Putin naredio iznenadnu proveru armije Istočnog vojnog okruga

Predsednik Vladimir Putin je naredio iznenadnu proveru borbene gotovosti celokupnog sastava armije Istočnog vojnog okruga (IVO).

Kako je saopštio ministar odbrane RF Sergej Šojgu, u skladu sa naređenjem predsednika u četvrtak u 10.000 (msk) armija IVO, kao i vojne jedinice koje se nalaze na teritoriji okruga su stavljene u punu borbenu gotovost.

Istočni vojni krug ujedinjuje vojne jedinice na teritoriji istočno od Bajkala do Dalekog istoka, a sedište okruga je u Habarovsku.

Takođe, vrhovni komandant oružanih snaga RF Vladimir Putin je naredio da se izvrši provera nekoliko infrastrukturnih resora i regiona Dalekog istoka – koliko su spremni za izvršavanje zadataka u ratnim uslovima.

To je saopštio ministar odbrane RF Sergej Šojgu.

Šef države je izdao ovu naredbu istovremeno sa naredbom o sprovođenju iznenadne provere borbene gotovosti celokupnog sastava armije Istočnog vojnog okruga u periodu od 11-18. septembra.

Šojgu je naredio da se odradi formiranje specijalnih jedinica, sakrivanje maršruta kretanja armije i predaju civilnih brodova na korišćenje ratnoj mornarici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *