Šešelj se najverovatnije vraća u utorak

Vojislav Šešelj će najverovatnije u utorak doputovati iz Haga u Srbiju, izjavio je Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, napominjući da će javnost biti blagovremeno obaveštena o tačnom datumu Šešeljevog povratka, kao i da se vlada ponela državnički i odgovorno.

“Imamo informaciju iz Haškog tribunala da je postignut dogovor Šešelja i lekara da se taj povratak odloži najverovatnije do utorka dok se ne prevede celokupna Šešeljeva medicinska dokumentacija da bi mogao da je preda našim lekarima koji će ga lečiti”, rekao je Ljajić na RTS-u.

On je istakao da nema razloga da se licitira sa datumom njegovog povratka, niti da ga novinari stalno čekaju, jer se s Tribunalom nikada ne zna i da nema razloga za mistifikaciju oko svega toga.

Ljajić kaže da je svakako presedan po mnogo čemu, što postupak traje 12 godina a nema prvostepene presude.
“Ono što nije moglo za 12 godina sada je urađeno za 12 sati, koliko je trajao postupak traženja garancija i donošenja odluke i verovatno bi Šešelj već bio kući da nije bilo preporuke lekarskog saveta da se to izvršenje odloži za nekoliko dana”, naveo je Ljajić.

Prema njegovim rečima, vlada nema obavezu da šalje avion i nikada nije ni slala avion kada se optuženik pušta na privremenu slobodu.
“Vlada se ponašala krajnje profesionalno i odogvorno, slali smo lekare i sam premijer je na sednici vlade rekao da broj lekara nije ograničen i da koliko god Šešelj želi lekara da pošaljemo”, istakao je Ljajić i dodao da je vlada dala garancije u rekordnom roku za dva – tri sata, kao i da je htela da pošalje, kao što je uobičajeno, policajce u civilu i čoveka iz ambasade da prati Šešelja, što je on odbio.

Ljajić je naglasio da se vlada ponašala krajnje državnički, moralno i humano. On je kazao da je Haški tribunal uradio sada sve na ekspresan način, jer im je verovatno odgovaralo da stave tačku na taj slučaj i da se oslobode balasta celog procesa, pa su našli razlog u zdravstvenom stanju optuženika.

Jedan komentar

  1. slađana vidić

    Dante Aligijeri:
    U jaz ću sići crne večne tame
    i svoj plač dići i misliti na te
    i lomiću ruke svoje ali čemu , čemu to
    SVE ŠTO JE DOBRO I SNAŽNO MORA SVRŠIT ZLO.

    Kalkulacije sa ljudskim životom.Ne bih komentarisala tekst ni Ljajića.Oni su druga ljudska podvrsta u odnosu na nas ostale.Iz svakog njihovog postupka i dela, viče interes i ništa drugo.Ja pozdravljam Šešelja-čoveka, a njima prepuštam da se peru od nepravde nad Šešeljem-političarem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *