Vučić: Građani ne treba da brinu zbog gasa

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra razgovarati sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom o otplati srpskog duga za gas navodeći da će tražiti ono što je najbolje za Srbiju.

Vučić je novinarima rekao da Srbija priznaje svoj dug i da je u redu da isplati 100 miliona evra, ali da bi za nas bilo preveliko opterećenje da odjedanput ili do marta plaćamo 200 miliona evra.

“Pokušaćemo, iako priznajemo i ne bežimo od našeg duga. Smatramo da postoje razlozi zbog kojih bi Srbiji trebalo da se izađe u susret, jer ne mislimo da je sve idealno u poslovanju pojedinih kompanija u Srbiji, ali te primedbe ćemo na partnerski način da iznesemo”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je njegov posao da štiti interese Srbije i da će to da radi dodajući da građani ne treba da brinu.

Vučić je ponovio da 100 miliona duga nije problem, ali da je pitanje da li moramo da vratimo 200 miliona do marta ili ne, što bi, kako je naveo, za Srbiju bilo veoma teško “i odrazilo bi se na javnom dugu i fiskalnom deficitu koji želimo da držimo pod kontrolom u 2015.”.

 

Sporazum sa MMf do kraja godine

 

Vučić je izjavio da veruje da će pre kraja godine biti postignut sporazum sa MMf navodeći da će ti razgovori sigurno biti teški, ali da je namera da se oni završe uspehom.

“Razgovori idu svojim tokom. Predstavnici MMf razgovaraju sa svim našim zvaničnicima – gledamo naše bilanse i stanja. Kao što ste videli u Skupštini predstavili smo ga lošijim nego što zaista jeste”, rekao je Vučić.

On je ponovio da razgovori sa MMf-om neće biti laki, ali da je želja i namera da se završe uspehom, jer bi to značilo potpuno slobodnu 2015. godinu za investicije, razvoj i sugurnost ulaganja u Srbiju kao i sigurnost za sve građane i potencijalne investitore.

“Verujem da ćemo pre katoličkog Božića, odnosno kraja ove godine postići sporazum i to će biti velika i važna vest”, rekao je Vučić.

On je naveo da je to naša namera, ali da u razgovorima učestvuju dve strane.

 

Na izborima u Vojvodini vrlo brzo će se videti kakve će ko rezultate imati

 

Vučić je izjavio da je rekonstrukcija vojvođanske vlade najinteresantniji detalj političke scene u Srbiji i da će izbori pokazati da će svi oni zajedno imati nekoliko puta manje glasova od jedne političke stranke.

“To su bili najinteresantniji detalji političke scene Srbije videti zajedno u istom stroju Čanka, Šešelja, Karića i Pajtića – lepa slika”, rekao je Vučić.

SNS nije nervozna, rekao je premijer i lider te stranke zapitavši šta je tom rekonstrukcijom zapravo poručeno građanima Vojvodine.
“Koga su to uveli u vladu i ko su ti stručnjaci i šta će oni da nam donesu”, zapitao je Vučić izrazivši očekivanje da su građani shvatili o čemu je tu reč, kao i da će se vrlo brzo na izborima videti kakve će oni rezultate imati.

2 komentara

  1. Kaze,”SVE IDE SVOJIM TOKOM”?
    Tacno u dlaku kako Merkel kaze…koja se mesa i u izbor predsednika mesne zajednice u Potkozarju.
    Koja zove Izetbegovica i kaze mu da odbije Dodika…KAKO BI RASTURILA REPUBLIKU SRPSKU.A to Beograd nece ne vidi.
    Beograd je vec odbio Dodika!
    SVE IDE SVOJIM TOKOM?
    A Srbija,kao seoska frajla…nista ne vidi,samo se sminka i hoce da se proda.KOME VISE???
    Kakva “radosna vest”,DA SE ZADUZUJEMO JOS 300 MILIONA???
    A MMF nas kao hvali,pa lihvar uvek hvali potencijalnu zrtvu.
    Svaka banka voli da vratis dug,ali jos voli da ga ne vratis,pa da ti aktivira “instumente obezbedjivanja kredita”…
    Banka uvek dobija,OSIM AKO JE OSNIVAC DRZAVA,PA JE OPLJACKAJU POLITICARI…a i tada,JER NAROD SVE PLACA.
    Cime Srbija daje garancije MMF-u…cime vise,ostali su samo nasi goli zivoti.
    GINUCEMO ZA OTPLATU DUGOVA,GINUCEMO NE ZA SRBIJU,VEC ZA MMF!
    SVE IDE SVOJIM TOKOM…
    Hvala ti Vucicu…srpski sine.

  2. URNEBESNO-TRAGIČNA politička scena u Srbiji, koja je napravila i pravi haos, beznađe, izumiremo, samouništavam se, upešno dok nam se dušmani podsmevaju i podgrevaju čorbu u kojoj se kuvamo.

    >>>„To su bili najinteresantniji detalji političke scene Srbije videti zajedno u istom stroju Čanka, Šešelja, Karića i Pajtića – lepa slika“, rekao je Vučić.


    Pa i SNS je u koaliciji sa raznoraznim tipovima od izroda do problematičnih tipova i organizacija; SPO-Vuk i Danica caruju NIS-om, Dinkićev kadar rukovodi zemljom, pa i beli Čeda se hvali s vremena na vreme,Palma patriotski traktorista za pare, pa okruženje SPS – bizsnimeni ili mafija, caruju anti-vladine organizacije,…guši se ćirilica?…

    Tolike dugove plaćamo zapadu iz meseca u mesec, pa opraštanje duga za Železaru amerikancima,….a problem je potrošen višegodišnji dug od 180 miliona evra i još tražimo da talijanski fijat ide u Rusiju umesto naših poljoprivrednih, i industrijskih proizvoda?

    Uzalud je bezalternativno okretanje prema Biriselu, kad nas Brisel non-stop sabotira, ne želi nam dobro.

    Zašto se ćuti da TODORIĆ drži monopol u trgovini i poljoprivrednoj proizvodnji u Srbiji,( da Slovenci haraju, isto i Milogorci, pa i Šiptarci), ras/prodaje se zemlja i Kroatima, Slovencima, Arapima,Milogorcima,.. samo je zabranjena saradnja sa Rusima(Putin je ponudio…)…a Srbi veseli ne mogu da imaju ništa u sopstvenoj zemlji???… nemamo domaćeg strateškog jakog igrača koji je pod našom kontrolom.
    Strane službe vršljaju po Srbiji, šta rade naše?…čije li su!?Ovo je kao pred raspadom, samouništenjem,(svaka tri-četiri meseca besomučni IZBORI i zamajavanje?)…ma sistem “Mosad” je majka.Odbrana i zaštita, bre!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *