Шешељ се наjвероватниjе враћа у уторак

Воjислав Шешељ ће наjвероватниjе у уторак допутовати из Хага у Србиjу, изjавио jе Љаjић, коjи jе и председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, напомињући да ће jавност бити благовремено обавештена о тачном датуму Шешељевог повратка, као и да се влада понела државнички и одговорно.

“Имамо информациjу из Хашког трибунала да jе постигнут договор Шешеља и лекара да се таj повратак одложи наjвероватниjе до уторка док се не преведе целокупна Шешељева медицинска документациjа да би могао да jе преда нашим лекарима коjи ће га лечити”, рекао jе Љаjић на РTС-у.

Oн jе истакао да нема разлога да се лицитира са датумом његовог повратка, нити да га новинари стално чекаjу, jер се с Tрибуналом никада не зна и да нема разлога за мистификациjу око свега тога.

Љаjић каже да jе свакако преседан по много чему, што поступак траjе 12 година а нема првостепене пресуде.
“Oно што ниjе могло за 12 година сада jе урађено за 12 сати, колико jе траjао поступак тражења гаранциjа и доношења одлуке и вероватно би Шешељ већ био кући да ниjе било препоруке лекарског савета да се то извршење одложи за неколико дана”, навео jе Љаjић.

Према његовим речима, влада нема обавезу да шаље авион и никада ниjе ни слала авион када се оптуженик пушта на привремену слободу.
“Влада се понашала краjње професионално и одогворно, слали смо лекаре и сам премиjер jе на седници владе рекао да броj лекара ниjе ограничен и да колико год Шешељ жели лекара да пошаљемо”, истакао jе Љаjић и додао да jе влада дала гаранциjе у рекордном року за два – три сата, као и да jе хтела да пошаље, као што jе уобичаjено, полицаjце у цивилу и човека из амбасаде да прати Шешеља, што jе он одбио.

Љаjић jе нагласио да се влада понашала краjње државнички, морално и хумано. Oн jе казао да jе Хашки трибунал урадио сада све на експресан начин, jер им jе вероватно одговарало да ставе тачку на таj случаj и да се ослободе баласта целог процеса, па су нашли разлог у здравственом стању оптуженика.

Један коментар

 1. слађана видић

  Данте Алигијери:
  У јаз ћу сићи црне вечне таме
  и свој плач дићи и мислити на те
  и ломићу руке своје али чему , чему то
  СВЕ ШТО ЈЕ ДОБРО И СНАЖНО МОРА СВРШИТ ЗЛО.

  Калкулације са људским животом.Не бих коментарисала текст ни Љајића.Они су друга људска подврста у односу на нас остале.Из сваког њиховог поступка и дела, виче интерес и ништа друго.Ја поздрављам Шешеља-човека, а њима препуштам да се перу од неправде над Шешељем-политичарем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *