Vučić u Jad Vašemu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u okviru dvodnevne posete Izraelu Jad Vašem, memorijalni kompleks posvećen žrtvama holokausta.

Vučić će se danas sresti sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijma.

Srpski premijer sastaće se i sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom, nakon čega će prisustvovati ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

Drugog dana posete predsednik srpske Vlade razgovaraće sa ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom, a potom i sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom, navedeno je u saopštenju.

Premijer Vučić izjavio je po dolasku u Izrael, da Srbija i Izrael imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje veoma značajne rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou.

Govoreći o političkom aspektu dvodnevne posete, srpski premijer je rekao da će Izrael zamoliti za podršku u SAD i u drugim zemljama gde Izrael, kako je naveo, ima veliki uticaj i veliki značaj.

Vučić je naveo da je ovo jedinstven slučaj da se ovoliko vremena posveti nekom iz Srbije i da se razgovara sa najznačajnijim izraelskim ljudima, uključujući Šimona Peresa, koga je nazvao “ikonom Izraela”.
“To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu”, naglasio je premijer Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *