Путин наредио изненадну проверу армије Источног војног округа

Председник Владимир Путин је наредио изненадну проверу борбене готовости целокупног састава армије Источног војног округа (ИВО).

Како је саопштио министар одбране РФ Сергеј Шојгу, у складу са наређењем председника у четвртак у 10.000 (мск) армија ИВО, као и војне јединице које се налазе на територији округа су стављене у пуну борбену готовост.

Источни војни круг уједињује војне јединице на територији источно од Бајкала до Далеког истока, а седиште округа је у Хабаровску.

Такође, врховни командант оружаних снага РФ Владимир Путин је наредио да се изврши провера неколико инфраструктурних ресора и региона Далеког истока – колико су спремни за извршавање задатака у ратним условима.

То је саопштио министар одбране РФ Сергеј Шојгу.

Шеф државе је издао ову наредбу истовремено са наредбом о спровођењу изненадне провере борбене готовости целокупног састава армије Источног војног округа у периоду од 11-18. септембра.

Шојгу је наредио да се одради формирање специјалних јединица, сакривање маршрута кретања армије и предају цивилних бродова на коришћење ратној морнарици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *