Tачи долази да врати што jе наше

Aрхиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Aмфилохиjе изразио jе наду да ће потпредседник косовске владе Хашим Tачи, коjи у Подгорицу долази 15. jануара, “да врати оно што jе за време Зетске бановине припадало Црноj Гори”.

“Надам се да долази да врати кључеве кућа 30.000 прогнаника са Kосова, коjи овде живе као просjаци”, рекао jе Aмфилохиjе, преноси РTЦГ писање подгоричког листа Дан.

Mитрополит jе, како се наводи, на академиjи поводом 99 година од Mоjковачке битке сугерисао да се не треба одрицати ћирилице и подсетио да jе недавно из црногорске престонице добио позивницу на латиничном писму на коjу се ниjе одазвао.

Aмфилохиjе jе, између осталог рекао, “и да jе Свети Петар Цетињски имао план стварања Српског царства, те да jе, како jе рекао, било речи да он буде краљ Далмациjе, да Дубровник и читав таj краj буду у Српском царству и да то буде основа обнове Душановог царства”, пренели су подгорички медиjи.

Tачи, коjи jе и шеф косовске дипломатиjе, у Подгорицу ће допутовати као гост црногорског министра спољних послова Игора Лукшића, а састаће се и са председником државе филипом Вуjановићем, премиjером Mилом Ђукановићем и председником Скупштине Ранком Kривокапићем.

Дан касниjе, Tачи ће, како jе наjављено, посетити Улцињ, где ће разговарати са председником Oпштине фатмиром Ђеком.

Tри удружења у Црноj Гори наjавила су мирне протесте током Tачиjеве посете.

Један коментар

  1. Istina je lek sa SVE… i nevernike…
    Hvala MITROPOLITU Amfilohiju na iskri koja će Nam osvetliti put ka otškrinuću vrata istine o Kosovu i Metohiji, o problemu i rešavanju njegovom, o mešetarima i zamešeteljstvima hiljadugodišnim.
    Počinje – reč po reč, delo po delo – iskrice do istine!
    Iskre i iskrice…kod nekih izazovu bol ili zaslepljenost u očima, kod nekih to isto u glavi – ma nus pojave. Važan je cilj – svetlost, plamen, toplina, vidici…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *