Vučić: Nastavljamo reforme, najsiromašniji zaštićeni

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vlada nastaviti reforme kako bi Srbija postala normalna i uređena zemlja i da će učiniti sve da zaštiti najsiromašnije i najugroženije građane.

“Koliko god da su bolne mere sa kojima smo izašli pred građane i koje smo otpočeli da sprovodimo, mislim da će već za tri godne, pri kraju mandata ove vlade, ljudi moći da vide mnogo više kilometara puta nego danas, da će imati mnogo bolje pruge, više investicija, više otvorenih fabrika i novih radnih mesta, neuporedivo veću privrednu aktivnost”, napisao je Vučić u “Informatoru” Srpske napredne stranke.

Vučić je naveo da su reforme koje preduzima vlada najhrabriji potez u srpskoj istoriji, da se zemlja, posle mnogo decenija, isceli i postane uređena i normalna.
“I tu nema nazad, nema odustajanja. Obećavam građanima da ćemo istrajati, kao i to da vlada čini sve da zaštiti najsiromašnije i najugroženije kategorije stanovništva”, rekao je Vučić.

On je naveo da se prvi efekti teške borbe već mogu videti na delu – a to su usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu, koji su, kako je rekao, povratili poverenje investitora i poverilaca, dok se stopa nezaposlenosti, po prvi put posle mnogo godina, smanjuje iz meseca u mesec.

“Srbija ponovo postaje država koja je atraktivna za investicije i sa Zapada i sa Istoka, i iz EU i SAD, i iz Rusije, UAE u Kine, država koja može da iskoristi svoje prijateljske kontakte i geografski položaj, da postane jaka i uvažena, politička i ekonomska spona između ovih delova sveta”, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija je dobila ozbiljne i odgovorne ljude, koji su rešili da promene tok istorije, da zaustave propadanje zemlje, da se ne ulaguju nikome, da ne donose lake i popularne, ali dugoročno katastrofalne odluke, koje razaraju privredu i dovode u pitanje opstanak države.

Premijer je rekao da ne kupuje ničije glasove niti bilo čiju ljubav, već da bi više želeo poštovanje za odlučnost i hrabrost i za želju da se nešto uradi drugačije.

Ne želim nikome da se dodvoravam, samo želim da kupim budućnost za našu decu, da kupim pravo da žive u normalnoj zemlji, rekao je Vučić.
“Moj cilj je da ispunim ono što sam obećao, da na kraju mandata vlade građani vide da je Srbija normalna i zdrava zemlja. Nisam ukrao nikome ni dinar i ponosan sam na to, miran sam i nasmejan, jer znam da radim najbolju moguću stvar”, rekao je Vučić.

Jedan komentar

  1. Šta će nam pruge iputevi kada nećemo imati za normalni život dostojan čoveku.Složio bi se za njegove reforme kada bi se podelio novac koji imamo svima podjednako ubilo kom iznosu.Ako se država izvuče iz krize vratiti zarade u normalne okvire da nebi došli u situaciju u koju se sada nalazimo.Treba početi smanjenje zarada od 750000-J:T a ne25000 hiljada.Pezije ne dirati,ili da budu krajna mera kako je premijer obećao.On je prvo počeo od penzionera.Plate treba smanjiti samo političarima koji su ovu državu doveli do bankrota . to oni koji su bili na vlasti od 2000-do2014.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *