Додик: Не вреде резолуциjе ни стотине СAД конгресмена

Председник РС Mилорад Додик одбацио jе могућност да РС прихвати резолуциjу америчког конгресмена Kриса Смита коjом се тражи уставна реформа и употреба свих моћи датих представницима међународне заjеднице у БиХ.

Додик jе навео да такви покушаjи више не плаше РС, као и да таj документ не би био обавезуjућег карактера за РС ни ако би био усвоjен.
“Tаj конгресмен jе директни лобиста бошњачке стране и ми располажемо неким информациjама о његовоj корумпираности”, казао jе он новинарима у Бањалуци.

Tо питање, како jе истакао, неће доћи на дневни ред, па и да га предложе стотине америчких конгресмена.

Kогресмен Смит упутио jе у Представнички дом америчког Kонгреса резолуциjу коjом се тражи уставна реформа и употреба свих моћи датих представницима међународне заjеднице у БиХ.

У резолуциjи се наглашава да jе Деjтонски споразум превазиђен, али не и улога високог представника, а провучена jе идеjа да jе противљење централизациjи, односно jачању институциjа на нивоу БиХ, узрок стагнациjе земље.

Додик, насупрот томе, тврди да “не да треба ићи ка повећању надлежности БиХ, већ их треба смањити и довести у оквире Устава и Деjтонског споразума”.

Oн jе наjавио да РС сада улази у фазу када ће веома организивано тражити враћање одузетих надлежности,а ако се у том погледу ствари не буду одвиjале разумно и у оквиру Устава, ићи ће се на уставну реформу у РС.

Kако jе обjаснио, тада ће вероватно jедна од усвоjених одредби бити да све оно што ниjе Уставом дато у надлежност БиХ, припада ентитетима.
“Нећемо ни примењивати отето законодавство на простору РС”, казао jе Додик и подсетио да су интервенциjе високих представника у БиХ одузеле надлежности ентитетима, а да РС не би примењивала њихове могуће нове одлуке, jер их не би ни обjавила у “Службеном гласнику”.

Oн jе описао садашњег виског представника међународне заjеднице у БиХ (Валентина Инцка) као “икебану коjа само прима велику плату од 24.000 евра”, пренела jе агенциjа фена.

4 коментара

 1. Samo se drzite OUN i njihovih Rezolucija,i izvornog Dejtonskog sporazuma.
  Gde se umesa tzv.Evropska Unija,tu Srbije ni Srbina nema.
  Srbija mora biti MAJKA Srbima u bivsim ju.republikama,a ne MACEHA.
  To znaci da ih svagde brani i zastupa.
  da postuje njihove institucije,I NJIHOVE IZABRANE PREDSTAVNIKE,a ne da sa Briselom kroji kapu.
  Ako Austrija ima interese u BIH,a tamo nema Austrijanaca,I SRBIJA MORA DA IMA INTERESE U BIH,i svagde gde su srpske zemlje i Srbi…A NE DA IH PREPUSTI U NEMILOST SVOJIM NEPRIJATELJIMA,pod laznom firmom “evropskih integracija”.HOCEMO SRPSKE INTEGRACIJE!

 2. milorada dodika za predsednika svih srba.

 3. Milorade, najveća opasnost za tebe je tzv. politička vlast Srbije.
  Oni će po nalogu BVB sve uraditi, njima ništa nije sveto.

 4. Није добро потценити окупатора ЈУЖНО-ИСТОЧНЕ Европе а тоје Америка са НАТО војном силом. За њих наши простори служе као отскочна даска за обрачун са Русијом, они све чине плаћају даби
  залеђину имали мирну.Гос, Додик сада има за противника његовог потпредсеника Гос, Влајку.СДС нормално дасе бори за повраћај на власт у РС. Само наивни могу веровати у добре намере америчких диполомата они ради за интересе ИМПЕРИЈЕ дали може помоћи подршка
  Русије сигурно да може на време а време ће показати 13 Октобар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *