Вучић: Грађани не треба да брину због гаса

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић потврдио jе да ће сутра разговарати са председником Руске федерациjе Владимиром Путином о отплати српског дуга за гас наводећи да ће тражити оно што jе наjбоље за Србиjу.

Вучић jе новинарима рекао да Србиjа признаjе своj дуг и да jе у реду да исплати 100 милиона евра, али да би за нас било превелико оптерећење да одједанпут или до марта плаћамо 200 милиона евра.

“Покушаћемо, иако признаjемо и не бежимо од нашег дуга. Сматрамо да постоjе разлози због коjих би Србиjи требало да се изађе у сусрет, jер не мислимо да jе све идеално у пословању поjединих компаниjа у Србиjи, али те примедбе ћемо на партнерски начин да изнесемо”, рекао jе Вучић.

Вучић jе истакао да jе његов посао да штити интересе Србиjе и да ће то да ради додаjући да грађани не треба да брину.

Вучић jе поновио да 100 милиона дуга ниjе проблем, али да jе питање да ли морамо да вратимо 200 милиона до марта или не, што би, како jе навео, за Србиjу било веома тешко “и одразило би се на jавном дугу и фискалном дефициту коjи желимо да држимо под контролом у 2015.”.

 

Споразум са MMф до краjа године

 

Вучић jе изjавио да веруjе да ће пре краjа године бити постигнут споразум са MMф наводећи да ће ти разговори сигурно бити тешки, али да jе намера да се они заврше успехом.

“Разговори иду своjим током. Представници MMф разговараjу са свим нашим званичницима – гледамо наше билансе и стања. Kао што сте видели у Скупштини представили смо га лошиjим него што заиста jесте”, рекао jе Вучић.

Oн jе поновио да разговори са MMф-ом неће бити лаки, али да jе жеља и намера да се заврше успехом, jер би то значило потпуно слободну 2015. годину за инвестициjе, развоj и сугурност улагања у Србиjу као и сигурност за све грађане и потенциjалне инвеститоре.

“Веруjем да ћемо пре католичког Божића, односно краjа ове године постићи споразум и то ће бити велика и важна вест”, рекао jе Вучић.

Oн jе навео да jе то наша намера, али да у разговорима учествуjу две стране.

 

На изборима у Воjводини врло брзо ће се видети какве ће ко резултате имати

 

Вучић jе изjавио да jе реконструкциjа воjвођанске владе наjинтересантниjи детаљ политичке сцене у Србиjи и да ће избори показати да ће сви они заjедно имати неколико пута мање гласова од jедне политичке странке.

“Tо су били наjинтересантниjи детаљи политичке сцене Србиjе видети заjедно у истом строjу Чанка, Шешеља, Kарића и Паjтића – лепа слика”, рекао jе Вучић.

СНС ниjе нервозна, рекао jе премиjер и лидер те странке запитавши шта jе том реконструкциjом заправо поручено грађанима Воjводине.
“Kога су то увели у владу и ко су ти стручњаци и шта ће они да нам донесу”, запитао jе Вучић изразивши очекивање да су грађани схватили о чему jе ту реч, као и да ће се врло брзо на изборима видети какве ће они резултате имати.

2 коментара

 1. Kaze,”SVE IDE SVOJIM TOKOM”?
  Tacno u dlaku kako Merkel kaze…koja se mesa i u izbor predsednika mesne zajednice u Potkozarju.
  Koja zove Izetbegovica i kaze mu da odbije Dodika…KAKO BI RASTURILA REPUBLIKU SRPSKU.A to Beograd nece ne vidi.
  Beograd je vec odbio Dodika!
  SVE IDE SVOJIM TOKOM?
  A Srbija,kao seoska frajla…nista ne vidi,samo se sminka i hoce da se proda.KOME VISE???
  Kakva “radosna vest”,DA SE ZADUZUJEMO JOS 300 MILIONA???
  A MMF nas kao hvali,pa lihvar uvek hvali potencijalnu zrtvu.
  Svaka banka voli da vratis dug,ali jos voli da ga ne vratis,pa da ti aktivira “instumente obezbedjivanja kredita”…
  Banka uvek dobija,OSIM AKO JE OSNIVAC DRZAVA,PA JE OPLJACKAJU POLITICARI…a i tada,JER NAROD SVE PLACA.
  Cime Srbija daje garancije MMF-u…cime vise,ostali su samo nasi goli zivoti.
  GINUCEMO ZA OTPLATU DUGOVA,GINUCEMO NE ZA SRBIJU,VEC ZA MMF!
  SVE IDE SVOJIM TOKOM…
  Hvala ti Vucicu…srpski sine.

 2. УРНЕБЕСНО-ТРАГИЧНА политичка сцена у Србији, која је направила и прави хаос, безнађе, изумиремо, самоуништавам се, упешно док нам се душмани подсмевају и подгревају чорбу у којој се кувамо.

  >>>„Tо су били наjинтересантниjи детаљи политичке сцене Србиjе видети заjедно у истом строjу Чанка, Шешеља, Kарића и Паjтића – лепа слика“, рекао jе Вучић.


  Па и СНС је у коалицији са разноразним типовима од изрода до проблематичних типова и организација; СПО-Вук и Даница царују НИС-ом, Динкићев кадар руководи земљом, па и бели Чеда се хвали с времена на време,Палма патриотски тракториста за паре, па окружење СПС – бизснимени или мафија, царују анти-владине организације,…гуши се ћирилица?…

  Толике дугове плаћамо западу из месеца у месец, па опраштање дуга за Железару американцима,….а проблем је потрошен вишегодишњи дуг од 180 милиона евра и још тражимо да талијански фијат иде у Русију уместо наших пољопривредних, и индустријских производа?

  Узалуд је безалтернативно окретање према Бириселу, кад нас Брисел нон-стоп саботира, не жели нам добро.

  Зашто се ћути да ТОДОРИЋ држи монопол у трговини и пољопривредној производњи у Србији,( да Словенци харају, исто и Милогорци, па и Шиптарци), рас/продаје се земља и Кроатима, Словенцима, Арапима,Милогорцима,.. само је забрањена сарадња са Русима(Путин је понудио…)…а Срби весели не могу да имају ништа у сопственој земљи???… немамо домаћег стратешког јаког играча који је под нашом контролом.
  Стране службе вршљају по Србији, шта раде наше?…чије ли су!?Ово је као пред распадом, самоуништењем,(свака три-четири месеца бесомучни ИЗБОРИ и замајавање?)…ма систем “Мосад” је мајка.Одбрана и заштита, бре!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *