Вучић у Jад Вашему

Председник Владе Републике Србиjе Aлександар Вучић посетио jе данас у оквиру дводневне посете Израелу Jад Вашем, мемориjални комплекс посвећен жртвама холокауста.

Вучић ће се данас срести са израелским премиjером Бењамином Нетаниjахуом, саопштила jе владина Kанцелариjа за сарадњу с медиjма.

Српски премиjер састаће се и са израелским председником Реувеном Ривлином, након чега ће присуствовати церемониjи садње дрвета у Врту нациjа.

Другог дана посете председник српске Владе разговараће са министром спољних послова Aвигдором Либерманом, а потом и са бившим председником Израела Шимоном Пересом, наведено jе у саопштењу.

Премиjер Вучић изjавио jе по доласку у Израел, да Србиjа и Израел имаjу добре билатералне односе и да очекуjе веома значаjне резултате и на политичком и на економском нивоу.

Говорећи о политичком аспекту дводневне посете, српски премиjер jе рекао да ће Израел замолити за подршку у СAД и у другим земљама где Израел, како jе навео, има велики утицаj и велики значаj.

Вучић jе навео да jе ово jединствен случаj да се оволико времена посвети неком из Србиjе и да се разговара са наjзначаjниjим израелским људима, укључуjући Шимона Переса, кога jе назвао “иконом Израела”.
“Tо jе велика ствар и велико признање за нашу Србиjу, велика ствар за нашу земљу, тако да ћу дати све од себе да Србиjа буде добро представљена и у Jерусалиму и у Tел Aвиву”, нагласио jе премиjер Србиjе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *