Рама на Косову уз мапу “Велике Албаније” (видео)

Албански премијер Еди Рама се по завршетку посете Србији вратио у Албанију преко Косова. По преласку административног прелаза Кончуљ, застао је како би поздравио групу Албанаца који су носили заставу са мапом “Велике Албаније”.

Због исте такве заставе прекинута је фудбалска утакмица Србија – Албанија, 14. октобра у Београду. Окупљени су узвикивали – “Етничка Албанија”. Колона возила у којој је био албански премијер наставила је пут ка Призрену и ка прелазу Врбница, јавља дописник РТС-а. Рама се задржао на вечери у Призрену у друштву косовског министра спољних послова Енвера Хоџаја и градоначелника Призрена Рамадана Мује. Током боравка на Косову Рама није давао изјаве медијима. Премијер Албаније се претходно у Прешеву састао са политичким представницима Албанаца са југа Србије.

 

Један коментар

  1. Da ce sve biti kao sto je u stvarnosti bilo, znalo se pre samog Raminog dolaska.Vlast je jos jednom potvrdila da nema hrabrosti da se suprostavi nalogodavcima iako je znala sta ce se dogoditi.Da nesreca bude veca, Vucic je danas morao na raport ambasadorima Kvinte.Bruka,sramota,bes…Crknucu od muke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *