Вучић: Настављамо реформе, наjсиромашниjи заштићени

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће влада наставити реформе како би Србиjа постала нормална и уређена земља и да ће учинити све да заштити наjсиромашниjе и наjугрожениjе грађане.

“Kолико год да су болне мере са коjима смо изашли пред грађане и коjе смо отпочели да спроводимо, мислим да ће већ за три годне, при краjу мандата ове владе, људи моћи да виде много више километара пута него данас, да ће имати много боље пруге, више инвестициjа, више отворених фабрика и нових радних места, неупоредиво већу привредну активност”, написао jе Вучић у “Информатору” Српске напредне странке.

Вучић jе навео да су реформе коjе предузима влада наjхрабриjи потез у српскоj историjи, да се земља, после много децениjа, исцели и постане уређена и нормална.
“И ту нема назад, нема одустаjања. Oбећавам грађанима да ћемо истраjати, као и то да влада чини све да заштити наjсиромашниjе и наjугрожениjе категориjе становништва”, рекао jе Вучић.

Oн jе навео да се први ефекти тешке борбе већ могу видети на делу – а то су усваjање закона о раду, приватизациjи и банкротству, коjи су, како jе рекао, повратили поверење инвеститора и поверилаца, док се стопа незапослености, по први пут после много година, смањуjе из месеца у месец.

“Србиjа поново постаjе држава коjа jе атрактивна за инвестициjе и са Запада и са Истока, и из EУ и СAД, и из Русиjе, УAE у Kине, држава коjа може да искористи своjе приjатељске контакте и географски положаj, да постане jака и уважена, политичка и економска спона између ових делова света”, навео jе Вучић.

Према његовим речима, Србиjа jе добила озбиљне и одговорне људе, коjи су решили да промене ток историjе, да зауставе пропадање земље, да се не улагуjу никоме, да не доносе лаке и популарне, али дугорочно катастрофалне одлуке, коjе разараjу привреду и доводе у питање опстанак државе.

Премиjер jе рекао да не купуjе ничиjе гласове нити било чиjу љубав, већ да би више желео поштовање за одлучност и храброст и за жељу да се нешто уради другачиjе.

Не желим никоме да се додворавам, само желим да купим будућност за нашу децу, да купим право да живе у нормалноj земљи, рекао jе Вучић.
“Mоj циљ jе да испуним оно што сам обећао, да на краjу мандата владе грађани виде да jе Србиjа нормална и здрава земља. Нисам украо никоме ни динар и поносан сам на то, миран сам и насмеjан, jер знам да радим наjбољу могућу ствар”, рекао jе Вучић.

Један коментар

  1. Šta će nam pruge iputevi kada nećemo imati za normalni život dostojan čoveku.Složio bi se za njegove reforme kada bi se podelio novac koji imamo svima podjednako ubilo kom iznosu.Ako se država izvuče iz krize vratiti zarade u normalne okvire da nebi došli u situaciju u koju se sada nalazimo.Treba početi smanjenje zarada od 750000-J:T a ne25000 hiljada.Pezije ne dirati,ili da budu krajna mera kako je premijer obećao.On je prvo počeo od penzionera.Plate treba smanjiti samo političarima koji su ovu državu doveli do bankrota . to oni koji su bili na vlasti od 2000-do2014.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *